Άλλος ένας τίτλος για τον Μαρσέλο - Κατέκτησε το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα η Φλουμινένσε
i

© PrtScr

Άλλος ένας τίτλος για τον Μαρσέλο - Κατέκτησε το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα η Φλουμινένσε

Γιάννης Λιβανός 10:55 - 01.03.2024

Ένα ακόμη κύπελλο πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ο Μαρσέλο! Η Φλουμινλενσε επικράτησε με 2-0 της Λίγκα Κίτο στη ρεβάνς, κατακτώντας έτσι το πρώτο Ρεκόπα Σουνταμερικάνα στην ιστορία της.

Ο Μαρσέλο που πέρυσι έπαιζε στον Ολυμπιακό κέρδισε άλλο ένα τρόπαιο με τη φανέλα της Φλουμινένσε! Η βραζιλιάνικη ομάδα λοιπόν νίκησε 2-0 την Λίγκα Ντε Κίτο στο «Μαρακανά», ανατρέποντας μάλιστα και το 1-0 του πρώτου αγώνα στον Ισημερινό. Έτσι, κατέκτησε το πρώτο Ρεκόπα Σουνταμερικάνα στην ιστορία της, από την ίδρυση της το 1902.

Τα δύο τέρματα της αναμέτρησης πέτυχε ο Τζον Αρίας, βρίσκοντας δίχτυα στο 76' και στο 90', κάνοντας έτσι την ανατροπή για τους γηπεδούχους, που έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 76' λόγω αποβολής του Κένεντι.

Ο Μαρσέλο πέρασε στο 67' στη θέση του Ντιόγκο Μπαρμπόσα, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε κόκκινη κάρτα ενώ βρισκόταν στον πάγκο στο 90'+3!

Κάπως έτσι ο Μαρσέλο έφτασε τους 30 τίτλους σε συλλογικό επίπεδο, αριθμός που πολλοί λίγοι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές έχουν. Με τη βραζιλιάνικη ομάδα ο άλλοτε αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει 70 φορές, σκοράροντας και οκτώ γκολ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαρσέλο ξεκίνησε την καριέρα του από την Φλουμινένσε, το μακρινό πια 2002, στα τμήματα υποδομής. Στη συνέχεια σε ηλικία 19 ετών πήρε τις βαλίτσες του για την Ευρώπη και τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου παρέμεινε μέχρι το 2022, καταγράφοντας συνολικά 546 συμμετοχές.