Τα γήπεδα θα κλείνουν σε περίπτωση που πέσει πυρσός ή κροτίδα!

Τούμπα

i

© Intime

Τα γήπεδα θα κλείνουν σε περίπτωση που πέσει πυρσός ή κροτίδα!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:39 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 07.02.2024

Αναλυτικά τα όσα αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα έχει μπει στην τελική ευθεία!

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα νέα μέτρα της αθλητικής βίας, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης προχώρησε σε αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος επισήμανε πως το γήπεδο θα κλείνει αν πέσει πυρσός ή κροτίδα εντός αγωνιστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Πήγαμε ένα νομοθετικό πλαίσιο τελείως καινούριο μεταρρυθμιστικό στη Βουλή, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουμε την αθλητική βία. Ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο εκσυγχρονίζει, αναβαθμίζει, θωρακίζει ως ασπίδα τα γήπεδα κατεξοχήν του ποδοσφαίρου και πολύ σύντομα όλα τα γήπεδα της χώρας. Στη βάση αυτή είχαμε συμφωνήσει με όλους τους παράγοντες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αθλητισμού στη χώρα. 

Μαζέψαμε στο ΟΑΚΑ όλους τους παράγοντες των ΠΑΕ και κάναμε μια ευρεία συζήτηση πριν πάμε τον νόμο στη Βουλή. Κάναμε μια συμμαχία και μια συναίνεση των προσπαθειών μας και των ενεργειών μας από όλες τις ΠΑΕ. Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τα θεσμικά όργανα της Super League 1, της Basket League και συνεννοηθήκαμε και με τους δυο αυτούς θεσμικούς φορείς. Διαμορφώσαμε πλαίσιο συμμαχίας και με την ΕΠΟ, αλλά και με κάθε άλλο θεσμικό εκπρόσωπο των αθλημάτων αυτών και έτσι προχωρήσαμε στη νομοθέτηση.

Τα νέα μέτρα κατά της αθλητικής βίας

1. Το γήπεδο θα κλείνει αν πέσει πυρσός ή κροτίδα εντός αγωνιστικού χώρου 

2. Από τις 6 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες 

3. Οι φίλαθλοι θα έχουν πρόσβαση στα γήπεδα μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet

«Το πρώτο και βασικό είναι ότι Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ανοίγουν σε νέο περιβάλλον, στο οποίο υπάρχει μια νέα Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση Βίας, η οποία επιβάλλει δρακόντειες κυρώσεις με κατεξοχήν κύρωση το κλείσιμο του γηπέδου από φιλάθλους. Εάν πέσει κροτίδα στο γήπεδο, εάν πέσει πυρσός, εάν πέσει στον αγωνιστικό χώρο επικίνδυνο αντικείμενο, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από φιλάθλους στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας. Στόχος μας είναι να μην επηρεάσουμε το πρωτάθλημα και δεν το επηρεάζουμε. 

Δεν παρεμβαίνουμε ούτε στη βαθμολογία, ούτε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο του κάθε αθλήματος. Σεβόμαστε τους κανονισμούς και της UEFA και της FIFA. Δικαίωμα όμως της πολιτείας είναι να προασπίζει αυτό που είναι το πιο σημαντικό από όλα, την ασφάλεια του πολίτη, που μέσα στο γήπεδο είναι η ασφάλεια του φιλάθλου. 

Για αυτό ακριβώς όταν κρίνουμε ότι είναι ανασφαλείς η διαδικασία αυτή, θα κλείνουμε τα γήπεδα με βάση συγκεκριμένη, διαμέσου της ΔΕΑΒ. Δεν υπάρχει υποκειμενική σκέψη υπό την έννοια εάν θα κλείσουν ή δεν θα κλείσουν τα γήπεδα. Η νομοθέτηση προβλέπει δέσμια αρμοδιότητα. Δηλαδή η ποινή είναι συγκεκριμένη. Έρχεται στη ΔΕΑΒ η πληροφορία, η έκθεση της αστυνομίας, το φύλλο ελέγχου του διαιτητή ή του παρατηρητή και τότε αμέσως αποφασίζεται το κλείσιμο ή όχι του γηπέδου».

Η διαδικασία για την είσοδο των οπαδών στα γήπεδα - Πως θα βγάζουν εισιτήρια οι φίλαθλοι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:45 - 07.02.2024

Η διαδικασία για την είσοδο των οπαδών στα γήπεδα - Πως θα βγάζουν εισιτήρια οι φίλαθλοι

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε για τη διαδικασία με την οποία θα μπορούν οι φίλαθλοι να έχουν πρόσβαση στα γήπεδα μέσω της εφαρμογής του gov.gr wallet.

Να θυμίσουμε πως από τις 6 Μαρτίου, όλα τα γήπεδα θα λειτουργούν με κάμερες.

«Άρα από 6 Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει γήπεδα που οι κάμερες θα βλέπουν κάθε γωνία του γηπέδου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε πως από τις 9 Απριλίου ξεκινάει μια μεταρρυθμιστική καινοτομία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Όσοι μπαίνουν στο γήπεδο θα ξέρουμε ποιοι είναι, που μένουν και το τηλέφωνό τους. Το «ξέφραγο αμπέλι» γήπεδο, σταματάει», είχε δηλώσει ο Γιάννης Βρούτσης πρόσφατα.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }