Δεν είναι μόνο οι κάμερες: Το Πανθεσσαλικό δεν πληροί καμία προϋπόθεση του νέου νόμου

Πανθεσσαλικό

Δεν είναι μόνο οι κάμερες: Το Πανθεσσαλικό δεν πληροί καμία προϋπόθεση του νέου νόμου

Αδύνατον να διορθωθούν τα πάντα στο Πανθεσσαλικό μέχρι τις 18 Μαΐου, αφού στο γήπεδο δεν έχει γίνει το παραμικρό όλο αυτό το διάστημα που είναι σε ισχύ ο νέος νόμος.

Αν ήταν μόνο οι κάμερες πιθανότατα θα μιλούσαμε για μία - μικρή - πιθανότητα να προλάβουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να φτιάξουν όσα ζητάει ο νόμος. Και να βλέπαμε έναν τελικό Κυπέλλου με παρουσία κόσμου στις εξέδρες και όχι αυτό το... κρύο και αντιποδοσφαιρικό πράγμα που έχουμε δει πολλές φορές. Με τελευταία την περσινή εικόνα όπου και πάλι στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έδωσαν έναν τελικό χωρίς κόσμο. Σε άδειες κερκίδες.

Δεν είναι όμως μόνο οι κάμερες. Είναι - και - οι κάμερες. Ο Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθάρισε πως η απόφαση για να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson είναι οριστική αλλά... σημερινή. Και αυτό το «σημερινή» το αιτιολόγησε, λέγοντας ότι αν προλάβουν και γίνουν όλα τα απαραίτητα και αν δεχτεί και ο Παναθηναϊκός να γίνει το ματς στον Βόλο με κόσμο, τότε υπάρχει πιθανότητα.

Επί της ουσίας, τίποτα απ' αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Ας ξεκινήσουμε από το... τέλος. Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρος στη σημερινή σύσκεψη και σε κάθε τόνο είπε πως δεν μπορεί να γίνει τελικός με εισιτήρια που δεν καλύπτουν τον μεγάλο όγκο των φιλάθλων του. Δεν είναι παράλογη η σκέψη των πράσινων. Το αντίθετο. Ο Παναθηναϊκός έχει διαθέσει στον κόσμο του περισσότερα από 8.000 εισιτήρια διαρκείας και είναι λογικό να θέλει να ικανοποιήσει ανθρώπους που έχουν δώσει πολλά χρήματα. Δεν του φτάνουν τα 4.000 εισιτήρια, ούτε τα 5, ούτε τα 6, ούτε τα 8.000 που είπε ο Καρυπίδης. Και προτιμά από το να μην ξέρει που να τα διαθέσει και να αφήσει ανικανοποίητους χιλιάδες φιλάθλους του, να παίξει χωρίς κόσμο στον Βόλο. Αλλιώς με πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Αλλά αυτό θα ήταν το λιγότερο και μπορεί στην τελική να συμφωνούσαν οι δύο φιναλίστ για τον αριθμό των εισιτηρίων. Δίνοντας και τις κατάλληλες εγγυήσεις πως δε θα συμβεί το παραμικρό. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα γήπεδο που δεν μπορεί να διοργανώσει τελικό όχι με 15 και 20 χιλιάδες κόσμο, αλλά ούτε με είκοσι άτομα. Γιατί; Γιατί δεν πληροί ΚΑΜΙΑ προϋπόθεση του νέου νόμου.

Μην πάμε μακριά: το Σάββατο ο Βόλος φιλοξενεί την Κηφισιά στο Πανθεσσαλικό για τα Play Outs και το ματς θα είναι το μοναδικό της Super League που θα γίνει χωρίς κόσμο. Σε ένα παιχνίδι που και ανοιχτές να ήταν οι εξέδρες, δε θα έβλεπες περισσότερα από 200-300 άτομα και των δύο ομάδων, το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Γιατί το Πανθεσσαλικό είναι ακατάλληλο βάσει του νέου νόμου.

Εκτός από τις κάμερες λοιπόν, που δεν έχει τοποθετηθεί το νέο σύστημα, δεν υπάρχουν και τα προβλεπόμενα τουρνικέ που απαιτεί ο νέος νόμος. Και μέσα στη σύσκεψη ειπώθηκε και από την πλευρά της αστυνομίας ότι το γήπεδο δεν είναι κατάλληλο και πως ακόμα και αν έπαιρναν όλοι την απόφαση για τελικό με κόσμο, η ΔΕΑΒ θα έκανε έλεγχο και θα έβαζε απαγορευτικό.

Σημειώστε και κάτι ακόμα: μπορεί ο Αχιλλέας Μπέος να είπε στις δηλώσεις του ότι τα έξοδα θα τα αναλάβει ο Δήμος Βόλου μαζί με την ΕΠΟ, δηλαδή μισά - μισά για να μπει το νέο σύστημα καμερών, όμως ούτε αυτό ισχύει. Γιατί στη σύσκεψη, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, ο Μπαλτάκος τόνισε ότι δεν πρόκειται η ΕΠΟ να βάλει περισσότερα από 20.000 ευρώ. Που δεν είναι ούτε τα μισά.

Πάμε λοιπόν ολοταχώς για τελικό χωρίς κόσμο στο Πανθεσσαλικό, από τη στιγμή που ο Άρης και στη σύσκεψη ήταν κάθετα αντίθετος στο να γίνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, κάτι που ξεκαθάρισε και ο Θοδωρής Καρυπίδης σε δηλώσεις του πριν από λίγη ώρα.