Αρης: Το σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα
i

©intime

Αρης: Το σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα

Αλέξης Σαββόπουλος 11:01 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 03.04.2024

Για ποιους λόγους το αποψινό παιχνίδι του Άρη στο Καραϊσκάκη δεν έχει καμία σχέση με τα δυο που προηγήθηκαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Όσοι θεωρούσαν ότι η βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τον Άρη από την 4η θέση θα του προκαλούσε έλλειμα ενδιαφέροντος στα playoffs, πήραν γρήγορα τις απαντήσεις τους με τις δυο νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Λαμία. Το γκρουπ του Μάντζιου βρίσκει κίνητρα και πορεύεται με όπλο την καλή ψυχολογία και την απουσία άγχους σε συνδυασμό με την προοπτική κατάκτησης του κυπέλλου που κρατάει τους ποδοσφαιριστές σε εγρήγορση. Αυτό ισχύει και για την αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Αυτός που… καίγεται είναι ο γηπεδούχος που ήδη έχει μειονεκτεί στην κούρσα για τον τίτλο και αν έχει απώλεια και σήμερα, μάλλον στρέφει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στο Conference.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα από τις πέντε μεγάλες που ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει βαθμό τη φετινή χρονιά, στα δυο παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Αυτό δημιουργεί ένα εξτρά κίνητρο. Και φυσικά, είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα ο Άρης έχει μια ίσως -τελευταία- ευκαιρία να πλησιάσει την 4η θέση και να δώσει άλλο νόημα στα εναπομείναντα παιχνίδια. Βέβαια και οι δυο φετινές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, έγιναν κάτω από ειδικές συνθήκες. Στην βαριά και άδικη όσον αφορά το σκορ ήττα στο Καραϊσκάκη, ο Μάντζιος δεν είχε ακόμη καταφέρει να… τακτοποιήσει την ομάδα του, παρότι στο 1-1 και μέχρι το δοκάρι του Νταρίντα, το ματς ήταν ισορροπημένο. Στο ματς του δεύτερου γύρου στο Βικελίδης, ο Ολυμπιακός… πέτυχε τον Άρη άδειο μετά την επική πρόκριση επί της ΑΕΚ και με αρκετές αλλαγές.

Λίγο πριν το σημερινό παιχνίδι οι δυο ομάδες, απέχουν παρασάγγας από το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ίδιο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός με τον Μεντιλίμπαρ είναι καλύτερη ομάδα, επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά ενώ ο Άρης έχει αποκτήσει τη δική του αγωνιστική ταυτότητα. Ο Μάντζιος δεν έχει λόγο να αλλάξει το πλάνο πάνω στο οποίο… πατάει σε τέτοια παιχνίδια μακριά από το Βικελίδης. Δηλαδή ένα σχήμα με τρεις μέσους και άμυνα πιο χαμηλά στο γήπεδο με σκοπό να ελέγξει τόσο το παιχνίδι από τον άξονα, όσο φυσικά και το επιθετικό τρανζίσιον των γηπεδούχων που αν βρουν ρυθμό μπορούν να σου δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Το ερωτηματικό είναι τα πρόσωπα που θα υποστηρίξουν το αποψινό σχήμα και την στρατηγική του Έλληνα τεχνικού με δεδομένο ότι υπάρχουν τρία ματς σε επτά μέρες αλλά και η ειλημμένη απόφαση του Μάντζιου να μοιράσει τον χρόνο στα playoffs, ενόψει τελικού. Ο Μοντόγια αντί του Φεράρι στο αριστερό άκρο της άμυνας, ένας εκ των Βερστάτε και Τζούρασεκ στα χαφ, ο ξεκούραστος Σαμόρα αλλά και ο Ανσαριφάρντ αντί του Μορόν είναι πιθανό να βρεθούν στο βασικό σχήμα.