Από το ναδίρ στο ζενίθ: Ο Αθανασιάδης πήρε την προσωπική του ρεβάνς

Γιώργος Αθανασιάδης

i

©Intime

Από το ναδίρ στο ζενίθ: Ο Αθανασιάδης πήρε την προσωπική του ρεβάνς

Κώστας Τόπας 09:51 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 01.04.2024

Η εμφάνιση του Γιώργου Αθανασιάδη στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0 ήταν η δική του δικαίωση, με τον Έλληνα κίπερ να γνωρίζει την αποθέωση για τα όσα έκανε στο ντέρμπι.

«Αν δεν ήταν ο γιος μου, θα τα είχα παρατήσει», είπε ο Γιώργος Αθανασιάδης μετά το νικηφόρο ντέρμπι της ΑΕΚ (1-0) επί του Ολυμπιακού το βράδυ της Κυριακής (31/03) στην «OPAP Arena». Με αυτόν τον τρόπο, ο Έλληνας κίπερ θέλησε να τονίσει πόσο πολύ επηρεάστηκε από τα αρνητικά σχόλια που κατέκλυσαν τα social media του, μετά από κάποιες κακές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα εκείνη στις Σέρρες, όπου η Ένωση είχε αφήσει βαθμούς (2-2) κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Σε εκείνο το παιχνίδι, λίγες ημέρες πριν το 2023 φτάσει στο τέλος του, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπέργκστρεμ στο 64ο λεπτό για μαρκάρισμα στον Γκαρσία. Όμως αυτό δεν τους λύγισε και βρήκαν το γκολ στο φινάλε του ματς. Ο Αθανασιάδης έκανε ολέθριο λάθος, καθώς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Θυμιάνης από κοντά σκόραρε στο 90+4', κάνοντας το 2-2.

Η επόμενη φορά που πήρε γάντια βασικού ο 30χρονος Έλληνας κίπερ ήταν στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Άρη, με την ΑΕΚ να γνωρίζει τον αποκλεισμό μέσα από την διαδικασία των πέναλτι στη ρεβάνς στο «Βικελίδης». Εκτοτε ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ανέλαβε δράση και ήταν η πρώτη επιλογή για την υπεράσπιση της εστίας των «κιτρινόμαυρων». Μέχρι όμως την Κυριακή (31/03).

Ενα ξαφνικό πρόβλημα που υπέστη ο Αυστριακός κίπερ της ΑΕΚ, «ανάγκασε» τον Γιώργο Αθανασιάδη να βάλει ξανά γάντια βασικού μετά από σχεδόν τρεις μήνες στον πάγκο, όσον αφορά το πρωτάθλημα και να υπερασπιστεί την εστία της Ένωσης. Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Έλληνας πορτιέρε πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση τη φετινή σεζόν, όντας ο πολυτιμότερος για την ομάδα του.

Το «σόου» του Αθανασιάδη ξεκίνησε από νωρίς. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 1-0 απέναντι στην ΑΕΚ στο 9', όταν ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στον αμαρκάριστο Μασούρα. Αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Αθανασιάδης με ενστικτώδη επέμβαση τον σταμάτησε.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημίχρονου, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ο Ρότα έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, με τον Τσικίνιο να κλέβει και τον Ποντένσε να βγάζει στα αριστερά τον Ελ Κααμπί απέναντι από τον Αθανασιάδη, ο οποίος απέκρουσε με το χέρι. Νωρίτερα ο γκολκίπερ της Ένωσης είχε πει «όχι» και στον Έσε, δείχνοντας από νωρίς ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα και αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από τα χέρια του, ώστε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Λίγο πριν το φινάλε και ενώ όλα κρέμονταν από μια κλωστή, ο Τσικίνιο έπαιξε το 1-2 με τον Μαρτίνς, έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης τον σταμάτησε. Ο Γιόβετιτς πήρε το ριμπάουντ και εκτέλεσε με τη μια, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Μετά το γκολ του Ελίασον στις καθυστερήσεις και το τελευταίο σφύριγμα, ο Αθανασιάδης αναδείχθηκε παίκτης του αγώνα, αφού με σούπερ επεμβάσεις κράτησε το μηδέν κι έδωσε... ασίστ για μια μεγάλη νίκη. Στο τέλος του ματς ξέσπασε και αποθεώθηκε.

