Κι όμως: Οι παίκτες της Φενέρ απειλούνται επίσημα με τιμωρία - Τι θα σημαίνει αυτό για τα ματς με τον Ολυμπιακό

Φενέρμπαχτσε

i

©Photo by Serkan Hacioglu /dia images via Getty Images/Ideal Images

Κι όμως: Οι παίκτες της Φενέρ απειλούνται επίσημα με τιμωρία - Τι θα σημαίνει αυτό για τα ματς με τον Ολυμπιακό

Κώστας Τόπας 15:19 - 01.04.2024

Με ανακοίνωσή της, η τουρκική ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι οι παίκτες της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Conference League, Φενέμπαχτσε παραπέμπονται πειθαρχικά για τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ.

Πριν από μερικές εβδομάδες η αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ με τη Φενέρμπαχτσε ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων μπούκαραν μέσα στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, χούλιγκαν από την Τραπεζούντα εισέβαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών της Φενέρ, οι οποίοι από την πλευρά τους απάντησαν.

Σήμερα (01/04) η τουρκική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι τρεις ποδοσφαιριστές της αντιπάλου του Ολυμπαικού στο Conference League, θα ελεγχθούν πειθαρχικά, μετά τα έκτροπα που εκτυλίχθηκαν στο ντέρμπι με τη Τράμπζονσπορ. Οπως τονίζεται, οι παίκτες που απειλούνται με τιμωρία είναι οι Μπράιτ Οσάγι-Σάμιουελ, Τζέιντεν Οστερβέλντε, Ιρφάν Εγριμπαγιάτ καθώς και οι αξιωματούχοι της Κουρσάτ Τσιφτλικ και Οκάν Οζκάν που καλούνται να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Οπως επίσης, πειθαρχικά θα ελεγχθεί η Τραμπζονσπόρ και ο προπονητής της Εγκεμέν Κορκμάζ.

Μετά κι από αυτή την απόφαση επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις της Φενέρμπαχτσε. Πριν από μερικές ημέρες τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε ότι τα «καναρίνια» εξετάζουν την περίπτωση να αποχωρήσουν από τη Super Lig και να ενταχθούν σε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πάντως, δημοσίευμα της «Fanatik», αποκάλυψε ότι εάν η Φενέρμπαχτσε αποφασίσει να αποσυρθεί από τη Super Lig τότε η UEFA θα πρέπει να αποβάλει την αντίπαλο του Ολυμπιακού από το Conference League. Λίγες ημέρες αργότερα, Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει από τη Super Lig, τότε η UEFA θα αποκλείσει την Τουρκία από το Euro 2024.

Αυτή τη στιγμή η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Super Lig, έχοντας συγκεντρώσει 79 βαθμούς και στο -2 από την πρωτοπόρο Γαλατασαράι.