Πω πω λαός και τι ομάδα: Η ΠΑΟΚΑΡΑ στους «οκτώ» του Europa Conference League

Πω πω λαός και τι ομάδα: Η ΠΑΟΚΑΡΑ στους «οκτώ» του Europa Conference League

Γιώργος Σακελλαρίου 21:43 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:53 - 14.03.2024

Ο ΠΑΟΚ με ανεπανάληπτη ανατροπή σε μία Τούμπα ηφαίστειο διέλυσε 5-1 τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ και πέρασε στα προημιτελικά του Europa Conference League.

ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του. Η ήττα με 2-0 στο Ζάγκρεμπ φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει, αλλά αυτός ο «Δικέφαλος» που παρουσιάστηκε στην καυτή Τούμπα, έλιωσε τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ισοπέδωσε τους Κροάτες με το απίθανο 5-1 με πρωταγωνιστές τους Κουλιεράκη, Ζίβκοβιτς, Μπράντον, Ντεσπόντοφ, Κοτάρσκι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Παθιασμένος ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» από το ξεκίνημα έπαιξε με απίστευτες εντάσεις, οι παίκτες του έδειξαν ότι πιστεύουν στην πρόκριση και με την ώθηση της Τούμπας πίεσε την Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Στο 7’ ο Κωνσταντέλιας από δεξιά έδωσε στον Μπράντον, αλλά αυτός δεν έκανε καλή επαφή και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 15’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-0! Φάουλ του Ζίβκοβιτς από τον άξονα, κεφαλιά του αμαρκάριστου Κουλιεράκη στην πλάτη της άμυνας, απέκρουσε ο Νέβιστιτς σε κόρνερ!

Στο 18’ από σέντρα του Ζίβκοβιτς από δεξιά, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Τάισον ο οποίος με το δεξί εκτέλεσε ψηλά άουτ. Στο 19’ οι Θεσσαλονικείς έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Κυκλοφόρησαν τη μπάλα, ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι κι εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στη δεύτερη μεγάλη φάση της ελληνικής ομάδας.

Στο 22’ Σβαμπ, Τάισον, Μπάμπα άλλαξαν τη μπάλα ο Κωνσταντέλιας στη μεγάλη περιοχή έκανε το αριστερό σουτ και η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ. Στο 23’ ο Ζίβκοβιτς από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Κουλιεράκης στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι. Στο 23’ οι τελικές ήταν 8-0 για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κυριαρχούσε, αλλά σπαταλούσε και τις ευκαιρίες.

Τρία γκολ κι έκρηξη στην Τούμπα

Όλα αυτά μέχρι το 27’ οπότε και ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Κόρνερ από αριστερά, το εκτέλεσε ο Ζίβκοβιτς, ο Κουλιεράκης στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και ο Μπάμπα στο δεύτερο με νέα κεφαλιά νίκησε τον Νέβισιτιτς για το 1-0.

Στο επόμενο λεπτό ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε εκτός περιοχής, αλλά το δεξί σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ πλέον ήταν καταιγιστικός και στο 33’ έγινε το 2-0. Ο Κουλιεράκης από τα 30 μέτρα έκανε το αριστερό σουτ, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Σούτσιτς, πήρε φάλτσα και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Νέβιστιτς!

Στο 36’ σε αντεπίθεση της Ντίναμό ο Πέτκοβιτς από αριστερά γύρισε τη μπάλα, αλλά μπλόκαρε ο Κοτάρσκι, στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή των Κροατών.

Ο «Δικέφαλος», ωστόσο, είχε και τρίτο γκολ στο ημίχρονο. Στο 42’ ο Κωνσταντέλιας έκανε εκπληκτική ενέργεια από αριστερά, κράτησε τη μπάλα κι έδωσε στον Τάισον. Αυτός από αριστερά έκανε σέντρα και ο Μπράντον Τόμας αμαρκάριστος δεξιά στη μικρή περιοχή με κεφαλιά «ψαράκι» έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 3-0.

