Το πρωταθληματικό ρόστερ που διαθέτει ο Αλμέιδα δείχνει ξανά τον δρόμο

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Το πρωταθληματικό ρόστερ που διαθέτει ο Αλμέιδα δείχνει ξανά τον δρόμο

Κώστας Τόπας 12:10 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 01.04.2024

Η ΑΕΚ γι' ακόμη μία σεζόν αποδεικνύει ότι διαθέτει ένα ρόστερ το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε είδους δοκιμασία και στο τέλος να τα βγάλει εις πέρας, ώστε να πανηγυρίσει νίκες.

Στο ντέρμπι της «OPAP Arena», η ΑΕΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό (1-0), με τον... λυτρωτή Ελίασον να χαρίζει το τρίποντο στους «κιτρινόμαυρους». Έτσι, η Ένωση παρέμεινε στην κορυφή κι έφτασε τους 65 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο -2 της βαθμολογικής κατάταξης της Stoiximan Super League.

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι απέναντι στους «ερυθρόλευκους», ο Ματίας Αλμέιδα είδε τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς να μπαίνει στα «πιτς» με αποτέλεσμα να δίνει γάντια βασικού στον Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος ήταν καθοριστικός και ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης, συμβάλλοντας τα μέγιστα με τις αποκρούσεις του, ώστε η ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς. Με τον Έλληνα κίπερ η Ένωση πορεύτηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της περυσινής σεζόν, όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Φέτος, ο Στάνκοβιτς θεωρείται ο νούμερο «ένα» για τα γκολπόστ, συνθέτοντας ένα πολύ καλό δίδυμο για την υπεράσπιση της «κιτρινόμαυρης» εστίας.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε και σε αλλαγή στο «10», βάζοντας τον Πινέδα αντί του Τσούμπερ, ενώ αμυντικό «λίφτινγκ» έκανε και στην αμυντική γραμμή, χρησιμοποιώντας μετά από καιρό τους Βίντα - Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, τον Χατζισαφί αντί του Πήλιου ως αριστερό μπακ και τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Από την άλλη, στον πάγκο βρίσκονταν παίκτες όπως οι Τσούμπερ, Μάνταλος, Λιούμπισιτς, Πόνσε και Ελίασον, οι οποίοι τη φετινή σεζόν έχουν δείξει ότι αποτελούν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ. Παρ' όλα αυτά ο Ματίας Αλμέιδα, είχε την πολυτέλεια όπως καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, να διαθέτει ένα ρόστερ, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε είδους περίσταση και γι' αυτό κόντρα στους Πειραιώτες επέλεξε τη συγκεκριμένη ενδεκάδα.

Οι «χρυσές» αλλαγές

Η στιγμή που ο Νίκλας Ελίασον σκοράρει για το 1-0 της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό

Σχεδόν με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού στην «OPAP Arena», ο Μεντιλίμπαρ έκανε τις πρώτες του αλλαγές. Ο Μαρτίνς αντί του Μασούρα και ο Ναβάρο στη θέση του Ελ Κααμπί, ο οποίος είχε βάλει ουκ ολίγες φορές σε μπελάδες την άμυνα της ΑΕΚ. Λίγα λεπτά μετά τις πρώτες κινήσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού, ήταν σειρά του Ματίας Αλμέιδα να περάσει «φρέσκα» πόδια στο ματς. Στο 70' απέσυρε στον πάγκο τους Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Σιμάνσκι, οι οποίοι δεν έκαναν και το καλύτερο τους παιχνίδι και πέρασε τους Ελίασον, Μάνταλο και Τσούμπερ.

Τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι άλλαξαν άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. Ειδικά οι δύο πρώτοι οι οποίοι στις καθυστερήσεις συνεργάστηκαν άψογα, με τον Σουηδό να παίρνει την ασίστ από τον Έλληνα διεθνή χαφ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 της ΑΕΚ. Λίγο πριν το φινάλε, ο Αλμέιδα πέρασε και του Πόνσε και Λιούμπισιτς, προκειμένου να δώσει ενέργεια στην επίθεση της ομάδας του και παράλληλα να κλείσει τρύπες στην μεσαία γραμμή.

«Οι αλλαγές ήταν βάσει της στρατηγικής. Το ποδόσφαιρο έτσι όπως προπονώ, αυτό που λέω στους ποδοσφαιριστές, αν το ερμηνεύσουν σωστά τότε θα ξέρουν ότι οι αλλαγές παίζουν σημαντικό ρόλο στο δικό μου τρόπο παιχνιδιού. Σήμερα είχα πολλούς παίκτες να κάνω αλλαγές, δεν ήξερα ποιον να βάλω τελικά, γιατί είχα και την Σέρχιο. Είναι ομαδική δουλειά, όπως και πέρσι δουλεύουμε ως ομάδα», ήταν το σχόλιο του Ματίας Αλμέιδα μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι το γκολ προήλθε έπειτα από συνεργασία παικτών που νωρίτερα ήταν στον πάγκο.

Xάρη στην ποιότητα και το βάθος που διαθέτει στο ρόστερ της, η AEK καταφέρνει και φτάνει στην κατάκτηση πολύτιμων βαθμών που την διατηρούν στην κορυφή του πρωταθλήματος. Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο συμβάλουν πάντα ώστε η ομάδα τους να πανηγυρίσει στο τέλος ένα θετικό αποτέλεσμα.

🔴Baladeros LIVE: O Αθανασιάδης, ο Ρέτσος και το προβάδισμα «Δικεφάλων» για τον τίτλο

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!