Αρης: Μάνου Γκαρθία με… γεωμετρική πρόοδο
i

©intime

Αρης: Μάνου Γκαρθία με… γεωμετρική πρόοδο

Αλέξης Σαββόπουλος 14:32 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 25.01.2024

Το πλάνο της σταδιακής επανένταξης του Ισπανού μέσου που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και το νέο ενθαρρυντικό δείγμα γραφής του.

Η παρουσία του Μάνου Γκαρθία στην βασική ενδεκάδα του αγώνα Κυπέλλου με την Νίκη Βόλου, ήταν μια από τις ευχάριστες νότες της αναμέτρησης. Ο Ισπανός έκανε την 3η του συμμετοχή μετά την δωδεκάμηνη απουσία του και αυτό μοιάζει να συνέβη βάσει πλάνου. Έπαιξε ένα τέταρτο στο Αγρίνιο, το τέταρτο έγινε μισή ώρα με τον Ολυμπιακό και η μισή… μια ώρα χθες κόντρα στη Νίκη Βόλου.

Η σταδιακή ενσωμάτωση του Ισπανού χαφ γίνεται μέσα από τα παιχνίδια που προσφέρονται για κάτι τέτοιο και το χθεσινό ήταν ένα από αυτά με δεδομένο ότι η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου θα έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας και ο Άρης θα χρειαζόταν το κάθετο παιχνίδι του 25χρονου παίκτη για να τη διασπάσει.

Ο Μάνου Γκαρθία στα 58΄ λεπτά που αγωνίστηκε ήταν και πάλι θετικός. Ζήτησε και πήρε μπάλες, έφτιαξε μια σπουδαία ευκαιρία για τον Μορόν με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω, είχε μια τελική εκτός εστίας, αλλά το κυριότερο έδειξε διάθεση και ήταν από τους ελάχιστους (μαζί με τον Νταρίντα) που έβγαλε ενέργεια στο χορτάρι. Από τη στιγμή που ο Ρουπ δείχνει να μην υπολογίζεται και ο Πάρντο έχει σπαταλήσει όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, είναι βέβαιο ότι ο Άκης Μάντζιος θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον Ισπανό σε παιχνίδια που κρίνει ότι μπορεί να το κάνει, γνωρίζοντας ότι το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν, θα είναι για τον Μάνου Γκαρθία, το μεταβατικό διάστημα ως την πλήρη επανένταξή του.

Αρης: Ενδεκάδα με Μάνου Γκαρθία βασικό κόντρα στη Νίκη Βόλου-Επιστροφή και για Κουέστα

Αρης: Ενδεκάδα με Μάνου Γκαρθία βασικό κόντρα στη Νίκη Βόλου-Επιστροφή και για Κουέστα

Ένα χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Ισπανός ξεκινάει για πρώτη φορά βασικός. Μπράμπετς, Μοντίγια, Ντουκουρέ και Σαβέριο επιστρέφουν στην 11άδα. Στον πάγκο ο Σουλεϊμάνοφ, βασικός ο Φετφατζίδης.