Άνοιξε το tickets.gov.gr: Ετσι θα γίνεται πλέον η είσοδος στα γήπεδα από 9 Απριλίου

OPAP Arena

i

©Intime

Άνοιξε το tickets.gov.gr: Ετσι θα γίνεται πλέον η είσοδος στα γήπεδα από 9 Απριλίου

Κώστας Τόπας 08:48 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 31.03.2024

Σήμερα (31/03) άνοιξε η πλατφόρμα tickets.gov.gr και οι φίλαθλοι μπορούν να πληροφορηθούν το πώς θα προσθέσουν το εισιτήριό τους στο Gov.gr Wallet και πώς θα το ταυτοποιήσουν.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση είχαν εξηγήσει πριν από μερικές εβδομάδες τα μέτρα ενάντια στην οπαδική βία η νέα διαδικασία ταυτοποίησης για τα εισιτήρια στα γήπεδα θα πραγματοποιείται από το ψηφιακό πορτοφόλι, το Gov.gr wallet.

«Η διαδικασία που επιλέξαμε είναι απλή, η αγορά των εισιτηρίων συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο, πλέον θα χρησιμοποιούμε μία εφαρμογή που έχουν αγκαλιάσει εκατομμύρια Έλληνες. Καλό θα είναι να μπούμε και να εγγραφούμε. Υπάρχουν δύο τρόποι εισαγωγής: Συνδεόμαστε στο wallet μέσω taxis, επιλέγουμε το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet, βλέπουμε το εισιτήριο, τον κάτοχο του εισιτηρίου και τον κωδικό του εισιτηρίου.

Τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά, τα παιδιά κάτω των 15 ετών μας δίνει την επιλογή το wallet και εκεί επιλέγουμε ποιος συνοδεύει το παιδί, έτσι μπαίνει κανονικά το εισιτήριο στο wallet», ήταν τα λόγια του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου. 

Οι πολίτες για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet θα χρειαστούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, ο οποίος πιστοποιείται αποκλειστικά μέσω της καταχώρισης στοιχείων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕμΕπ). Συγκεκριμένα, για τους ενήλικες, αρχικά γίνεται η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, (στην πλατφόρμα https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/ethniko-metroo-epikoinonias-emep), συνδέονται στο wallet μέσω taxis, επιλέγουν το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet και κατόπιν εμφανίζεται το QR Code ή το Barcode, με το οποίο θα εισέρχεται ο κάθε φίλαθλος στο γήπεδο.

Στην περίπτωση των ανηλίκων κάτω των 15 ετών η είσοδός τους στο γήπεδο θα γίνεται εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας του ταυτοποιεί το εισιτήριο και το αποθηκεύει στην εφαρμογή. Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικα, κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου, όποιος έχει την κηδεμονία ή και την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη ταυτοποιήσει και αποθηκεύσει το δικό του εισιτήριο στο Gov.gr Wallet.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε sold out με Ολυμπιακό, ενώ έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια για ΠΑΟΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:12 - 29.03.2024

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε sold out με Ολυμπιακό, ενώ έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια για ΠΑΟΚ

Ανακοινώθηκε και επίσημα πως δεν υπάρχουν πλέον εισιτήρια για το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, ενώ έχουν απομείνει και ελάχιστα, για το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ

Στην έναρξη της εφαρμογής του νέου τρόπου εισόδου στα γήπεδα και μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους τόσο με το εισιτήριό τους στο Gov.gr Wallet, όσο και με τον τρόπο που ισχύει και σήμερα.