Τα βλέμματα στη Λεωφόρο και στο αθηναϊκό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League

Ιωαννίδης - Πινέδα

i

Ιωαννίδης - Πινέδα/©Intime

Τα βλέμματα στη Λεωφόρο και στο αθηναϊκό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:21 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 03.04.2024

Ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ κοντράρονται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (3/4, 21:00) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ολυμπιακός - Άρης και ΠΑΟΚ Λαμία τα άλλα δύο ματς.

Τα playoffs της Stoiximan Super League συνεχίζονται με ένα μεγάλο ντέρμπι. Για την 3η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ θα «μονομαχήσουν» στη Λεωφόρο το βράδυ της Τετάρτης (3/4,21:00).

Οι «πράσινοι» μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θέλουν πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να παραμείνουν στην μάχη για τον τίτλο. Από την άλλη η ΑΕΚ που επικράτησε του Ολυμπιακού στην «Opap Arena» και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο +2 από τον ΠΑΟΚ και στο +6 από τον αποψινό του αντίπαλο για να διατηρηθεί μόνη πρώτη.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Φατίχ Τερίμ δεν θα έχει στη διάθεσή του για το αποψινό μεγάλο ντέρμπι τόσο τον τιμωρημένο Σεμπάστιαν Παλάσιος, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα κόντρα στον ΠΑΟΚ, όσο και τον Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος έμεινε εκτός προληπτικά, μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι του. Επιπλέον, εκτός αποστολής έμεινε και ο Μπάρτ Σένκεφελντ, λόγω ενοχλήσεων στη μέση του, ενώ για το αποψινό ματς δεν υπολογίζονται ούτε οι Αϊτόρ και Ούγκο.

Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα όπως συνηθίζει, δεν ανακοίνωσε αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην του Στάνκοβιτς, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό. Έτσι, την εστία της «Ένωσης» θα υπερασπιστεί, όπως και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Αθανασιάδης.

Την πρώτη του νίκη στα playoffs ψάχνει ο Ολυμπιακός, να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί θέλει ο Άρης

Δύο ώρες νωρίτερα πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου θα γίνει η σέντρα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη (19:00) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αν και ήταν καλύτερη από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τελικά ηττήθηκε με 1-0. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» που βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 57 βαθμούς κι έχουν δύο ήττες σε ισάριθμα ματς στα playoffs Stoiximan Super League θα ψάξουν κόντρα στους «κίτρινους» την πρώτη τους νίκη στο μίνι πρωτάθλημα. Από τη μεριά του ο Άρης, που μετρά δύο νίκες κόντρα σε ΑΕΚ και Λαμία θα προσπαθήσει να φύγει με το «διπλό» από το Φάληρο και να συνεχίσει το αήττητο σερί του.

Στα αγωνιστικά, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συμπεριέλαβε στην αποστολή 21 ποδοσφαιριστές. Εκτός αυτής, έμεινε ο Ορτέγκα που μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ αισθάνθηκε ενοχλήσεις, όπως ξανά ο Όρτα με τον Αλεξανδρόπουλο. Ακόμη, δεν συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά από την έλευσή του στον ομάδα ο Φραν Ναβάρο, ενώ οι Μπιανκόν, Ντόη και Καμπράλ έμειναν εκτός για λόγους τακτικής.

Από την μεριά του ο Άκης Μάντζιος δεν υπολογίζει τον Φραν Βέλεθ για το σημερινό ματς. Αντιθέτως επέστρεψε στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού ο Ζαμόρα.

«Καθαρίζει» τη Λαμία και βλέπει Φιλαδέλφεια ο ΠΑΟΚ

Πιο εύκολο θεωρητικά είναι το εύκολο το έργο του ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογία μετά το «διπλό» στη Λεωφόρο υποδέχεται τη Λαμία στην Τούμπα (19:30). Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και στο -2 από την ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας και θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Λεωφόρου και αν θα μπορέσει να προσπεράσει την «Ένωση» αν δεν πάρει κανένα βαθμό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στα αγωνιστικά. ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Γιόνι Όττο και Ίβαν Νάσμπεργκ, οι οποίοι ένιωσαν ενοχλήσεις μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και δούλεψαν ατομικά, ενώ υποβλήθηκαν και σε θεραπεία, όπως και στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς που αισθάνθηκε ενοχλήσεις, καθώς και στον Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ, που συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.

Από τη μεριά του ο Λεωνίδας Βόκολος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, προσπαθώντας να φρεσκάρει όσο μπορεί την ομάδα του. Να αναφέρουμε ότι η αποστολή δεν επέστρεψε στην πόλη της Φθιώτιδας, αφού και προ ημερών αγωνιζόταν στη Θεσσαλονίκη και ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με προπονήσεις στη Νέα Μεσημβρία.