Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει τη φετινή σεζόν να γραφτεί στην ιστορία

Παίκτες ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει τη φετινή σεζόν να γραφτεί στην ιστορία

Μάνος Τσαλγατίδης 14:08 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 20.03.2024

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξεπεράσει τα 59 επίσημα ματς της σεζόν 2021-2022.

Εντυπωσιακή είναι η σεζόν που διανύει ο ΠΑΟΚ, καθώς παραμένει εντός των στόχων του σε Super League και UEFA Conference League.

Μπορεί ο στόχος του Κυπέλλου Ελλάδας να χάθηκε και ο αποκλεισμός να ήρθε άδοξα στη Λεωφόρο, ωστόσο η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη πήρε την πρόκριση στους «8».

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν τη σεζόν στις 27 Ιουλίου, όταν ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, και συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους στη διοργάνωση. Ο Δικέφαλος απέκλεισε τρεις αντιπάλους το περασμένο καλοκαίρι, Μπεϊτάρ, Χάιντουκ Σπλιτ και Χαρτς και προκρίθηκε στους ομίλους. Στη συνέχεια τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16», όταν και απέκλεισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Το σύνολο του Λουτσέσκου έχει δώσει 47 επίσημα παιχνίδια μέχρι στιγμής, ενώ μπροστά του έχει τουλάχιστον 11 αναμετρήσεις. Ειδικότερα, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Άρη στην πρώτη αγωνιστική των Play off της Super League, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, και απομένουν ακόμη εννιά αναμετρήσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Επιπροσθέτως, οι «ασπρόμαυροι» θα δώσουν τουλάχιστον δύο ακόμη αγώνες στο Conference League κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ. Έτσι, λοιπόν, ο Δικέφαλος θα δώσει το λιγότερο 58 επίσημα παιχνίδια για τη σεζόν 2023-2024, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί σε 61 υπό προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση, που πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά, τότε θα δώσει ακόμη δύο αναμετρήσεις, ενώ αν φτάσει μέχρι τον τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τότε τα επίσημα παιχνίδια της αγωνιστικής χρονιάς θα φτάσουν στα 61.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα επίσημα ματς που έδωσαν οι Θεσσαλονικείς ήταν τη σεζόν 2021-2022, όταν ο ΠΑΟΚ έφτασε στα προημιτελικά του UEFA Conference League. Τότε είχε αγωνιστεί σε 59 αναμετρήσεις, έναν αριθμό που μπορεί να ξεπεράσει φέτος αν έρθει πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.