Για τον Αλμέιδα ενδεκάδα που κερδίζει... αλλάζει

Για τον Αλμέιδα ενδεκάδα που κερδίζει... αλλάζει

Κώστας Τσίλης 09:07 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 03.04.2024

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως πιθανότατα ο Αλμέιδα δεν θα πάει με την ίδια αγωνιστική συνταγή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο

Είναι δεδομένο πως έτσι κι αλλιώς ο Ματίας Αλμέιδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό θα το έβαζε κάτω από το... μικροσκόπιό του. Θα ανέλυε όσα έκανε και όσα δεν έκανε σωστά η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο. Και μπορεί να υπάρχει πάντα η κουβέντα περί της ενδεκάδας που δεν αλλάζει όταν κερδίζει. Στην πρακτική του Αλμέιδα όμως, κάτι τέτοιο σπανίως εφαρμόζεται. Ειδικά όταν υπάρχει η συνθήκη που τώρα έχει να διαχειριστεί.

Η ΑΕΚ μπαίνει σήμερα στο γήπεδο για ένα δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων. Και ο Αλμέιδα έτσι κι αλλιώς θα έβαζε στο τραπέζι το ενδεχόμενο αλλαγών στο βασικό σχήμα, σε σχέση με το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Πολύ περισσότερο από την στιγμή, που αφενός τα αγωνιστικά δεδομένα απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι πολύ διαφορετικά, αφετέρου ο Αργεντινός τεχνικός είδε την Κυριακή κάποια πράγματα που δεν λειτούργησαν.

Ο Αλμέιδα θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα για το ματς στην Λεωφόρο. Ίσως να διαφοροποιήσει κάπως και τον σχηματισμό σε σχέση με τον ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτό το δεύτερο αφορά κυρίως τον ρόλο που θα έχει στο γήπεδο ο Ορμπελίν Πινέδα. Δύσκολα θα παίξει και πάλι πίσω από τον σέντερ φορ. Επομένως δεδομένα ο Στίβεν Τσούμπερ διεκδικεί θέση βασικού.

Όπως επίσης θέση στην βασική ενδεκάδα διεκδικεί και ο σκόρερ του νικητήριου γκολ Νίκλας Ελίασον. Άλλωστε καθ' όλη την διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Αλμέιδα μοιράζει τον χρόνο στο δεξί άκρο της επίθεσης, ανάμεσα στον Σουηδό και τον Άμραμπατ. Από εκεί και πέρα, δεν θα είναι έκπληξη αν υπάρξουν και άλλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την ενδεκάδα του ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ έχει παίξει Κυριακή ντέρμπι, έχει σήμερα παιχνίδι στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και την προσεχή Κυριακή υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Κάποιοι παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης ή ο Εχσάν Χατζισαφί στο αριστερό άκρο της άμυνας, δεν πρόκειται να παίξουν βασικοί και στα τρία ματς. Και αυτό ενδεχομένως να "ακουμπήσει" τις επιλογές που θα κάνει για την ενδεκάδα ο Αλμέιδα στο σημερινό ματς.