Ψηφιακή ταυτοποίηση: Ετσι θα γίνεται η είσοδος στα γήπεδα από τις 9 Απριλίου έως το τέλος της σεζόν

OPAP Arena

i

©Intime

Ψηφιακή ταυτοποίηση: Ετσι θα γίνεται η είσοδος στα γήπεδα από τις 9 Απριλίου έως το τέλος της σεζόν

Sportal newsroom 11:28 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 02.04.2024

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν και προκειμένου να γίνει η μετάβαση ομαλά, η είσοδος στα γήπεδα της Super League θα γίνεται τόσο με το νέο τρόπο ψηφιακής ταυτοποίησης, όσο και με αυτόν που ίσχυε μέχρι τώρα, ώστε να προσαρμοστεί πιο εύκολα το κοινό στη νέα πραγματικότητα.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα tickets.gov.gr, μέσω της οποίας οι φίλαθλοι μπορούν να πληροφορηθούν το πώς θα προσθέσουν το εισιτήριό τους στο Gov.gr Wallet και πώς θα το ταυτοποιήσουν. Το πρωί της Τρίτης (02/04) παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Αθλητισμού ο τρόπος που θα λειτουργήσει το νέο σύστημα που στόχο έχει την πάταξη της βίας.

Οπως ανακοινώθηκε, έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν και προκειμένου να γίνει η μετάβαση ομαλά, η είσοδος στα γήπεδα της Stoiximan Super League θα γίνεται τόσο με το νέο τρόπο ψηφιακής ταυτοποίησης, όσο και με αυτόν που ίσχυε μέχρι τώρα, ώστε να προσαρμοστεί πιο εύκολα το κοινό στη νέα πραγματικότητα.

Αναλυτικά όσα είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης στην κάμερα της ΕΡΤ: «Η κυβέρνηση έδειξε από την αρχή αποφασιστικότητα σε ένα ζήτημα που είχε σύμφωνη γνώμη όλη η κοινωνία για να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Ο τελευταίος αθλητικός νόμος αρχίζει να αποδίδει θετικά γιατί συμβάλλουν ταυτόχρονα οι ίδιοι οι φίλαθλοι που θέλουν ασφαλή γήπεδα και ανοιχτά γήπεδα. Εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει να δούμε φιλάθλους και των δύο ομάδων στα γήπεδα, αλλά δεν πάμε από το Α στο Ω. Χρειάζονται βήματα, έχουν γίνει και είναι άθλος. Βλέπουμε ντέρμπι και διαπιστώνεται η αλλαγή της εικόνας. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι μαζί με τις ΠΑΕ περιφρουρούν τις ομάδες τους. Πήραμε αποφασιστικά μέτρα, δείξαμε ότι είμαστε αταλάντευτοι παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν στην αρχή.

«Το πρώτο βήμα ήταν η ψήφιση του νόμου, το δεύτερο οι κάμερες. Πλέον η Ελλάδα έχει από τα πιο σύγχρονα γήπεδα του κόσμου από πλευράς ασφάλειας. Η έδρα του τελικού Κυπέλλου που δεν είχε κάμερες αποτελεί μια εξαίρεση. Τώρα πάμε στο επόμενο βήμα, της ταυτοπροσωπίας. Σήμερα συμφωνήσαμε στο να πάμε σε ένα μεταβατικό στάδιο προσαρμογής. Από 9/4 ξεκινά το επόμενο βήμα, με τη νέα σύγχρονη μεθοδολογία. Στο μεταβατικό στάδιο θα εφαρμόζεται ο νόμος ταυτοπροσωπίας, αλλά θα ισχύει και το παλιό σύστημα, ώστε όλοι να προσαρμοστούν στο παλιό σύστημα».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε: «Σε απόλυτη συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την Super League ξεκινάμε από 9/4. Μέσα από το Wallet βάζουμε το εισιτήριό μας με πολύ εύκολο τρόπο. Αν δεν έχουμε καταλάβει ακόμη το σύστημα ή δεν έχουμε κατεβάσει το Wallet, συνεχίζουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο με το χαρτί του εισιτηρίου και τον τρόπο που μπαίναμε ως τώρα, με έλεγχο ταυτοπροσωπίας στην είσοδο. Οι φίλαθλοι έχουν να κάνουν μόνο ένα βήμα, να κατεβάσουν το Wallet, έχουν γραφτεί περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες. Η είσοδος του διαρκείας ή του απλού εισιτηρίου είναι κάτι απλό. Αντί να απασχολούμε εκατοντάδες ή χιλιάδες αστυνομικούς στα γήπεδα, η ταυτοποίηση γίνεται ηλεκτρονικά. Στη νέα σεζόν σκεφτόμαστε αρκετά άλλα πράγματα, όπως το θέμα των μεταβιβάσεων των εισιτηρίων. Για τα μικρά παιδιά, αν είναι κάτω από 15 ετών, μπαίνει με την ταυτοποίηση του γονέα ή του κηδεμόνα του, αν είναι πάνω από 15, μπορεί και μόνο του».

Τέλος, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Stoiximan Super League, Μηνάς Λυσάνδρου ο οποίος τόνισε: «Θα πρέπει να ευχαριστήσω τους δύο υπουργούς για την άριστη συνεργασία. Έχουμε εκπληρώσει τα βήματα με χειρουργική ακρίβεια και το βλέπουμε στα γήπεδα. Αν όσα έχουμε σχεδιάσει δεν αποδίδουν, τα μέτρα μένουν στα συρτάρια. Το ποδόσφαιρο συμμετέχει ενεργά και αποτελεσματικά. Ακόμη και η συζήτηση που οδήγησε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο δείχνει ότι όλες οι πλευρές θέλουμε το ίδιο πράγμα. Στόχος είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».