Ο Αλμέιδα «ξύπνησε» ξανά το ένστικτο του σκόρερ στον Ελίασον

Ελίασον

i

Νίκλας Ελίασον/©intime

Ο Αλμέιδα «ξύπνησε» ξανά το ένστικτο του σκόρερ στον Ελίασον

Κώστας Τσίλης 21:12 - 01.04.2024

Πόσο σημαντικός παίκτης είναι ο Ελίασον για την ΑΕΚ φάνηκε ήδη από πέρυσι, αλλά αυτά που κάνει φέτος είναι εντυπωσιακά και έχει βάλει σ' αυτό το... χεράκι του και ο Αλμέιδα

Αν μια φάση σαν αυτή του 91ου λεπτού του χθεσινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, γινόταν κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν, ίσως ο Νίκλας Ελίασον να είχε περισσότερο στο μυαλό του να βρει την πάσα με την οποία θα σιγούρευε το γκολ για την ΑΕΚ. Κάπως έτσι άλλωστε ολοκλήρωσε την χρονιά με 9 ασίστ, έχοντας μάλιστα χάσει και ένα σημαντικό κομμάτι της, λόγω του σπασμένου ποδιού.

Αυτή η έφεση του Ελίασον στο να σερβίρει γκολ στους συμπαίκτες του, έτσι κι αλλιώς τον είχε καταστήσει ήδη από πέρυσι, πολύτιμη μονάδα για την ΑΕΚ. Όμως ο Ματίας Αλμέιδα ήξερε πως μπορεί ο Σουηδός μεσοεπιθετικός να δώσει πολλά περισσότερα ακόμα και στο κομμάτι της στατιστικής. Είχε δει ο Αργεντινός τεχνικός στον Ελίασον, ακόμα και εκτελεστική δεινότητα. Άλλωστε ο Σουηδός ήρθε στην ΑΕΚ έχοντας επτά γκολ και επτά ασίστ στην τελευταία σεζόν του στη Νιμ.

Ο Αλμέιδα ήθελε από τον Ελίασον να πάει περισσότερο σε τελειώματα φάσεων. Και δούλεψε πολύ πάνω σ' αυτό το κομμάτι με τον ποδοσφαιριστή. Του ζητούσε να ψάχνει περισσότερο την εκτέλεση, ο Ελίασον το έκανε και το αποτέλεσμα είναι να μετράει ήδη έξι γκολ μέσα στη σεζόν. Μεταξύ αυτών, το νικητήριο χθες απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και δυο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και στην Τούμπα.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι αυτό, καθώς πλέον ο Ελίασον έχει αλλάξει το παιχνίδι του. Επιδιώκει να βρει τελειώματα στις φάσεις ο ίδιος. Και έχει κάνει σχεδόν τα τριπλάσια σε σχέση με πέρυσι. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι πως δεν έχει παραμελήσει το δυνατό του κομμάτι, που είναι το... σερβίρισμα. Μετράει ήδη δέκα ασίστ. Δηλαδή μια περισσότερη από την περυσινή σεζόν, στην οποία δεν είχε ούτε ένα γκολ.

Ματς που δεν μπορείς να το κερδίσεις, η ΑΕΚ ρισκάρει και το κερδίζει
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:18 - 01.04.2024

Ματς που δεν μπορείς να το κερδίσεις, η ΑΕΚ ρισκάρει και το κερδίζει

Η ΑΕΚ δεν ήταν στο καλύτερο της βράδυ, ούτε καν στην κανονικότητα της, αλλά σε παιχνίδι που κινδύνεψε να το χάσει, ο Αλμέιδα την έβαλε να κυνηγά μέχρι τέλους για να το κερδίσει και έτσι δικαιώθηκε - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Συνολικά ο Ελίασον είναι μέσα σε 16 γκολ της ΑΕΚ. Είτε σκοράροντας ο ίδιος, είτε «σερβίροντας». Και κυνηγάει το καλύτερο ρεκόρ της καριέρας του, που ήταν την σεζόν 2016-2017 με την φανέλα της ΑΙΚ, όταν είχε κλείσει την σεζόν με έξι γκολ αλλά και 14 ασίστ.