Χαμός στην Τουρκία: Η Φενέρμπαχτσε ψάχνεται για να φύγει από τη Super Lig και να ενταχθεί σε άλλο πρωτάθλημα!

Φενέρμπαχτσε

i

©Photo by Huseyin Yavuz /dia images via Getty Images/Ideal Images

Χαμός στην Τουρκία: Η Φενέρμπαχτσε ψάχνεται για να φύγει από τη Super Lig και να ενταχθεί σε άλλο πρωτάθλημα!

Κώστας Τόπας 09:06 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 25.03.2024

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της Φενέρμπαχτσε μετά τα όσα συνέβησαν με τα επεισόδια στο ντέρμπι με τη Τράμπζονσπορ, με τουρκικό δημοσίευμα να αναφέρει ότι τα «καναρίνια» εξετάζουν την περίπτωση να αποχωρήσουν από τη Super Lig και να ενταχθούν σε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πριν από μερικές ημέρες η αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ με τη Φενέρμπαχτσε ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων μπούκαραν μέσα στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, χούλιγκαν από την Τραπεζούντα εισέβαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών της Φενέρ, οι οποίοι από την πλευρά τους απάντησαν.

Ορισμένοι παίκτες ήρθαν στα χέρια με τους εισβολείς, οι οποίοι απώθησαν τους φιλοξενούμενους μέχρι τη φυσούνα. Ένας από αυτούς ήταν ο ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε, Μιτσί Μπατσουαγί, ο οποίος με μία απίθανη καρατιά πέτυχε έναν από τους οπαδούς που εισέβαλαν. Όπως ήταν φυσικό η ασφάλεια του γηπέδου προσπάθησε με κάθε τρόπο να περιορίσει την εισβολή.

Μετά τα γεγονότα μετά τον αγώνα της Τραμπζονσπόρ, η Φενέρ αποφάσισε να αξιολογήσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα, στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 2-9 Απριλίου. Ο πρόεδρος Άλι Κοτς, είπε επίσης, «Θα υποβιβαστούμε σε χαμηλότερο πρωτάθλημα εάν χρειαστεί, πρέπει να σώσουμε το μέλλον μας. Φτάνει πια», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πριν από μερικές ημέρες δημοσίευμα της «Fanatik», αποκάλυψε ότι εάν η Φενέρμπαχτσε αποφασίσει να αποσυρθεί από τη Super Lig τότε η UEFA θα πρέπει να αποβάλει την αντίπαλο του Ολυμπιακού από το Conference League. Λίγες ημέρες αργότερα, Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει από τη Super Lig, τότε η UEFA θα αποκλείσει την Τουρκία από το Euro 2024.

Τώρα νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «BPT» κάνει λόγο για αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από τη Super Lig, με στόχο να αγωνιστεί σε άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία φέρεται πως είναι τα πρωταθλήματα που εξετάζουν οι άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης, προκειμένου η ομάδα τους να ενταχθεί.

Αυτή τη στιγμή η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται στην δεύτερη θέση της Super Lig, έχοντας συγκεντρώσει 79 βαθμούς και στο -2 από την πρωτοπόρο Γαλατασαράι.