Όταν τελείωσε το ματς πολλοί συμπαίκτες του και στελέχη της ΑΕΚ έτρεξαν πάνω στον Αθανασιάδη για να πανηγυρίσουν. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΚ Τάσος Τσατάλης, όπως μετέφερε και ο ρεπόρτερ της Ένωσης Κώστας Τσίλης στην εκπομπή Sportal Sunday, ήταν από τους πρώτους.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης τελείωσε το ντέρμπι έχοντας έξι σημαντικές αποκρούσεις, 55% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του (16/29), 39 επαφές με την μπάλα και με ένα βραβείο στην αγκαλιά του. Αυτό του πολυτιμότερου του αγώνα. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, η ΑΕΚ δεν θα αλλάξει τερματοφύλακα ούτε στο ντέρμπι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό (03/03, 21:00).

Αυτή την στιγμή η ψυχολογία του Αθανασιάδη είναι στα ύψη. Και έτσι είναι ο τερματοφύλακας που θέλει ο Αλμέιδα στα ντέρμπι. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο 30χρονος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον γιο του, στον οποίο αφιέρωσε το βραβείο του καλύτερου παίκτη και τόνισε ότι αν δεν ήταν αυτός θα τα είχε παρατήσει όλα.

«Έκανα κάποια λάθη στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν κρύβομαι ήμουν ο πρώτος που το είπα. Όλοι κάνουμε λάθη. Σήμερα βοήθησα την ομάδα, έβαλα το λιθαράκι μου», ανέφερε αρχικά ο Αθανασιάδης για να συνεχίσει λέγοντας:

«Δεν χρειάζεται να δώσω απαντήσεις. Και πέρυσι η χρονιά μου ήταν καλή και πρόπερσι η χρονιά μου ήταν καλή. Είχα μια άσχημη περίοδο, σε όλους μπορεί να συμβεί. Προχωράμε. Σηκώθηκα ξανά και βοήθησα την ομάδα. Ο Αλμέιδα τους στηρίζει όλους. Όλοι κάνουμε λάθη. Του βγάζω το καπέλο, όπως και όλοι οι παίκτες».

Τέλος, ο 30χρονος Έλληνας διεθνής κίπερ τόνισε ότι ως MVP αφιερώνει το βραβείο στον γιο του, γιατί αν δεν ήταν αυτός θα τα είχε παρατήσει.

«Το αφιερώνω στον γιο μου τον Ιωακείμ. Αν δεν ήταν αυτός θα τα είχα παρατήσει».

Συγκλονιστικός Αθανασιάδης: «Αφιερώνω το βραβείο του MVP στον γιο μου, αν δεν ήταν αυτός θα τα είχα παρατήσει»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:44 - 31.03.2024

Συγκλονιστικός Αθανασιάδης: «Αφιερώνω το βραβείο του MVP στον γιο μου, αν δεν ήταν αυτός θα τα είχα παρατήσει»

Ο MVP της ΑΕΚ στη νίκη με τον Ολυμπιακό, Γιώργος Αθανασιάδης, αφιέρωσε το βραβείο του καλύτερου παίκτη του αγώνα στον γιο του, όπου τόνισε πως αν δεν ήταν αυτός θα τα είχε παρατήσει.

Αυτή η εμφάνιση ήταν η δική του δικαίωση, με τον κόσμο να τον αποθεώνει για τα όσα έκανε στο ντέρμπι.

🔴Baladeros LIVE: O Αθανασιάδης, ο Ρέτσος και το προβάδισμα «Δικεφάλων» για τον τίτλο

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!