Κίνδυνος αποκλεισμού της Φενέρμπαχτσε από το Conference League - Τι προβλέπει η UEFA

Φενέρμπαχτσε

i

©Photo by Serkan Hacioglu /dia images via Getty Images

Κίνδυνος αποκλεισμού της Φενέρμπαχτσε από το Conference League - Τι προβλέπει η UEFA

Κώστας Τόπας 08:37 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:46 - 21.03.2024

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Fanatik», εάν η Φενέρμπαχτσε αποφασίσει να αποσυρθεί από τη Super Lig τότε η UEFA θα πρέπει να αποβάλει την αντίπαλο του Ολυμπιακού από το Conference League.

Επεισοδιακή ήταν η αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ με τη Φενέρμπαχτσε, καθώς οι οπαδοί της πρώτης ομάδας μπούκαραν μέσα στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, χούλιγκαν της ομάδας από την Τραπεζούντα μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών της Φενέρ, οι οποίοι από την πλευρά τους απάντησαν.

Ορισμένοι παίκτες ήρθαν στα χέρια με τους εισβολείς, οι οποίοι απώθησαν τους φιλοξενούμενους μέχρι τη φυσούνα. Ένας από αυτούς ήταν ο ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε, Μιτσί Μπατσουαγί, ο οποίος με μία απίθανη καρατιά πέτυχε έναν από τους οπαδούς που εισέβαλαν. Όπως ήταν φυσικό η ασφάλεια του γηπέδου προσπάθησε με κάθε τρόπο να περιορίσει την εισβολή.

Μετά τα γεγονότα μετά τον αγώνα της Τραμπζονσπόρ, η Φενέρ αποφάσισε να αξιολογήσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα, στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 2-9 Απριλίου. Ο πρόεδρος Άλι Κοτς, είπε επίσης, «Θα υποβιβαστούμε σε χαμηλότερο πρωτάθλημα εάν χρειαστεί, πρέπει να σώσουμε το μέλλον μας. Φτάνει πια», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τι θα συμβεί αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Η «Fanatik» ρώτησε τον αθλητικό δικηγόρο, Άνιλ Ντίνσερ για την πιθανή αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από το πρωτάθλημα, με τον τελευταίο να δηλώνει: «Υπάρχει δέσμευση που υπογράφεται από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προς τους συλλόγους στην αρχή κάθε σεζόν. Σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση, οι σύλλογοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας».

«Το άρθρο 24 των οδηγιών αγώνων ποδοσφαίρου TFF καθορίζει τις ποινές που πρέπει να επιβάλλονται στους συλλόγους που δεν συμμετέχουν στις διοργανώσεις. Ο σύλλογος που δεν αγωνίζεται δύο φορές σε μια σεζόν υποβιβάζεται στο κατώτερο πρωτάθλημα και οι υπόλοιποι αγώνες θεωρούνται εξ ορισμού ήττα. Αν δεν υπάρξει σοβαρή απόφαση όπως ακύρωση άδειας ή απόσυρση από το πρωτάθλημα, η Φενέρμπαχτσε θα αγωνιστεί σε χαμηλότερο πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν», τόνισε στη συνέχεια ο εν λόγω δικηγόρος.

Εάν μάλιστα η Φενέρμπαχτσε αποφασίσει τελικά να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, τότε υπάρχουν επιπτώσεις και στην Ευρώπη.

Στέλεχος της Φενέρμπαχτσε σοκάρει μιλώντας στο Sportal: «Ήταν 2-0 και χτύπησαν τον τερματοφύλακα με αλυσίδα - Θα φύγουμε από το πρωτάθλημα»
REST OF THE WORLD

09:09 - 19.03.2024

Στέλεχος της Φενέρμπαχτσε σοκάρει μιλώντας στο Sportal: «Ήταν 2-0 και χτύπησαν τον τερματοφύλακα με αλυσίδα - Θα φύγουμε από το πρωτάθλημα»

Ο υπεύθυνος Τύπου της Φενέρμπαχτσε, Άλπερ Γεμενσίλερ μίλησε στο Sportal για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του επεισοδιακού ντέρμπι κόντρα στη Τράμπζονσπορ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οπαδοί ήταν αποφασισμένοι να τραυματίσουν σοβαρά τους παίκτες των «καναρινιών», ενώ μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε το σενάριο περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

«Η τουρκική Ομοσπονδία πρέπει να ενημερώσει την UEFA. Στη συνέχεια, η UEFA θα λάβει την τελική απόφαση. Μετά την απόφαση αποχώρησης από το πρωτάθλημα, εάν η άδεια συλλόγου της UEFA αφαιρεθεί από το TFF και ενημερωθεί η UEFA, τότε αυτή μπορεί να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε από το Conference League για τους επόμενους αγώνες», κατέληξε ο δικηγόρος.