Οι ειδικές εντολές του Μεντιλίμπαρ στον Ροντινέι…

Ροντινέι

i

©intime

Οι ειδικές εντολές του Μεντιλίμπαρ στον Ροντινέι…

Διονύσης Βερβελές 12:00 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 03.04.2024

Ο Μεντιλίμπαρ δεν ήθελε να ρισκάρει και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο για τη δεξιά πλευρά…

Δύο ματς υπάρχουν στη φετινή σεζόν που ο Ροντινέι έχει κινηθεί σε… χαμηλές πτήσεις, όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι. Ο Βραζιλιάνος μπακ το τελευταίο διάστημα δεν είναι καλά, αντιμετωπίζει ενοχλήσεις, ωστόσο τα ματς τα βγάζει. Βέβαια σε αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, είχε ειδικές εντολές από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Όπως είχε και στην Ουγγαρία, στην αναμέτρηση με την Φερεντσβάρος, τότε που ο Ολυμπιακός πήγε να διαχειριστεί τη νίκη του με 1-0 στο Καραϊσκάκη.

Σε αυτά τα δύο ματς, δεν είδαμε σχεδόν… τίποτα μπροστά από τον Ροντινέι. Ο Μεντιλίμπαρ στο ένα ήθελε την πρόκριση και με αφοσιωμένο τον Βραζιλιάνο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, την πήρε. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά πάνω στον Γκατσίνοβιτς, ανεξάρτητα αν σε δύο φάσεις ο παίκτης της ΑΕΚ είχε δύο σουτ ελεύθερος, αλλά άστοχα. Γενικά, όμως, έπαιξε καλά πάνω του, τον περιόρισε σε μεγάλο βαθμό.

Ο Βάσκος τεχνικός, μπροστά πήγε με άλλο στυλ. Με τον Μασούρα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και βοήθειες, αλλά και τον Ζέλσον Μαρτίνς στη συνέχεια. Ούτε ο Χατζισαφί, όμως, ως μπακ της ΑΕΚ ανέβηκε και γενικά η πλευρά του Ολυμπιακού έδειξε να ανταποκρίνεται καλά.

Ένας προβληματισμός για την εικόνα του Ροντινέι τελευταία, υφίσταται. Κυρίως γιατί έχει δείξει πως μπορεί να συνεισφέρει περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι… μαζεμένος, ίσως και γιατί διαχειρίζεται τον εαυτό του ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση άλλωστε, ο Κίνι είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει κάποιες ανάσες.

Παίζει και ο Μπιανκόν δεξιά, αλλά ο Ισπανός είναι ο επικρατέστερος. Δεν θα αποκλειστεί ο Ροντινέι να πάρει ανάσες, πιθανότατα την Κυριακή με τη Λαμία εκτός έδρας, ώστε να είναι σε καλύτερη κατάσταση στο πρώτο ματς με την Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη. Ένα ματς υψηλών απαιτήσεων για όλους…

⚽Sportal Studio Live με Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, Ολυμπιακός - Άρης και ΠΑΟΚ - Λαμία