Άρης: Τα δυο γκολ ψυχολογίας και η σταθερή αξία
i

©intime

Άρης: Τα δυο γκολ ψυχολογίας και η σταθερή αξία

Γιατί τα γκολ που σημείωσαν Μάνου Γκαρθία και Σουλεϊμάνοφ έχουν ξεχωριστή σημασία για τους δυο παίκτες και πόσο χρήσιμος αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ο Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Για τον Μάνου Γκαρθία το φετινό δεύτερο μισό της σεζόν, είναι η… γέφυρα προς την επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα. Μια κανονικότητα που σταμάτησε στη ρεβάνς του επαναληπτικού κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό στα τέλη Ιανουαρίου του 2023, όταν υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Χειρουργήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, τον Νοέμβριο που μας πέρασε έκανε μια νέα διορθωτική επέμβαση και άρχισε να πατάει ξανά χορτάρι στις 14 Ιανουαρίου, ένα ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη του προσωπικού του Γολγοθά.

Στους 2,5 μήνες που μεσολάβησαν ο Ισπανός έχει μπει σε ένα ξεχωριστό καθεστώς διαχείρισης από τον Άκη Μάντζιο. Ο 25χρονος έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια μέσα στο 2024, τα επτά μάλιστα βασικός και υπήρξαν παιχνίδια που έδειξε πόσο είχε λείψει από τον Άρη. Χθες ο Έλληνας τεχνικός τον χρησιμοποίησε αρχικά στα αριστερά στο πειραματικό 4-4-2 του πρώτου ημιχρόνου με εντολή να συγκλίνει στον άξονα, αλλά όταν στην επανάληψη πέρασε στον άξονα, πίσω από τον Μορόν, υπήρξε καθοριστικός, επισφραγίζοντας την παρουσία του και με το πρώτο του φετινό γκολ. Το παρθενικό μετά την τελευταία φορά που είχε σκοράρει, εκείνο το χατ-τρικ με το Βόλο στις 21/1/2023. Ένα γκολ ψυχολογίας που τόσο χρειαζόταν για να αφήσει οριστικά πίσω του τις μαύρες μέρες και να… πατήσει πιο γερά στα πόδια του.

Γκολ ψυχολογίας ήταν αυτό που σημείωσε και ο Σουλεϊμάνοφ. Σημαντικό και στην οικονομία του ματς αφού ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη. Με το γκολ αυτό ο Ρώσος έσπασε και ένα διάστημα γκίνιας αφού είχε να σκοράρει από τις 24 Ιανουαρίου και τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Νίκη Βόλου. Μετά από έναν εκρηκτικό για τον ίδιο Γενάρη, ακολούθησε ένα διάστημα ανομβρίας που συνοδεύτηκε και με χαμηλές αγωνιστικές πτήσεις. Η διακοπή μάλλον βοήθησε τον Ρώσο να πάρει τις αναγκαίες ανάσες, εν όψει του φίνις της σεζόν. Το χθεσινό ήταν το 5ο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Σουλεϊμάνοφ και 6ο συνολικά ενώ έχει και τέσσερις ασίστ.

Την 5η του ασίστ μοίρασε και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα που κινήθηκε για μια ακόμη φορά στα γνωστά υψηλά στάνταρ απόδοσης, με αδιάκοπο τρέξιμο και κάλυψη χώρων, αλλά συμμετοχή και στη δημιουργία του παιχνιδιού. Αν προσθέσουμε στις πέντε ασίστ (κορυφαίος της λίστας) και τα τρία γκολ που έχει σημειώσει ο Τσέχος, έχει συμμετοχή σε οκτώ γκολ του Άρη, παραμένοντας μια σταθερή αξία για τον Άκη Μάντζιο.

ΜΜΕ Ρωσίας για Σουλεϊμάνοφ: «Ο Άρης θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:47 - 23.01.2024

ΜΜΕ Ρωσίας για Σουλεϊμάνοφ: «Ο Άρης θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς»

Ο Ρώσος συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων βάσει της συμφωνίας μεταξύ Αρη και Κράσνονταρ και όπως λένε στη Ρωσία, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς.