Μάντζιος: «Πειθαρχημένοι, σοβαροί και με αυτοπεποίθηση για να πάρουμε αποτέλεσμα»

Μάντζιος

i

© Intime

Μάντζιος: «Πειθαρχημένοι, σοβαροί και με αυτοπεποίθηση για να πάρουμε αποτέλεσμα»

Αλέξης Σαββόπουλος 21:18 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:23 - 02.04.2024

Ο προπονητής του Αρη έκανε λόγο για την αυτοπεποίθηση της ομάδας του εν όψει Καραϊσκάκη αλλά και τι θα χρειαστεί για να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Άκης Μάντζιος, στις καθιερωμένες δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει του αυριανού (3/4) εκτός έδρας αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε στο ιδανικό ξεκίνημα της ομάδας του στα playoffs και αρχικά για το κλίμα που έχουν διαμορφώσει οι δύο νίκες, κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη Λαμία: “Είμαστε σε μια καλή κατάσταση. Έχουμε το απόλυτο στα δύο παιχνίδια κι αυτό έχει κάνει καλό στους παίκτες και ψυχολογικά και πνευματικά. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε”.

Σε ερώτηση για τις δοκιμές που έκανε στον αγώνα με αντίπαλο τη Λαμία, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, και τις εντυπώσεις με τις οποίες έφυγε από το γήπεδο από αυτές, απάντησε: “Θέλαμε να δοκιμάσουμε πράγματα κι είχαμε αυτή τη δυνατότητα να το κάνουμε κόντρα στη Λαμία. Είδαμε καλά στοιχεία, αλλά και κάποια άλλα που δεν λειτούργησαν σε έναν καινούργιο σχηματισμό που κάναμε κι από αυτό κατανοήσαμε ότι θέλουμε περισσότερο χρόνο να αφομοιώσουμε το πλάνο και να μπορέσουμε, αν παίξουμε ξανά με αυτόν τον σχηματισμό, να είμαστε καλύτεροι”.

Εξειδικεύοντας λίγο παραπάνω τα θετικά που είδε είπε: “Θεωρώ ότι στο παιχνίδι ξεκινήσαμε καλά κι ήμασταν επιθετικοί. Φέραμε πολλές φορές την μπάλα κοντά στο αντίπαλο τρίτο. Μας έλειψαν κάποια στοιχεία σε εκείνο το κομμάτι. Φέραμε πολλούς παίκτες στον άξονα, κάτι που θέλαμε να κάνουμε. Από τη στιγμή που δεν βάλαμε κάποιο γκολ, το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς είδαμε θετικά στοιχεία, τα οποία κρατάμε”.

Αναφορικά με το πόσο βοηθάει τους παίκτες του Άρη ότι η διαφορά με την τέταρτη θέση μειώθηκε αισθητά μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, απάντησε: “Το να παίζεις στα πλέι οφ, όπου τα οκτώ στα δέκα παιχνίδια είναι ντέρμπι, είναι από μόνο του ένα κίνητρο για τους παίκτες. Το έχουμε πει ξανά ότι όταν μπήκαμε στα πλέι οφ ήμασταν μακριά από την πρώτη τετράδα. Και τώρα ακόμη μακριά είμαστε. Εμείς, όμως, θέλουμε να διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια. Δεν θα είμαστε σε κανένα αδιάφοροι και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε”.

Στην ερώτηση για το πώς περιμένει τον Ολυμπιακό στο αυριανό μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι, εστίασε στις αλλαγές που έχει φέρει στους “ερυθρόλευκους” η έλευση του Χοσέ Μεντιλίμπαρ: “Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ βελτιωμένος με την έλευση του καινούργιου του προπονητή, ο οποίος δείχνει ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο αντίπαλος έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ πειθαρχημένοι στο δικό μας πλάνο. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αυτό που συνήθως παρουσιάζουμε στα ντέρμπι, και να είμαστε αποτελεσματικοί”.

Κι όσο για το ποια στοιχεία είναι διαφορετικά σε αυτό το παιχνίδι, σε σχέση με τα άλλα δύο της κανονικής περιόδου ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, ο Μάντζιος ξεχώρισε τα εξής: “Πράγματι, αλλάξανε πράγματα και σε εμάς και στον Ολυμπιακό. Το πιο βασικό στοιχείο είναι ότι έχει έρθει ένας νέος προπονητής στον Ολυμπιακό, ο οποίος φαίνεται ότι κάνει εξαιρετική δουλειά κι έχει μεταμορφώσει την ομάδα. Ο Ολυμπιακός πλέον παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό είπα και πριν ότι πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και να παρουσιάσουμε τον καλό εαυτό που παρουσιάζουμε στα ντέρμπι”.