Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε για αναβολή του Σούπερ Καπ πριν τον Ολυμπιακό

Φενέρμπαχτσε

i

©Photo by Huseyin Yavuz /dia images via Getty Images/Ideal Images

Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε για αναβολή του Σούπερ Καπ πριν τον Ολυμπιακό

Κώστας Τόπας 11:37 - 29.03.2024

Το αίτημα της Φενέρμπαχτσε, αντιπάλου του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League, για αναβολή του Σούπερ Καπ με τη Γαλατασαράι απορρίφθηκε.

Η Φενέρμπαχτσε, η οποία θα υποδεχθεί εκτός έδρας τον Ολυμπιακό στις 11 Απριλίου, στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του UEFA Conference League, ζήτησε την αναβολή του τελικού του Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί με τη Γαλατασαράι στη Σανλιούρφα στις 7 Απριλίου, αλλά η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (TFF) απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα.

Επιθυμία της Φενέρ ήταν να μεταφερθεί το Σούπερ Καπ τον Μάιο, ωστόσο η τουρκική Ομοσπονδία δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της αντιπάλου του Ολυμπιακού. Όλα αυτά βέβαια στην «σκιά» των επεισοδίων στην αναμέτρηση με την Τράμπζονσπορ.

Σύμφωνα με τη «Sabah», η Ομοσπονδία έστειλε επιστολή στον σύλλογο της Φενέρμπαχτσε και ρώτησε εάν είχε αίτημα για αναβολή του αγώνα Καραγκιουμριούκ για το τουρκικό πρωτάθλημα στις 14 Απριλίου.

Η τουρκική Ομοσπονδία ανέφερε στη Φενέρ: «Ο αγώνας του ΠΑΟΚ, με τον αντίπαλο σας Ολυμπιακό ήταν να διεξαχθεί μα την Κυριακή 14 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ως TFF, μπορούμε επίσης να αναβάλουμε τον αγώνα με την Καραγκιουμριούκ».

Η απάντηση της Φενέρμπαχτσε ωστόσο ήταν αρνητική: «Δεν θέλουμε να αναβληθεί ο αγώνας με την Καραγκιουμριούκ, όπως είπαμε και πριν, απαιτούμε την αναβολή του τελικού του Σούπερ Καπ που θα παίξουμε με τη Γαλατασαράι στις 7 Απριλίου».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ με τη Φενέρμπαχτσε ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων μπούκαραν μέσα στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, χούλιγκαν από την Τραπεζούντα εισέβαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών της Φενέρ, οι οποίοι από την πλευρά τους απάντησαν.

Η σκέψη της Φενέρμπαχτσε να ενταχθεί σε άλλη λίγκα, η Μονακό, οι ακραίες περιπτώσεις και η «εισβολή» σε NBA και MLS
REST OF THE WORLD

23:00 - 27.03.2024

Η σκέψη της Φενέρμπαχτσε να ενταχθεί σε άλλη λίγκα, η Μονακό, οι ακραίες περιπτώσεις και η «εισβολή» σε NBA και MLS

Στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να παίξει σε άλλο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου απλό. Η Μονακό και το «όχι» των ομάδων της Ουαλίας. Οι ακραίες περιπτώσεις και οι Καναδοί που εισέβαλαν σε MLS και NBA.

Μετά τα γεγονότα μετά τον αγώνα της Τραμπζονσπόρ, η Φενέρ αποφάσισε να αξιολογήσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα, στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 2-9 Απριλίου. Ο πρόεδρος Άλι Κοτς, είπε επίσης, «Θα υποβιβαστούμε σε χαμηλότερο πρωτάθλημα εάν χρειαστεί, πρέπει να σώσουμε το μέλλον μας. Φτάνει πια», τόνισε μεταξύ άλλων.