Μείωσε η Ντίναμο

Στο 49’ οι Κροάτες στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία σκόραραν. Σε μπαλιά προς τον Πέτκοβιτς, ο Κεντζιόρα απομάκρυνε, αλλά αριστερά στον Χότζα, ο οποίος με αριστερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 3-1.

Τρομερός Κοτάρσκι

Στο 53’ ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ. Ο Σπίκιτς με εκπληκτική ντρίμπλα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με το δεξί, αλλά απέκρουσε ο γκολκίπερ του «Δικεφάλου» με το δεξί πόδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον την ψυχολογία και στο 56’ σουτ του Σούτσιτς εκτός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.

Το ματς πήρε φοβερό ρυθμό και στο 60’ ο Μπατούρινα με δεξί σουτ εκτός περιοχής σούταρε με το δεξί και η μπάλα κόντραρε στον Κουλιεράκη σε κόρνερ.

Στο 64’ σε κόρνερ του ο ΠΑΟΚ είχε κακή επιστροφή, ο Σούτσιτς στην αντεπίθεση βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και με δεξί σουτ σημάδεψε το αριστερό παραθυράκι, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ.

Ξανά ο Κουλιεράκης!

Ο ΠΑΟΚ άρχισε σ’ αυτό το σημείο να ισορροπεί το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τον Ντεσπόντοφ. Στο 72’ οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν τη μπάλα και το δεξί σουτ του Ντεσπόντοφ εντός περιοχής κόντραρε σε κόρνερ. Ο Βούλγαρος εξτρέμ το εκτέλεσε, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Κουλιεράκης στη μικρή περιοχή με το στήθος έκανε το 4-1!

Στο 80’ η Ντιναμό σκόραρε με τον Ριστόφσκι, σε φάουλ του Μπατούρινα, αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του και σωστά ακυρώθηκε το γκολ

Στο 83’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 5-1! Ο Ντεσπόντοφ έδωσε στον Οζντόεφ αυτός από αριστερά γύρισε στο πέναλτι και ο μόνος του ο Μουργκ με πρόσωπο στην εστία πλάσαρε με το δεξί πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Πέναλτι και 5-1!

Στο 86' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και τελείωσε την πρόκριση! Ο Σαμάτα έκανε την πάσα στον Ντεσπόντοφ και ο Μίσιτς ανέτρεψε τον Βούλγαρο. Ο διαιτητής Όσμερς έδειξε την άσπρη βούλα και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς εκτέλεσε για το 5-1, με το ηφαίστειο της Τούμπας να ξεχειλίζει λάβα!

Ο MVP

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με δύο γκολ έπαιξε τεράστιο ρόλο για την ανεπανάληπτη πρόκριση. Μαγική εμφάνιση, όμως, έκαναν και οι Ζίβκοβιτς, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (είχε το κόρνερ στο 4-1 και το κερδισμένο πέναλτι), Κοτάρσκι, Μπάμπα. Όλη η ομάδα ήταν με μία λέξη ήταν συγκλονιστική.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού στο 3-1. Ο Κοτάρσκι έκανε δύο τρομερές αποκρούσεις, κράτησε το σκορ… παράτασης, αλλά ο Κουλιεράκης είχε άλλη άποψη, έκανε το 4-1 στο 72’ και η πρόκριση κρίθηκε ουσιαστικά υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (77’ Ότο), Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μεϊτέ, Σβαμπ (81’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Τάισον (67’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (78’ Μουργκ), Μπράντον (78’ Σαμάτα).

Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Σεργκέι Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Μπερνάουερ, Τεοφίλ, Μπατούρινα, Ριστόφσκι, Χότζα (80’ Βίντοβιτς), Σούτσιτς (80’ Κουλένοβιτς), Μίσιτς, Πέρκοβιτς (80’ Τακούγια), Σπίκιτς (74’ Κανέκο), Πέτκοβιτς.