Π. Κόκκαλης: «Μακάρι να δούμε στον τελικό του Conference Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ»

O Πέτρος Κόκκαλης

i

© Intime

Π. Κόκκαλης: «Μακάρι να δούμε στον τελικό του Conference Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:51 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 27.03.2024

Την ευχή του για συνύπαρξη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στον τελικό του Europa Confernce League εξέφρασε ο Πέτρος Κόκκαλης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε.

Καλεσμένος στην εκπομπή «EQ» ήταν ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε και για την παρουσία των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στο Europa Conference League. O επιχειρηματίας και ευρωβουλευτής εξέφρασε την επιθυμία να παραστούν και οι δύο ομάδες στον τελικό της «OPAP Arena», ενώ εξέφρασε και την απορία το πως θα γίνει ένα τέτοιο ματς παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο πρωταθλημάτων όπως αυτό της Αγγλίας και της Ισπανίας, ο ίδιος τόνισε πως είναι δύσκολο κάτι τέτοιο.

«Αυτό το τρένο έχει χαθεί. Έχουν εκτοξευθεί οι οικονομικές διαφορές και στο δικό μου μυαλό με αφορά πολύ περισσότερο η παραγωγή αθλητισμού, παρά να κατακτήσουμε ένα - δύο πρωταθλήματα. Θέλω να έχουμε πρωταθλητές, να έχουμε παγκόσμιες επιτυχίες αλλά με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το άπλωμα της πυραμίδας.

Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1925 στον Πειραιά, ο οποίος Πειραιάς είχε δεχτεί 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, οι οποίοι ζούσαν σε παραγκουπόλεις, κάτω από την πείνα και την ανέχεια. Ο Ολυμπιακός αγκαλιάστηκε από αυτούς τους ανθρώπους, γιατί τους έδωσε μια δυνατότητα ένταξης στη νέα τους κοινωνία», ανέφερε σε πρώτο χρόνο για τη διαφορά των πρωταθλημάτων και στη συνέχεια μίλησε για τον τελικό της «OPAP Arena», λέγοντας πως:

«Μακάρι να περάσουν και στους 4 και να δούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια ένα τελικό Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ, δεν ξέρω αν βγαίνουν τα σταυρώματα.

Τα τελευταία 10 χρόνια δεν καταφέραμε να βρούμε πού θα κάνουμε το τελικό κυπέλλου. Το κάνουμε σε γήπεδα που δεν λειτουργούν, σε γήπεδα που τσακώνονται, χωρίς οπαδούς. Αν τώρα έρθει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και φτάσουν στον τελικό του Conference Cup, για να δούμε θα τα καταφέρουμε;».

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του Πέτρου Κόκκαλη για τον τελικό του Europa Conference League και τους ΠΑΟΚ - Ολυμπιακό: