Δεν θα… σεντράρει Ρέτσο ο Μεντιλίμπαρ

Παναγιώτης Ρέτσος

i

©intime

Δεν θα… σεντράρει Ρέτσο ο Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 22:10 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:18 - 02.04.2024

Ο Βάσκος δεν τα ρίχνει στον Έλληνα στόπερ για το γκολ της ΑΕΚ και τον «φτιάχνει».

Ήταν δύσκολες οι τελευταίες ώρες για τον Παναγιώτη Ρέτσο. Ο Έλληνας στόπερ, βρέθηκε μέσα στη φάση του γκολ της ΑΕΚ, με το οποίο έγινε το 1-0 που έφερε και τον Ολυμπιακό στο -8.

Δεν ήταν ο μόνος βέβαια και όπως επισημάναμε στη σχετική ανάλυση, στην εκπομπή «Sportal Sunday», η… μισή ομάδα του Ολυμπιακού είχε συμμετοχή στη φάση. Ή δεν… είχε καλύτερα. Ο Ναβάρο χάνει την μπάλα από τον Μουκουντί, ο Γιόβετιτς από τον Βίντα, ο Κάρμο δεν προλαβαίνει τον Μάνταλο, Ρέτσος και Ορτέγκα αδυνατούν να κόψουν τον Ελίασον και ο Τζολάκης είδε την μπάλα στα δίχτυα του.

Ο Ρέτσος δέχθηκε κριτική, αναμενόμενο σε ένα βαθμό. Ίσως γιατί υπάρχουν και τα λάθη του παρελθόντος, που τον φέρνουν πιο… εύκολα στο στόχαστρο. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού πάντως, δεν ήταν και στην καλύτερή του φάση τις τελευταίες ώρες.

Δέχθηκε επίθεση και μέσω μηνυμάτων στα social media, γνωρίζει τι συμβαίνει τριγύρω του και τι λέγεται και γράφεται. Κόντρα σε αυτά, όμως, έχει τη στήριξη του προπονητή του. Και δεν είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ στην ανάλυσή του στους παίκτες του Ολυμπιακού, στάθηκε σε συνολική ευθύνη.

Από την πρώτη στιγμή δεν πίστευε πως φταίει ο Ρέτσος γι’ αυτό το γκολ. Είδε τα λάθη, τόσο στις μονομαχίες, όσο και στην τακτική προσέγγιση της φάσης της προσπάθειας του Ελίασον. Ο Μεντιλίμπαρ δεν θα… σεντράρει τον Ρέτσο γι’ αυτή τη στιγμή.

Αντιθέτως, πιστεύει πως έκανε ένα πολύ καλό ματς, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες. Ο Βάσκος τεχνικός εκτιμά παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, ο Ρέτσος έχει προκριθεί ως επιλογή του και παίζει συνήθως στο πλευρό του Κάρμο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού άλλωστε και ανάσες να του δώσει στο πρωτάθλημα, ξέρει πως στην Ευρώπη, αυτή είναι η δυάδα που εμπιστεύεται. Κάρμο με Ρέτσο.

Εκεί δεν έχει στη λίστα ούτε Βέζο, ούτε Άμπι, ούτε Μπιανκόν. Και όπως διαπιστώνουμε, δεν δείχνει να… τρελαίνεται ως τώρα με τον Ντόι που μένει εκτός πλάνων του αρκετά συχνά.

Γι’ αυτό και ο Μεντιλίμπαρ, θέλει καλά τον Ρέτσο, εννοείται πως του μιλούν όλοι. Τον θέλουν καλά στη δύσκολη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό άλλωστε σε μία εβδομάδα να διεκδικεί την είσοδό του στα ημιτελικά του Conference League απέναντι στην Φενέρμπαχτσε.