Αντεπίθεση πέντε λεπτών και «τριάρα» του Άρη κόντρα στη Λαμία

Οι παίκτες του Άρη

i

© Intime

Αντεπίθεση πέντε λεπτών και «τριάρα» του Άρη κόντρα στη Λαμία

Αλέξης Σαββόπουλος 22:25 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:23 - 31.03.2024

Ο Άρης χρειάστηκε πέντε λεπτά για να «καθαρίσει» τη Λαμία, της οποίας και επικράτησε 3-1, στο - αδιάφορο βαθμολογικά - ματς της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, ο Άρης πανηγύρισε ένα εύκολο τρίποντο κόντρα στη Λαμία, για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Mε τρία γκολ (3-1) από τους Σουλεϊμάνοφ, Μανού Γκαρθία και Μπράμπετς, οι «κίτρινοι» πήραν το ματς μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών.

Στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες προτίμησαν την κυκλοφορία της μπάλας, με την ομάδα του Μάντζιου να έχει την υπεροχή στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Μορόν ήταν εκείνος που έφερε την πρώτη καλή στιγμή, μόλις στο 2ο λεπτό. Ο ίδιος στο 7’ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όμως έχασε από τον Κοσέλεφ στο τετ-α-τετ.

Ακολούθησε για λίγο ένα πεντάλεπτο (20 - 25) στο οποίο η Λαμία είχε δύο τελικές, μέχρι να πάρει ξανά τα ηνία του αγώνα και να απειλήσει με το σουτ του Νταρίντα και του Ανσαριφάρντ. Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε για τη φιλοξενούμενη, όταν ο ανενόχλητος Μάλτσι στο 41’ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 

Το β’ ημίχρονο ήταν πιο αργό στην αρχή του, όμως ο Άρης μέσα σε πέντε λεπτά «καθάρισε» τον αγώνα. Στο 55ο λεπτό  η μπάλα έφτασε στον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος δημιούργησε χώρο και με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στα αριστερά της εστίας.

Ακολούθησε δευτερόλεπτα αργότερα ο Μανού Γκαρθία (56’) με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Κοσέλεφ. Το εξαιρετικό αυτό διάστημα ήρθε να σφραγίσει ο Μπράμπετς, ο οποίος παίρνοντας το ριμπάουντ από δική του κεφαλιά έκανε το 3-0, στο 59’. Ακολούθησαν λιγοστές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες και τελικά τέρμα σημειώθηκε με τη Λαμία να είναι εκείνη που το πετυχαίνει. O Κοντονίκος στο 89' εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην αντίπαλη άμυνα και με το εξωτερικό διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο εκρηκτικό πεντάλεπτο του Αρη μεταξύ 55΄ και 60΄ όταν η ομάδα του Μάντζιου έβαλε τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά και καθάρισε το τρίποντο, ξεδιπλώνοντας στο χορτάρι τον επιθετικό οίστρο και την εκτελεστική δεινότητα που απουσίαζε στο πρώτο ημόχρονο.

MVP

O Mανού Γκαρθία! Ο Ισπανός πέτυχε το πρωτο του γκολ στη σεζόν το οποίο όμως για τον Ισπανό έχει ξεχωριστή σημασία αφού είναι το παρθενικό μετά την μεγάλη περιπέτεια με τον σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε ένα χρόνο εκτός δράσης. Η εκτέλεση στο γκολ ήταν αποδειξη της εξαιρετικής τεχνικής του ενώ γενικά η παρουσία του ήταν όαση ποιότητας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η υπεροχή του Αρη δεν φαίνεται μόνο στι τελικές ή στην κατοχή (62-38) αλλά και στα σουτ προς την εστία. Οι παίκτες του Μάντζιου είχαν 21 έναντι 11 της Λαμίας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: