Αυτή είναι η κορυφαία ενδεκάδα συμπαικτών του Μαρσέλο

Μαρσέλο

i

©Printscreen

Αυτή είναι η κορυφαία ενδεκάδα συμπαικτών του Μαρσέλο

Ο Μαρσέλο ήταν καλεσμένος σε podcast και έβγαλε την ιδανική ενδεκάδα πρώην συμπαικτών του, στην οποία δεν έλειπαν οι εκπλήξεις.

Ο Μαρσέλο ήταν καλεσμένος στο podcast του Podpah. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, του Ολυμπιακού και της Φλουμινένσε επέλεξε την ιδανική ενδεκάδα πρώην συμπαικτών του, στην οποία μάλιστα δεν έλειπαν οι εκπλήξεις.

Στην εστία, ο Βραζιλιάνος έβαλε τον Κέιλορ Νάβας... εις βάρος του Ίκερ Κασίγιας. Στο κέντρο της άμυνας έχει τοποθετήσει τους Σέρχιο Ράμος και Τιάγκο Σίλβα και η άμυνα ολοκληρώνεται με τον Βραζιλιάνο Ραφίνια.

Η ιδανική μεσαία γραμμή του Μαρσέλο είναι από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Κασεμίρο, Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς, την τριάδα δηλαδή που έκανε τη Ρεάλ Μαδρίτης κυρίαρχη του Champions League την τελευταία δεκαετία.

Ένας άλλος πρώην συμπαίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μοιράζεται τον χώρο της επίθεσης του Μαρσέλο μαζί με τον Νεϊμάρ και τον Ρονάλντο Ναζάριο, με τον οποίο μοιράστηκε μια σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, την πρώτη του Μαρσέλο και την τελευταία του «φαινόμενου».

Ο Μαρσέλο μετράει 30 τίτλους σε συλλογικό επίπεδο, αριθμός που πολλοί λίγοι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές έχουν. Με τη Φλουμινένσε ο άλλοτε αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει 70 φορές, σκοράροντας και οκτώ γκολ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρσέλο ξεκίνησε την καριέρα του από την Φλουμινένσε, το μακρινό πια 2002, στα τμήματα υποδομής. Στη συνέχεια σε ηλικία 19 ετών πήρε τις βαλίτσες του για την Ευρώπη και τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου παρέμεινε μέχρι το 2022, καταγράφοντας συνολικά 546 συμμετοχές.

Επίσης ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε και με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μαρσέλο αποτέλεσε θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης όλα τα προηγούμενα χρόνια κι όπως είναι λογικό, η άφιξή του στην Ελλάδα προκάλεσε χαμό.

Μπορεί με την «ερυθρόλευκη» φανέλα να μην απέδωσε τα αναμενόμενα, καθώς πραγματοποίησε μόλις 10 συμμετοχές με απολογισμό τρία γκολ και το πέρασμά του από τον Πειραιά να ήταν σύντομο, όμως δεν παύει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στους «ερυθρόλευκους».