Άρης: Τα playoffs θα του δώσουν ρυθμό και φρεσκάδα εν όψει τελικού
i

©intime

Άρης: Τα playoffs θα του δώσουν ρυθμό και φρεσκάδα εν όψει τελικού

Αλέξης Σαββόπουλος 22:20 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:21 - 30.03.2024

Ποιος είναι ο διπλός στόχος του προπονητή του Άρη στα εννιά παιχνίδια που έχει μπροστά του το γκρουπ πριν από το μεγάλο ραντεβού της 18ης Μάϊου.

Για τον Άρη η τελευταία τόσο μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα, πριν το τελευταίο φίνις της σεζόν ήταν ένα πραγματικό βάλσαμο. Το γκρουπ πέρασε ένα γεμάτο δίμηνο με 18 απαιτητικά ματς και οι παίκτες είχαν ανάγκη για ανάσες. Ήταν απαραίτητο να ηρεμήσουν, να αποφορτιστούν και να μπουν πιο ξεκούραστοι στο τελικό στάδιο της φετινής χρονιάς που περιλαμβάνει και το μεγάλο ραντεβού για το club, τον τελικό του κυπέλλου. Ήταν λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για το τεχνικό τιμ, εκτός από την ξεκούραση να προσθέσει πράγματα και να βελτιώσει την ομάδα του σε διάφορους τομείς. Και η αλήθεια είναι ότι ο Μάντζιος επένδυσε σε πολλά κομμάτια, που αφορούν το τακτικό κομμάτι και τις στατικές φάσεις.

Πλέον από τον αγώνα της Κυριακής με τη Λαμία και στα συνολικά εννιά παιχνίδια των playoffs που απομένουν, παρότι για τον Άρη ο στόχος της 4ης θέσης φαντάζει μη ρεαλιστικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα του Μάντζιου θα εμφανιστεί αδιάφορη, υπάρχει στο βάθος ο τελικός που είναι ο… φάρος που φωτίζει το αγωνιστικό μονοπάτι του Άρη το επόμενο διάστημα. Ο 54χρονος τεχνικός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα εννιά παιχνίδια για να διατηρήσει το γκρουπ στον επιθυμητό αγωνιστικό ρυθμό, διατηρώντας τη φρεσκάδα που είναι απαραίτητη. Παράλληλα όμως δεν έχει πρόθεση να υπερ- φορτώσει τον βασικό κορμό. Τους 15-16 παίκτες δηλαδή που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος κατά τη διάρκεια της σεζόν ως τώρα.

Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ένα μοίρασμα στο χρόνο συμμετοχής και ένα απολύτως στοχευμένο και μελετημένο ροτέισον, ειδικά τις εβδομάδες που υπάρχει και εμβόλιμη αγωνιστική, όπως αυτή που έρχεται με τρεις αγώνες σε επτά μέρες (Λαμία, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός). Ο Μάντζιος με αυτό τον τρόπο θέλει να πετύχει δυο πράγματα. Και τη φόρμα του γκρουπ να κρατήσει αλλά να αποφύγει και την αχρείαστη επιβάρυνση για κάποιους, κάτι που δεν απέφυγε μέσα στη σεζόν. Και προφανώς να ελαχιστοποιήσει, όσο αυτό είναι εφικτό, κάποιον μυϊκό, τουλάχιστον, τραυματισμό.