Ο Άρης είναι άνετος, ανεβασμένος και μπορεί και να πειραματίζεται
i

©intime

Ο Άρης είναι άνετος, ανεβασμένος και μπορεί και να πειραματίζεται

Αλέξης Σαββόπουλος 11:04 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 01.04.2024

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τη δεύτερη σερί νίκη του Άρη στα playoffs, το πείραμα του Μάντζιου και την ψυχολογία που δίνει στους τρεις σκόρερ το γκολ που σημείωσαν.

Ο Άρης είναι μια διαφορά η πιο άνετη ομάδα των playoffs. Αυτή ενδεχομένως και με την καλύτερη ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί αφενός από την προσμονή του τελικού και της κατάκτησης ενός τροπαίου και αφετέρου ότι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, η διαφορά που τον χωρίζει από την 4η θέση τον έχει… απαλλάξει από κάθε είδους σκοπιμότητα. Αυτό προσφέρει στον Μάντζιο τη δυνατότητα να κάνει πράγματα που κάτω από άλλες συνθήκες θα συνιστούσαν τεράστιο ρίσκο και σήκωναν κουβέντα. Να δοκιμάζει διαφορετικούς σχηματισμούς όπως αυτό το 4-4-2 του πρώτου ημιχρόνου χθες κόντρα στη Λαμία. Ο Τερίμ το τόλμησε στο ματς- τελικό με τον ΠΑΟΚ και το… βρήκε μπροστά του με τις γνωστές συνέπειες. Ο Έλληνας τεχνικός, χωρίς να έχει αντίστοιχη πίεση και το δοκίμασε, και τα συμπεράσματά του έβγαλε και τη νίκη πήρε εντέλει. Επομένως όλα καλά.

Θεώρησε -και σωστά στα δικά μου μάτια- ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει πεδίο δοκιμών. Αν δεν το κάνει τώρα, πότε θα το κάνει; Να δει πως μπορούν να λειτουργήσουν μαζί ο Μορόν με τον Ανσαριφάρντ, αφού πλέον έχει δυο φορ για να μπορεί να το υποστηρίξει. Το δοκίμασε για 45΄ και χωρίς να είναι απογοητευτική η εικόνα της ομάδας του, έδειξε ότι χρειάζεται δουλειά, όπως καθετί καινούργιο. Ναι μεν οι παίκτες του προσπαθούσαν και έπαιζαν συνδυαστικά αλλά έλειπαν οι αυτοματισμοί και η καλή τελική πάσα. Συν το γεγονός ότι η χρησιμοποίηση του Μάνου Γκαρθία στα αριστερά, άφησε εκτεθειμένο τον Φεράρι και έδωσε… ψωμάκι στον Τσιλούλη να ταλαιπωρήσει σε 2-3 περιπτώσεις την άμυνα του Άρη.

Στην επανάληψη, το σχήμα επέστρεψε στο πιο ορθολογικό του, με τον Σαβέριο αντί του Ανσαριφάντ και ο Άρης χρειάστηκε ένα καλό δεκάλεπτο με το πόδι στο γκάζι για να βάλει γρήγορα τελεία στο ματς. Ανέβασε το τέμπο που δεν μπορούσε να ακολουθήσει η ομάδα του Βόκολου, έκλεψε μπάλες και τιμώρησε κυνικά την Λαμία για τα λάθη της, με τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά. Για μένα το πιο σημαντικό ήταν ότι και οι τρεις που σκόραραν, ήθελαν για διαφορετικούς λόγους αυτό το γκολ. Ο Μάνου Γκαρθία για να αφήσει οριστικά πίσω του τον εφιάλτη του σοβαρού τραυματισμού, ο Σουλεϊμάνοφ για να σπάσει την γκίνια αφού προσπάθειες γενικά παίρνει, και ο Μπράμπετς για να ανοίξει λογαριασμό φέτος και να αποβάλει και μια πίεση που έχει λόγω Εθνικής. Αυτό που δεν συνέβη χθες για να μπει και το κερασάκι στην τούρτα, ήταν να σκοράρει και ο Μορόν παρότι ήταν προφανές ότι στο τελευταίο 20λεπτο, οι συμπαίκτες του τον έψαχναν… μανιωδώς για να αυξήσει τα νούμερά του.

Μετά το 3-0 ο Μάντζιος προχώρησε και στην αναγκαία διαχείριση εν όψει των άλλων δυο αγώνων που έχει η ομάδα του μέσα στην εβδομάδα που έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στα εννιά παιχνίδια των playoffs, θα μοιράσει το χρόνο για να είναι όλοι ικανοποιημένοι και να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Την Τετάρτη ο Άρης πάει το Καραϊσκάκη απαλλαγμένος από κάθε άγχος και με τα πόδια λυμένα. Αν καταφέρει και κερδίσει, θα δει λίγο διαφορετικά την προσπάθεια να πλησιάσει την 4η θέση, έχοντας ξεκινήσει με 2 στα 2 που του έχει απογειώσει την ψυχολογία. Αν δεν τα καταφέρει, προφανώς και δεν θα καταστραφεί, αφού ο μεγάλος στόχος είναι άλλος…

🎙️ Talking Points | ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1 - 0: Ο Μεντιλίμπαρ έκανε το σωστό... και το πλήρωσε!