Ο βιονικός Νταρίντα στοιχειώνει ακόμα τα ρεκόρ της Bundesliga!
i

© Intime

Ο βιονικός Νταρίντα στοιχειώνει ακόμα τα ρεκόρ της Bundesliga!

Μπορεί εδώ και έναν χρόνο ο Βλαντιμίρ Νταρίντα να έχει φύγει από την Bundesliga και να είναι παίκτης του Άρη, αλλά τα όσα έκανε στο γερμανικό πρωτάθλημα δεν ξεχνιούνται...

Ο Άρης δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα πανηγύρισε τη νίκη με 3-0 επί της Νίκης Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Μεγάλος πρωταγωνιστής των «κίτρινων» ο Βλαντιμίρ Νταρίντα, ο οποίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές, αλλά ολοκλήρωσε το ματς με δύο γκολ, καθώς το πρώτο τέρμα που πέτυχε ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Όπως και να 'χει, ο Τσέχος άσος πραγματοποίησε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη. Ο 33χρονος πλέον μετρά 47 συμμετοχές με τη φανέλα των «κίτρινων», έχοντας σημειώσει 7 γκολ και 7 ασίστ. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία τον έχει στο ρόστερ της εδώ κι έναν χρόνο. Πιο πριν, ο παίκτης ήταν στην Bundesliga, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια στη Φράιμπουργκ (61 συμμετοχές, 11 γκολ, 10 ασίστ) και για δέκα χρόνια στη Χέρτα (190 συμμετοχές, 16 γκολ, 29 ασίστ).

Και παρότι έχει περάσει ένας χρόνος που ο Βλαντιμίρ Νταρίντα έχει φύγει από τη Γερμανία, τα ρεκόρ του... στοιχειώνουν ακόμα την Bundesliga. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό το top 10 τρεξιμάτων ανά αγώνα διαχρονικά στο γερμανικό πρωτάθλημα και το όνομα του όχι απλά βρίσκεται μέσα στη σχετική λίστα. Είναι μέσα σε αυτή πέντε φορές! Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Αρχικά, ο Νταρίντα έχει τις τρεις κορυφαίες επιδόσεις με 14,65 χλμ., 14,52 χλμ. και 14,34 χλμ. Και οι τρεις τη σεζόν 2019-20, που ήταν παίκτης της Χέρτα. Από 'κει και πέρα, το όνομα του είναι και στην πέμπτη καλύτερη επίδοση με 14,16 χλμ. (2017-18), ενώ είναι και στη δέκατη θέση με 13,93 χλμ. (2014-15). Αριθμοί που εντυπωσιάζουν, από τον μέσο του Άρη, και που αποδεικνύουν ότι στην Bundesliga δεν ήταν απλά... περαστικός. 

Δείτε παρακάτω το πινακάκι με το top 10 τρεξιμάτων ανά αγώνα διαχρονικά στην Bundesliga: