Τα εισιτήρια που θα πάρουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αν πάνε στον τελικό του Conference

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

i

©Intime

Τα εισιτήρια που θα πάρουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αν πάνε στον τελικό του Conference

Sportal newsroom 20:50 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 02.04.2024

Γνωστός έγινε ο αριθμός εισιτηρίων που θα πάρουν οι ομάδες, οι οποίες θα φτάσουν στον τελικό του Conference League, που θα διεξαχθεί στην «OPAP Arena».

Τα προημιτελικά του Conference League περιλαμβάνουν διπλή ελληνική εκπροσώπηση, αφού Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πανηγύρισαν προκρίσεις κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντιναμό Ζάγκερμπ αντίστοιχα. Και μετά την κλήρωση έγινε γνωστό ότι οι δύο ελληνικές ομάδες μπορούν να τεθούν αντιμέτωποι μόνο στον τελικό της διοργάνωσης.

Η UEFA λοιπόν έκανε γνωστό τον αριθμό των εισιτηρίων που θα πάρουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ (αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες) εφόσον φτάσουν ως τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στην «OPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από 8.800 εισιτήρια θα πάρουν οι δύο ομάδες, οι οποίες θα περάσουν στον μεγάλο τελικό και θα παίξουν για την ευρωπαϊκή κούπα. Η χωρητικότητα της «OPAP Arena» να είναι στις 32.500 θέσεις, αλλά η UEFA προφανώς κρατάει ένα μεγάλο μερίδιο για τις δικές της ανάγκες (χορηγούς κλπ.)

Ξεκάθαρος ο Δημάτος: «Και με Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ο τελικός στην Opap Arena»

Αναλυτικά όσα είπε:

Υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της “Opap Arena”. Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει».

Ο Βέλιμιρ Ζάετς είπε πριν από μέρες ότι αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία.

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του. Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην “Opap Arena” δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα -και μακάρι να συμμετάσχει- σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας.

Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».