Η ποδοσφαιρική «τρέλα» του Άμραμπατ, που ο Αλμέιδα θεωρεί πολύτιμη μέσα στα αποδυτήρια

Η ποδοσφαιρική «τρέλα» του Άμραμπατ, που ο Αλμέιδα θεωρεί πολύτιμη μέσα στα αποδυτήρια

Κώστας Τσίλης 23:08 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:09 - 02.04.2024

Ο τρόπος που ο Άμραμπατ πανηγύρισε το γκολ του Ελίασον με τον Ολυμπιακό αλλά και μετά την λήξη του ματς τη νίκη της ΑΕΚ, φανερώνει τους λόγους που ο Αλμέιδα θέλει τον Μαροκινό μέσα στην ομάδα

Όταν ο Νίκλας Ελίασον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού για το 1-0 της ΑΕΚ, ο πρώτος που με σπριντ μπήκε μέσα στο γήπεδο για να κυνηγήσει και να αγκαλιάσει τον σκόρερ, ήταν ο Νορντίν Άμραμπατ. Δεν είναι κάτι περίεργο, θα πείτε, το έκαναν και άλλοι συμπαίκτες του από τον πάγκο της ΑΕΚ. Μόνο που ο Μαροκινός έκανε όλο αυτό το σπριντ, χωρίς να φοράει... παπούτσια.

Επίσης μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Άμραμπατ ήταν από τους πρώτους που έτρεξε να αγκαλιάσει τον Γιώργο Αθανασιάδη. "Εσύ είσαι, εσύ", του φώναζε. Ενώ μετά άρπαξε το μικρό... Μουκουντάκι, το απογείωσε με μια τεράστια αγκαλιά και στη συνέχεια το έστειλε με... πάσα στον μπαμπά Μουκουντί. Κατόπιν μπήκε στα αποδυτήρια και όπως συνηθίζει έδωσε το σύνθημα για τέτοιες νίκες και στη συνέχεια.

Αυτός είναι ο Άμραμπατ και αυτή είναι η ποδοσφαιρική του "τρέλα", που ο Ματίας Αλμέιδα θεωρεί υπερπολύτιμη μέσα στα αποδυτήρια. Εννοείται πως ο Αργεντινός τεχνικός εκτιμά τα ποδοσφαιρικά προσόντα του Μαροκινού. Εξ ου και τον έχει χρησιμοποιήσει φέτος βασικό, σχεδόν σ' όλα τα ντέρμπι. Όμως εξίσου ο Αλμέιδα εκτιμά αυτή την "τρέλα" και αυτό το πνεύμα νικητή που έχει ο Άμραμπατ και με τα οποία παρασύρει όλους τους συμπαίκτες του.

Ο Μαροκινός είναι αυτός που πάντα εμψυχώνει, πάντα δίνει ποδοσφαιρικές συμβουλές, πάντα δίνει το στίγμα μέσα στα αποδυτήρια, τις παραμονές των παιχνιδιών. Και είναι επίσης αυτός που θα πανηγυρίσει με την ψυχή του στις νίκες, αλλά θα δώσει και το σύνθημα για το ψηλά το κεφάλι στα στραβά αποτελέσματα. Είναι ο ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής θέλει μέσα στα αποδυτήρια του.

Κάτι που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τον λόγο που ο Αλμέιδα δυο καλοκαίρια έχει εισηγηθεί την παραμονή του Άμραμπατ στο ρόστερ της ΑΕΚ. Και που είναι πολύ πιθανό, να το κάνει και για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, στο φινάλε και της φετινής σεζόν.