«Αν η Φενέρμπαχτσε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα τότε η UEFA θα αποκλείσει την Τουρκία από το Euro 2024»

Φενέρμπαχτσε

i

©Photo by Huseyin Yavuz/dia images via Getty Images/Ideal Images

«Αν η Φενέρμπαχτσε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα τότε η UEFA θα αποκλείσει την Τουρκία από το Euro 2024»

Κώστας Τόπας 15:25 - 22.03.2024

Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που η Φενέρμπαχτσε αποχωρήσει από τη Super Lig, τότε η UEFA θα αποκλείσει την Τουρκία από το Euro 2024.

Νέα διάσταση στο θέμα της Φενέρμπαχτσε δίνει Τούρκος δημοσιογράφος. Συγκεκριμένα, ο Μαχμούντ Ρζάιεφ επικαλείται πηγές μέσα από την UEFA, τονίζοντας ότι υπάρχει έντονη κινητοποίηση στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία γύρω από τα απίστευτα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Τράμπζονσπορ-Φενέρμπαχτσε.

Οπως αναφέρει, μετά από συζήτηση που είχε με άνθρωπο της UEFA, το τουρκικό πρωτάθλημα, η Super Lig βρίσκεται υπό επιτήρηση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μετά τα όσα συνέβησαν. Η διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση θεωρεί πως θα είναι τεράστιο σκάνδαλο αν τιμωρηθούν οι ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε για τα επεισόδια.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που η Φενέρμπαχτσε αποχωρήσει από τη Super Lig, τότε η UEFA θα αποκλείσει την Τουρκία από το Euro 2024, η οποία συμμετέχει στον όμιλο που θα βρεθεί η Εθνική Ελλάδος εφόσον ξεπεράσει το -τελευταίο- εμπόδιο της Γεωργίας.

«Συναντήθηκα τυχαία με έναν υπάλληλο που εργάζεται στην UEFA σήμερα. Έκανα στον άντρα μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον αγώνα Φενέρμπατσε - Τράμπζονσπορ. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έλαβα, είπε ότι θα ήταν τεράστιο σκάνδαλο αν οι παίκτες της Φενέρ τιμωρούνταν από την Ομοσπονδία. Μου τόνισε επίσης ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μεγάλη έρευνα λόγω της αποχώρησης του Φενέρμπαχτσε από το πρωτάθλημα.

Αν αποδείξουν ότι η πολιτική επηρεάζει την ομοσπονδία, θα ακολουθήσουν πολύ ολοκληρωμένες κυρώσεις. Ο συγκεκριμένα μάλιστα μου υποστήριξε ότι πίστευε ότι η Εθνική Τουρκίας θα μπορούσε να μείνει στο περιθώριο από το Euro 2024. Ενημέρωσε ότι η τουρκική Super Lig τελεί υπό αυστηρή παρακολούθηση και τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή», αναφέρει το σχετικό tweet.