Ποιος ήταν φαβορί για την κατάκτηση της Stoiximan Super League πριν την έναρξή της;

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Ποιος ήταν φαβορί για την κατάκτηση της Stoiximan Super League πριν την έναρξή της;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:03 - 28.03.2024

Το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του και αυτή τη στιγμή τέσσερεις ομάδες το διεκδικούν. Ποια ήταν όμως τα φαβορί πριν την έναρξη του;

Μετά το διάλειμμα των εθνικών ομάδων - και τον πικρό αποκλεισμό της Εθνικής - οι φίλαθλοι αρχίζουν να μπαίνουν ξανά σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα το οποίο πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ στη λήξη του, με το ΣΚ (30-31/3) να περιλαμβάνει τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής των playoffs και των playouts.

Οι αγώνες της Κυριακής (31/3) είναι αρκετά κρίσιμοι, αφού για μία ακόμα φορά μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω στη βαθμολογία. Λίγες ώρες είναι αρκετές για να αλλάξουν τα πράγματα στις θέσεις 1 έως 4, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τον ΠΑΟΚ.

Αυτή τη στιγμή η Ένωση είναι πρώτη, ακολουθεί ο «Δικέφαλος του Βορρά», τρίτο είναι το «τριφύλλι» και τέταρτοι οι «ερυθρόλευκοι». Η σχετική διάταξη, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική από αυτές που προέβλεπαν οι στοιχηματικές, λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα προ της έναρξης του πρωταθλήματος.

Η μόνη συνεπής τη δεδομένη στιγμή είναι η ΑΕΚ, αφού εκείνη σύμφωνα με τους μπούκερς ήταν η και η επικρατέστερη ομάδα για κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2023/24. Το γεγονός πως ήταν τροπαιούχος της περασμένης χρονιάς καθώς, ο σταθερός κορμός της και η παραμονή του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο την έχρισαν φαβορί, με απόδοση 2,5.

Επόμενος στη σειρά ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος βίωσε ένα καλοκαίρι αλλαγής, με τον Αντόνιο Κορδόν και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να είναι θεωρητικά οι υπεύθυνοι για αυτή. Κάπως έτσι ήρθε και ελπίδα πως οι Πειραιώτες θα επέστρεφαν δυναμικά και θα διεκδικούσαν ξανά το πρωτάθλημα, αφού βάσει στοιχιματικών ο ήταν οι δεύτεροι επικρατέστεροι νικητές, έχοντας απόδοση 3.00.

Τρίτος στη σειρά ήταν ο δευτεραθλητής της σεζόν 2022/23, Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε απόδοση 4.25. Οι «πράσινοι» έφτασαν μία ανάσα από τον τίτλο, τον οποίο στερήθηκαν την προτελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι μεταγραφές και η διατήρηση του Γιοβάνοβιτς κράτησαν το «τριφύλλι» ψηλά στους διεκδικητές, με την ομάδα να αποτελεί το τρίτο φαβορί.

Τελευταίος στη σχετική λίστα ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν και το μεγαλύτερο αουτσάιντερ για κατάκτηση της Stoiximan Super League. Αντιθέτως με τα όσα τελικά έδειξε στην πράξη, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν γέμιζε σε πολλούς το μάτι, κάτι που ίσχυε και για τις στοιχηματικές που του έδιναν 7,5 απόδοση.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει 62 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ έχει 60, ο Παναθηναϊκός έχει 59 και ο Ολυμπιακός έχει 57. Πλέον, απομένουν εννέα ακόμα αγωνιστικές, για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.