Δε φτάνουν ούτε για... ζήτω τα 4.000 εισιτήρια στον Παναθηναϊκό - Περισσότερα από 8.000 είναι μόνο τα διαρκείας

Γιάννης Αλαφούζος

i

Γιάννης Αλαφούζος/©Intime

Δε φτάνουν ούτε για... ζήτω τα 4.000 εισιτήρια στον Παναθηναϊκό - Περισσότερα από 8.000 είναι μόνο τα διαρκείας

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:23 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 28.03.2024

Κάθετα αρνητικός ο Παναθηναϊκός για τα εισιτήρια του τελικού, αφού τα 4.000 είναι πολύ λίγα για τις ανάγκες των οπαδών του.

Η σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson συνεχίζεται αυτή την ώρα, με τον Αχιλλέα Μπέο να έχει αποχωρήσει πρώτος από τα γραφεία της ΕΠΟ. Ο Δήμαρχος Βόλου έδωσε τη συγκατάθεσή του για να γίνει ο τελικός στο Πανθεσσαλικό, όπως ορίζει και η προκήρυξη, ενώ πρότεινε να διεξαχθεί το παιχνίδι με κόσμο στις εξέδρες.

Συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε πως δύναται να παραχωρήσει 15.000 εισιτήρια συνολικά, αλλά απ' αυτά οι δύο ομάδες να πάρουν μόνο για τα δύο «πέταλα» του γηπέδου. Δηλαδή από 4.000 η κάθε μία, ενώ προτείνει 5.000 εισιτήρια στην κεντρική εξέδρα στην ΕΠΟ και αν θέλει εκείνη να δώσει επιπλέον στις δύο ΠΑΕ.

Ο Μπέος αποκάλυψε επίσης πως ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αρνητικός σε αυτόν τον αριθμό. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως για τον Παναθηναϊκό είναι πολύ μικρός ο αριθμός των εισιτηρίων και δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις απαιτήσεις που υπάρχουν και τη ζήτηση που θα υπάρξει.

Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός έχει διαθέσει φέτος περισσότερα από 8.000 εισιτήρια διαρκείας και ήθελε να δώσει προτεραιότητα στους κατόχους των διαρκείας. Αλλά με 4.000 «μαγικά χαρτάκια» του τελικού το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.

Αυτό που προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι είτε να πάρουν περισσότερα οι δύο φιναλίστ για το Πανθεσσαλικό, το οποίο έχει συνολική χωρητικότητα 22.000 θεατές, είτε το παιχνίδι να διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και εκεί να μιλήσουν όλοι με διαφορετικά δεδομένα.

Για το ΟΑΚΑ πάντως ο Άρης έχει ξεκαθαρίσει πως δε θέλει να γίνει ο τελικός εκεί και θα πρέπει να υλοποιηθεί η προκήρυξη. Η οποία λέει Πανθεσσαλικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος:

«Η πρόταση η δική μου είναι για 15.000 εισιτήρια, το πως αυτά θα μοιραστούν είναι θέμα των ομάδων και της ΕΠΟ. τελικός είναι μια γιορτή και δεχτήκαμε να έρθουν φίλαθλοι γιατί έχουν καλές σχέσεις οι οπαδοί Παναθηναϊκού και Άρη. Δεν είναι σαν να είχαμε ένα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Η αστυνομία έχει αντιρρήσεις, θα κάνει μια εισήγηση.

Το καρπούζι και το μαχαίρι όμως το έχουν οι ομάδες μαζί με τη ΕΠΟ. Εγώ δεν είχα λόγο να είμαι στη σύσκεψη. Με ρώτησαν αν θέλουν το γήπεδο και είπα πάρτε το. Εγώ προτείνω από 4.000 εισιτήρια στις ομάδες και άλλα 5.000 εισιτήρια η ΕΠΟ να τα κάνει ό,τι θέλει. Αν θέλει ας τα δώσει στις ομάδες να έχουν και στα επίσημα. Αν δεν τους φτάνουν ας κάνουν τον τελικό στο ΟΑΚΑ».

Αναφορικά με την απόφαση της ΔΕΑΒ να κλείσει το Πανθεσσαλικό επειδή οι κάμερες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου αθλητικού νόμου, ανέφερε ότι πριν έναν χρόνο ο Δήμος Βόλου είχε δώσει 200.000 ευρώ για να μπουν κάμερες και για τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να τοποθετηθούν νέες: «Είπα ότι όσο είναι το κόστος να συμβάλει 50-50 η ΕΠΟ και ο Δήμος. Αυτό θα το αποφασίσουν η ΕΠΟ και οι ομάδες. Το καρπούζι και το μαχαίρι το έχουν η ΕΠΟ και οι ομάδες».