Το «Θεός είσαι ρε π...» του Μελισσανίδη για τον Μουκουντί έχει εξήγηση

Αρόλντ Μουκουντί

i

©Intime

Το «Θεός είσαι ρε π...» του Μελισσανίδη για τον Μουκουντί έχει εξήγηση

Κώστας Τόπας 16:20 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:29 - 02.04.2024

Ο Αρόλντ Μουκουντί επέστρεψε μετά από αρκετό διάστημα στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ κι αποτέλεσε εκ των κορυφαίων του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας και την αποθέωση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στο ντέρμπι της «OPAP Arena», η ΑΕΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό (1-0), με τον... λυτρωτή Ελίασον να χαρίζει το τρίποντο στους «κιτρινόμαυρους». Έτσι, η Ένωση παρέμεινε στην κορυφή κι έφτασε τους 65 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο -2 της βαθμολογικής κατάταξης της Stoiximan Super League.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο διοικητικός ηγέτης ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισανίδης κατέβηκε στα αποδυτήρια για να συγχαρεί τους παίκτες της Ένωσης και αποθέωσε με ατάκα τον Αρόλντ Μουκουντί που ήταν «βράχος» στην κιτρινόμαυρη άμυνα.

«Θεός, Θεός, Θεός είσαι ρε π...», είπε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά και αποθεώνοντας τον Καμερουνέζο στόπερ, ο οποίος είχε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά!

Ο 26χρονος στόπερ επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, λόγω τραυματισμού αλλά και των υποχρεώσεων που είχε με την εθνική ομάδα του Καμερούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Κόντρα στον Ολυμπιακό είχε να βγάλει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, καθώς έπρεπε να περιορίσει τον πρώτο σκόρερ του αντιπάλου, Ελ Κααμπί.

Η αποστολή του δεν ήταν καθόλου εύκολη, αλλά στο τέλος ο Μουκουντί κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία του Αθανασιάδη τον επιθετικό των «ερυθρολεύκων», κερδίζοντας πολλές μονομαχίες στον αγωνιστικό χώρο. Τελείωσε τον αγώνα, έχοντας 6/7 κερδισμένες μονομαχίες στο χορτάρι και 4/6 στον αέρα. Κέρδισε τέσσερα φάουλ, είχε 69 επαφές με την μπάλα στα πόδια και 87% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του (46/53). Ο 26χρονος Καμερουνέζος μαζί με τον Ντομαγκόι Βίντα ήταν απροσπέλαστοι στο κέντρο της άμυνας, βοηθώντας την Ένωση να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι το πρωταθληματικό κεντρικό δίδυμο επέστρεψε στο βασικό σχήμα, έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα. Τελευταία φορά, που Βίντα και Μουκουντί αγωνίστηκαν μαζί στην ενδεκάδα ήταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2023. Τότε, που η ΑΕΚ είχε στραβοπατήσει στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες (2-2). Οι δύο στόπερ της Ένωσης έχουν αγωνιστεί μαζί σε 41 παιχνίδια συνολικά, έχοντας πανηγυρίσει 24 νίκες και παράλληλα μετρήσει οκτώ ισοπαλίες κι εννέα ήττες.

Το πρωταθληματικό ρόστερ που διαθέτει ο Αλμέιδα δείχνει ξανά τον δρόμο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:10 - 01.04.2024

Το πρωταθληματικό ρόστερ που διαθέτει ο Αλμέιδα δείχνει ξανά τον δρόμο

Η ΑΕΚ γι' ακόμη μία σεζόν αποδεικνύει ότι διαθέτει ένα ρόστερ το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε είδους δοκιμασία και στο τέλος να τα βγάλει εις πέρας, ώστε να πανηγυρίσει νίκες.

Ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (03/04, 21:00) στη Λεωφόρο, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει ξανά την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει την ίδια συνταγή, ενδεχομένως, κόντρα στους «πράσινους», μιας και Βίντα και Μουκουντί τα πήγαν περίφημα απέναντι στον Ολυμπιακό.