Έκρηξη της Τράμπζονσπορ για τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε - «Νομιμοποίησαν τη βία, να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας»

Έκρηξη της Τράμπζονσπορ για τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε - «Νομιμοποίησαν τη βία, να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας»

Γιώργος Σακελλαρίου 20:19 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:22 - 01.04.2024

Η Τράμπζονσπορ αντέδρασε έντονα με σκληρή ανακοίνωση για τις κινήσεις της τουρκικής ομοσπονδίας μετά τα επεισόδια στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

Η Φενέρμπαχτσε προσπαθεί να βρει την ηρεμία της μετά τα σοβαρά επεισόδια στον εκτός έδρας αγώνα με την Τράμζπονσπορ.

Ο Ολυμπιακός να θυμίσουμε ότι στις 11 του μήνα θα υποδεχθεί την τουρκική ομάδα για τα προημιτελικά του Europa Conference League. Η Φενέρ, λοιπόν, υποδέχθηκε με ικανοποίηση το γεγονός ότι παραπέμφθηκαν απλά για καυγά, αλλά όχι και η Τράμπζονσπορ. Πρόκειται για τους Σάμουελ Οσαγί, Γέιντεν Οοστερβόλντε, Μίτσι Μπατσουαγί και Μερτ Μιλντίρ.

Η απόφαση, λοιπόν, προκάλεσε την έκρηξη της Τράμπζονσπορ. Η ομάδα της Τραπεζούντας ανέβασε ένα βίντεο με τα χτυπήματα παικτών της Φενέρ σε οπαδούς και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«ΦΤΑΝΕΙ. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.

Οι παραπομπές που έγινεν από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είναι απόδειξη ότι ο φόβος, η ταλαιπωρία, η πίεση και η αίσθηση της ντροπής έχουν εξαφανιστεί και είναι η κορυφή της ανηθικότητας.

Η TFF αγνόησε την “επίθεση” δύο ποδοσφαιριστών της Φενερμπαχτσέ, του Osayi Samuel και του Jayden Oosterwolde, εναντίον των φιλάθλων μας μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές, σαν να μην είχε συμβεί ποτέ. Παραπέμποντας τους εν λόγω παίκτες στο PFDK για το αδίκημα της «συμμετοχής σε καυγά» και όχι για επίθεση, εξασφάλισε ότι θα τιμωρηθούν λιγότερο.

Διαπράττοντας άλλη μια παράνομη πράξη, η TFF αποφάσισε ότι δεν υπήρχε ανάγκη να στείλει τους Mert Müldür και Michy Batshuayi, οι οποίοι κλώτσησαν τους οπαδούς μας και νομιμοποίησαν, ακόμη και ενθάρρυναν έναν επαγγελματία παίκτη να καταφύγει στη βία στο γήπεδο στην Τουρκία.

Το τουρκικό ποδόσφαιρο πρέπει επειγόντως να επιστρέψει στον σεβασμό που του αξίζει, να επιστρέψει σε ένα δίκαιο και έντιμο αγωνιστικό περιβάλλον και να ανακτήσει τη χαμένη του φήμη στον κόσμο.

Κι όμως: Οι παίκτες της Φενέρ απειλούνται επίσημα με τιμωρία - Τι θα σημαίνει αυτό για τα ματς με τον Ολυμπιακό
REST OF THE WORLD

15:19 - 01.04.2024

Κι όμως: Οι παίκτες της Φενέρ απειλούνται επίσημα με τιμωρία - Τι θα σημαίνει αυτό για τα ματς με τον Ολυμπιακό

Με ανακοίνωσή της, η τουρκική ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι οι παίκτες της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Conference League, Φενέμπαχτσε παραπέμπονται πειθαρχικά για τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ.

Ο σύλλογός μας δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει αυτή τη δειλή, αδύναμη και προκατειλημμένη δομή που μεταφέρει το μέλλον του τουρκικού ποδοσφαίρου σε σημείο χωρίς επιστροφή με τις αποφάσεις του.

Απαιτούμε αυτή η δομή, η οποία δεν αναγνωρίζει νόμους και κανόνες, ιδιαίτερα ο Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί (πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου), να παραιτηθεί αμέσως από τη θέση του».