Χαμός για ευρωπαϊκό ματς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ: «Ήταν στημένο» (vid)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ

i

prtScr

Χαμός για ευρωπαϊκό ματς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ: «Ήταν στημένο» (vid)

Κώστας Τόπας 12:27 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 01.04.2024

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Κροατία η Εισαγγελία της Πρίστινα διέταξε ΕΔΕ για το παιχνίδι της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με την Μπαλκάνι για την 2η αγωνιστική του Conference League.

Πριν από μερικούς μήνες, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ υπέστη ήττα -σοκ- από την Μπαλκάνι για 2η αγωνιστική των ομίλων του Conference League. Αγνώριστη σε σύγκριση με το εντυπωσιακό 5-1 επί της Αστάνα στην πρεμιέρα, η κροατική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 44', όταν ο Κριέζιου άνοιξε το σκορ με άπιαστο σουτ, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε από τον Χαμίντι, στο 83'.

Σήμερα (01/04), στην Κροατία προχώρησαν σε απίστευτες αποκαλύψεις, καθώς η Εισαγγελία της Πρίστινα διέταξε ΕΔΕ για το παιχνίδι του Conference League που προς γενική έκπληξη είχε λήξει με νίκη των Κοσοβάρων, λόγω υποψιών για στημένο αγώνα.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, Λαουρέτα Ουλάι, επιβεβαίωσε για την «Nationale» του Κοσόβου ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την επίμαχη αναμέτρηση.

«Επιβεβαιώνουμε ότι η έρευνα του κρατικού εισαγγελέα διεξάγεται για αυτό το θέμα», δήλωσε η Ουλάι. Από την πλευρά της η Μπαλκάνι αντέδρασε και τόνισε πως όσα γράφτηκαν, έγιναν προκειμένου να βλάψουν την εικόνα της ομάδας τους.

«Θέλουν να βλάψουν την εικόνα του συλλόγου. Γίνεται προσπάθεια να ρίξει σκόνη στην ιστορική νίκη που επιτεύχθηκε απέναντι στη μεγάλη ομάδα της Ντιναμό, σε έναν αγώνα που τράβηξε την προσοχή των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης λόγω της μεγάλης επιτυχίας της ομάδας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου ο οποίος συνεχίσει λέγοντας:

«Καλούμε όλες τις δικαστικές αρχές, την Εισαγγελία και το Δικαστήριο, τους ανακριτές και τους δημοσιογράφους, να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το θέμα και να ρίξουν φως σε κάθε δυνατή λεπτομέρεια στο κοινό. Όταν γίνει αυτό, όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την ιστορία πρέπει να φέρουμε ευθύνη γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να λερωθεί το όνομά μας από τον σύλλογο, τη δουλειά και τον ιδρώτα μας».

Οπως τονίζουν στην Κροατία για το εν λόγω παιχνίδι: «Οι γηπεδούχοι φάνηκαν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες και η επιβράβευση ήρθε στο 44ο λεπτό, όταν ο Κριεζία σκόραρε. Ήταν μια απλή ενέργεια στη δεξιά πλευρά. Ο Ζίμπα διέλυσε τη μισή άμυνα της Ντιναμό με μία πάσα μέσα στην περιοχή. Ο Κριεζίου βρέθηκε μόνος του μπροστά στον τερματοφύλακα και σκόραρε.

Δεν ήταν οφσαϊντ αφού το VAR έλεγχε αυτή την κατάσταση και τελικά ο διαιτητής κατακύρωσε το γκολ. Ο Μιχαϊλιτσένκο δεν βγήκε εγκαίρως για να τους βγάλει οφσαϊντ. Ο Ουκρανός της Ντιναμό (έφυγε τον Γενάρη), για να το θέσουμε ήπια, δεν έκανε ένα αξιομνημόνευτο ματς, έκανε πολλά λάθη. Στο πρώτο ημίχρονο η Ντιναμό δεν άφησε εντυπώσεις ότι ήταν το φαβορί πριν το ματς.

Το πρόβλημα ήταν της Ντιναμό, της οποίας οι αμυντικοί έκαναν πολλά λάθη. Στο 83′ ο Σουτάλο έχασε άλλη μια μπάλα που έπρεπε να χειριστεί με ευκολία. Ο Χαμίντι ήρθε από πίσω του, του πήρε την μπάλα και όρμησε ο ίδιος στο τέρμα και με σουτ πέρασε τον Νέβιστιτς για το τελικό 2:0».

Μετά από αυτή την ήττα στο «Φαντίλ Βόκρι» η Ντιναμό παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, των «16» του Conference League εκεί όπου κι αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ.