Χάμες Ροντρίγκες: «Θέλω να φύγω από τη Βραζιλία και να επιστρέψω στη La Liga» (vid)

Ο Χάμες Ροντρίγκες

i

© Intime

Χάμες Ροντρίγκες: «Θέλω να φύγω από τη Βραζιλία και να επιστρέψω στη La Liga» (vid)

Κώστας Τόπας 13:28 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 24.03.2024

Ο Χάμες Ροντρίγκες μίλησε για την καριέρα του αλλά και για το μέλλον του, τονίζοντας πως επιθυμία του είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Ισπανία.

Η αθλητική του καριέρα Χάμες Ροντρίγκες είχε πολλές αιχμές και σκαμπανεβάσματα. Πάντα υπήρχαν εξωτερικοί λόγοι που τον εμπόδιζαν να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του. Από το κρύο στον πολιτισμό, λόγοι για τους οποίους υπέφερε στη Γερμανία και το Κατάρ.

«Στην Μπάγερν δεν ήμουν ευχαριστημένος γιατί στη Γερμανία κάνει πολύ κρύο, ο κόσμος είναι κρύος, αν και έλαβα θεαματική μεταχείριση και με αγάπησαν πολύ, αλλά η ζωή εκεί δεν είναι καθόλου εύκολη». Στο Κατάρ το πρόβλημα ήταν με την κουλτούρα, αφού εκεί όλοι στις ομάδες τρώνε με τα χέρια τους. Το μοιράστηκαν μαζί μου και είπα: "Όχι, ευχαριστώ". Ρωτούσα για τα μαχαιροπίρουνα και μου έλεγαν: "Οχι, με το χέρι πρέπει να φας» και απαντούσα: "Είσαι τρελός, δεν πρόκειται να φάω με το χέρι μου"».

Πλέον, ο άλλοτε μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, αγωνίζεται στο Σάο Πάουλο, όπου δεν έχει πολλές ευκαιρίες, αφού η απόδοσή του δεν είναι ιδιαίτερα εξαιρετική. Και δεν αισθάνεται καθόλου άνετα σχετικά με το μέλλον της καριέρας του.

«Νόμιζα ότι το ποδόσφαιρο ήταν λιγότερο σωματικό, αλλά εδώ είναι πολύ σωματικό. Τα παιχνίδια σταματούν πολύ λόγω φάουλ. Νόμιζα ότι ήταν πιο τεχνικό το πρωτάθλημα εδώ. Υπάρχουν παίκτες υψηλής ποιότητας, αλλά το παιχνίδι είναι πολύ σωματικό. Αλλά όταν παίζεις με μια ομάδα που έχει ποιότητα είναι πολύ πιο εύκολο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός.

Ωστόσο, κάθε φορά που ο Χάμες Ροντρίγκες φορά τη φανέλα της Κολομβίας μεταμορφώνεται και βγάζει την καλύτερη εκδοχή του, όπως απέδειξε στη νίκη (1-0) επί της Ισπανίας.

«Αυτά τα ματς είναι χρήσιμα για ό,τι έρχεται και στόχος μας είναι το Copa America. Πιστεύω ότι όταν αγωνίζεσαι στην εθνική ομάδα πρέπει πάντα να κάνεις τα πράγματα καλά. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να παίξω ξανά στη La Liga, η οποία είναι μια Λίγκα στην οποία πάντα ήθελα να παίξω, το έκανα και θα ήθελα να το ξανακάνω. Ποιος ξέρει», είπε.