Για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια θα διεξαχθεί τελικός Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς κόσμο

«Πανθεσσαλικό»

i

© Intime

Για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια θα διεξαχθεί τελικός Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς κόσμο

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο χωρίς την παρουσία θεατών, όπως ξεκαθάρισε ο Τάκης Μπαλτάκος το μεσημέρι της Πέμπτης (28/3).

Μετά από περίπου δύο ώρες σύσκεψης στα γραφεία της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson, αυτό που αποφασίστηκε είναι ο αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό να γίνει χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Ο λόγος είναι ότι το Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις των καμερών του νέου νόμου.

«Έγινε μια σύσκεψη σήμερα. Σε αυτή την σύσκεψη πήραμε αποφάσεις. Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι πως η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρεί την προκήρυξη. Όταν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο τελικός γίνεται στον Βόλο. Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ. Αφού δεν συμφωνούν οι ομάδες, πάμε στον Βόλο που λέει η προκήρυξη αλλά πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις. Αν δεν τηρηθούν μέχρι ένα χρονικό σημείο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις ακόμη και με τον κόσμο λόγω επεισοδίων που μπορούν να συμβούν. Ο δήμαρχος Βόλου δέχεται με περίπου 11.000 φιλάθλους. Τώρα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Σήμερα η απόφαση είναι: Στον Βόλο ο τελικός χωρίς οπαδούς. Αν αλλάξουν οι προϋποθέσεις θα το δούμε. Θα πρέπει το γήπεδο του Βόλου να βελτιωθεί βάσει νόμου, σύντομα όμως για προλάβουμε και εμείς να αλλάξουμε απόφαση», είπε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ενώ αναφορικά με το ΟΑΚΑ σημείωσε: «Σας είπα για το ΟΑΚΑ. Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει εκεί που το χρησιμοποιούσε σαν έδρα ο Παναθηναϊκός. Η ΕΠΟ ασφαλώς μπορεί να συνδράμει οικονομικά για να βελτιωθεί το Πανθεσσαλικό».

Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι, ο τελικός της 18ης Μαΐου θα είναι ο τέταρτος τα τελευταία πέντε χρόνια που θα γίνει χωρίς κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο τελικός της σεζόν 2019-20 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό διεξήχθη χωρίς την παρουσία θεατών στις 12 Σεπτεμβρίου 2020. Κυπελλούχοι αναδείχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ χάρη σε γκολ του Ραντζέλοβιτς κι ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο μια καταπληκτική αγωνιστική περίοδο, κατακτώντας το 18ο νταμπλ στην ιστορία τους.

Την επόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός «μονομάχησαν» στον τελικό του ΟΑΚΑ, που ελέω του covid διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στους Πειραιώτες και κατέκτησε το τρόπαιο.

Στο ΟΑΚΑ έλαβε χώρα κι ο τελικός της σεζόν 2021-22, το οποίο αυτή τη φορά είχε... ζωή, καθώς 45.409 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» χάρη στο γκολ του Αϊτόρ επικράτησαν με 1-0 των «ασπρόμαυρων» και αναδείχθηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδας μετά από 8 χρόνια!

Δεν είναι μόνο οι κάμερες: Το Πανθεσσαλικό δεν πληροί καμία προϋπόθεση του νέου νόμου

Δεν είναι μόνο οι κάμερες: Το Πανθεσσαλικό δεν πληροί καμία προϋπόθεση του νέου νόμου

Αδύνατον να διορθωθούν τα πάντα στο Πανθεσσαλικό μέχρι τις 18 Μαΐου, αφού στο γήπεδο δεν έχει γίνει το παραμικρό όλο αυτό το διάστημα που είναι σε ισχύ ο νέος νόμος.

Στο... βουβό Πανθεσσαλικό Στάδιο η ΑΕΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ με 2-1 στις 24 Μαΐου και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας την περσινή σεζόν. Έτσι, η «Ένωση» πανηγύρισε την κατάκτηση του τρίτου νταμπλ στην ιστορία της.