Ο Ελίασον των ντέρμπι, η επιστροφή του Μουκουντί και ο Αθανασιάδης που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά!

Ο Ελίασον των ντέρμπι, η επιστροφή του Μουκουντί και ο Αθανασιάδης που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:19 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 02.04.2024

Όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι περισσότεροι τα πήγαν και καλά, όμως τρεις είναι αυτοί που ξεχώρισαν...

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0 στην «OPAP Arena» για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες στο ματς, στο τέλος είχαν ανεβάσει αρκετά τις γραμμές τους και η Ένωση βρήκε τη στιγμή της λίγο πριν από το φινάλε του αγώνα, με τον Νίκλας Ελίασον να βρίσκει δίχτυα στο 90+1'.

Με το «buzzer beater» του Σουηδού εξτρέμ οι «κιτρινόμαυροι» πήραν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, που όχι μόνο τους κράτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά τους έστειλε και στο +8 από τον τέταρτο Ολυμπιακό, στο +6 από τον τρίτο Παναθηναϊκό και στο +2 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Εν ολίγοις, έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Και φυσικά, σε μία τόσο σημαντική νίκη δεν θα γινόταν να μην υπάρχουν πρωταγωνιστές. Και για τον Δικέφαλο είναι τρεις...

Ο Ελίασον που δίνει τη λύση στα ντέρμπι

Δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Σουηδός εξτρέμ στη μικρή λίστα με τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ντέρμπι. Και αυτό γιατί το δικό του γκολ ήταν το ένα και μοναδικό της αναμέτρησης. Μετά από κλέψιμο του Βίντα και εκπληκτική ασίστ του Μάνταλου ο Ελίασον με ένα υπέροχο πλασέ νίκησε τον Τζολάκη και έγινε ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στα φετινά ντέρμπι!

Συγκεκριμένα, ο Ελίασον έχει πετύχει τρία γκολ σε ντέρμπι φέτος. Ένα με τον ΠΑΟΚ εντός, ένα με τον ΠΑΟΚ εκτός και αυτό με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (31/03). Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, τόσα έχει πετύχει και ο Λιβάι Γκαρσία. Με δύο γκολ ακολουθούν οι Τσούμπερ, Πινέδα, Βίντα και Πόνσε, ενώ ένα έχει πετύχει ο Άμραμπατ.

Ο Μουκουντί που επέστρεψε... δριμύτερος

Μετά από περίπου 3,5 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού αλλά και των υποχρεώσεων που είχε με την εθνική ομάδα του Καμερούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο Μουκουντί επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα της Ένωσης. Και μπήκε με τη μία στα... βαθιά, καθώς κλήθηκε να βγάλει ένα 90λεπτο «φωτιά» και να «αφοπλίσει» τον πρώτο σκόρερ του αντιπάλου, τον Ελ Κααμπί.

Τα κατάφερε; Και με το παραπάνω! Μία γρήγορη ματιά στους αριθμούς του αρκεί. Ο Καμερουνέζος αμυντικός είχε 6/7 κερδισμένες μονομαχίες στο χορτάρι και 4/6 στον αέρα, κέρδισε τέσσερα φάουλ, είχε 69 επαφές με την μπάλα στα πόδια και 87% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του (46/53). Πως να μην... τρελαθεί και ο Δημήτρης Μελισσανίδης μαζί του με τέτοιες επιδόσεις.

Ο Αθανασιάδης που έδωσε απαντήσεις

Παρόλο που ο Νίκλας Ελίασον πέτυχε το «χρυσό» γκολ, το οποίο χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι -που βγήκε και MVP- ήταν ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο Έλληνας γκολκίπερ, που είχε δεχτεί πολύ σκληρή κριτική, ειδικότερα μετά τα ματς με Άγιαξ και Πανσερραϊκός εκτός, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση, κρατώντας το μηδέν σε ένα ματς που η ομάδα του δέχτηκε αρκετές φάσεις. Κάπως έτσι άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε και απάντησε στους επικριτές του.

Και δεδομένου πως ο Στάνκοβιτς θα είναι εκτός με Παναθηναϊκός, αλλά και με ΠΑΟΚ κατά πάσα πιθανότητα, λόγω του τραυματισμού που έχει υποστεί, ο Αθανασιάδης πήρε και σημαντικό ψυχολογικό boost εν όψει της απαιτητικής συνέχειας, καθώς εκείνος θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία του Δικεφάλου και στο μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά και κόντρα στους Θεσσαλονικείς στη Νέα Φιλαδέλφεια λογικά.