Η UEFA «υποκλίθηκε» στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη

Κουλιεράκης

i

© Intime

Η UEFA «υποκλίθηκε» στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:38 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 20.03.2024

Η εμφάνιση καριέρας του Κουλιεράκη στη ρεβάνς με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ και η αναφορά της UEFA.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης ήταν συγκλονιστικός στη ρεβάνς του ΠΑΟΚ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην Τούμπα κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την UEFA.

Ο Δικέφαλος έστησε «πάρτι» σε μία κατάμεστη Τούμπα και πήρε τη νίκη απέναντι στην ομάδα της Κροατίας με 5-1, με αποτέλεσμα να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία. Στη συνέχεια η κληρωτίδα... χαμογέλασε στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, η οποία θα κοντραριστεί στους «8» με την Μπριζ. Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο για τις 11 Απριλίου στο Βέλγιο, ενώ η ρεβάνς της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα (18/4).

Ο νεαρός στόπερ των ασπρόμαυρων με καταγωγή από την Κρήτη έκανε τη διαφορά, μετρώντας ένα γκολ και μία ασίστ (το άλλο χρεώθηκε σαν αυτογκόλ). Με αφορμή τη συνολική του παρουσία κόντρα στους Κροάτες, η UEFA έπλεξε το εγκώμιό του μέσα από την επίσημη σελίδα της στα social media, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο 20χρονος Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έκανε τη διαφορά κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ».

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στο Sportal: «Αξίζουμε να πάμε στο Euro 2024, θα είναι ωραίο ν’ αντιμετωπίσουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο»

Ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, μίλησε στο Sportal για το μεγάλο ματς της Εθνικής Ελλάδας με το Καζακστάν, τα οφέλη που θα έχει η πρόκριση στο Euro 2024 και για την πιθανή... κόντρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τις προσδοκίες και τα συναισθήματα μίας πρόκρισης στο Euro της Γερμανίας σε σύγχρονα γήπεδα: «Το πιο σημαντικό είναι να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση σαν Εθνική. Σε όποια χώρα κι αν γινόταν θα ήμασταν χαρούμενοι να παίξουμε. Είναι στο χέρι μας, είμαστε πανέτοιμοι. Το κλίμα είναι πολύ καλό κι αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα προκριθούμε στη διοργάνωση».

Για το πως είναι να πάει ξανά η Ελλάδα, είκοσι χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας και δέκα χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 σε μία μεγάλη διοργάνωση: «Δεν θυμάμαι το 2004 ήμουν κάποιων μηνών (γεννήθηκε στις 28/11/2003). Είναι πολλά τα χρόνια που λείπει η Εθνική από μεγάλη διοργάνωση. Θα είναι τεράστια χαρά. Το αξίζουμε, έχουμε δουλέψει πολύ και πρέπει να είμαστε εκεί».

Για το αν υπάρχει πίεση, άγχος, λόγω του ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί με το Καζακστάν: «Με κάθε ομάδα είναι το ίδιο. Ανεξάρτητα την ποιότητα πρέπει να το δούμε σαν έναν ακόμα αγώνα εξίσου σημαντικό αγώνα. Είμαστε πανέτοιμοι και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, επειδή δεν είναι σαν τη Γαλλία. Αν είμαστε όπως πρέπει να πάρουμε την πρόκριση».

Για την κόντρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε περίπτωση πρόκρισης: «Θα είναι πολύ ωραίο να αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους παίκτες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Θα είναι πολύ ωραία εμπειρία. Γενικά αν περάσουμε σε μία μεγάλη διοργάνωση, όλα θα είναι ωραία και θα το διασκεδάσουμε».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.