Ανακοινώθηκαν οι τιμωρίες για τα επεισόδια στο ματς της Τράμπζονσπορ με την Φενέρμπαχτσε

Φενέρμπαχτσε

i

©Photo by Serkan Hacioglu /dia images via Getty Images

Ανακοινώθηκαν οι τιμωρίες για τα επεισόδια στο ματς της Τράμπζονσπορ με την Φενέρμπαχτσε

Κώστας Τόπας 15:19 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 03.04.2024

Η τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τις ποινές σε Τράμπζονσπορ και Φενέρμπαχτσε, για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους ντέρμπι.

Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα τις ποινές της Φενέρμπαχτσε σχετικά με τον αγώνα κόντρα στη Τράμπζονσπορ, κατά τον οποίο εκτυλίχθηκαν επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι χούλιγκαν από την ομάδα της Τραπεζούντας εισέβαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών της Φενέρ, οι οποίοι από την πλευρά τους απάντησαν.

Ορισμένοι παίκτες ήρθαν στα χέρια με τους εισβολείς, οι οποίοι απώθησαν τους φιλοξενούμενους μέχρι τη φυσούνα. Ένας από αυτούς ήταν ο ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε, Μιτσί Μπατσουαγί, ο οποίος με μία απίθανη καρατιά πέτυχε έναν από τους οπαδούς που εισέβαλαν. Όπως ήταν φυσικό η ασφάλεια του γηπέδου προσπάθησε με κάθε τρόπο να περιορίσει την εισβολή.

Μετά τα γεγονότα μετά τον αγώνα της Τραμπζονσπόρ, η Φενέρ αποφάσισε να αξιολογήσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα, στην έκτακτη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα την Τρίτη (02/04). Οπως αποφασίστηκε η τουρκική ομάδα ανακάλεσε την απόφασή της για αποχώρηση από το πρωτάθλημα.

Σήμερα (03/04), η τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τις ποινές για τα επεισόδια που συνέβησαν στο παιχνίδι της Τραμπζονσπόρ με την Φενέρμπαχτσε. Συγκεκριμένα στην ομάδα της Τραπεζούντας επιβλήθηκε τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες έξι αγωνιστικές και πρόστιμο 3 χιλιάδες ευρώ. Οπως επίσης, τιμωρήθηκε και ο εκ των βοηθός του προπονητή της ομάδας, Αμπντουλάχ Αβτσί, Εγκεμέν Κορκμάζ με ποινή μίας αγωνιστικής.

Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε, η τουρκική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι Όστερβόουλντε και Ιρφάν Τσαν Εγκριμπαγιάτ τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική ενώ ο Οσαγί Σάμουελ, που έγινε μέχρι και γκράφιτι, απέφυγε οποιαδήποτε ποινή.

Ατζούν: «Είμαι περήφανος που είμαι οπαδός της Φενέρμπαχτσε - Αυτός είναι ο λόγος που επικρατεί το χάος»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

23:17 - 02.04.2024

Ατζούν: «Είμαι περήφανος που είμαι οπαδός της Φενέρμπαχτσε - Αυτός είναι ο λόγος που επικρατεί το χάος»

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί έδωσε το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της Φενέρμπαχτσε και μεταξύ άλλων μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της τουρκικής Ομοσπονδίας, η Τράμπζονσπόρ αντέδρασε στα social media λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γ@@@ τη δικαιοσύνη σάς. Φύγετε από τις θέσεις σας, παραιτηθείτε».