Μαχαραγιάς ο Διαμαντάκος: Πανό 30 μέτρων στην Ινδία για τον πρώην διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού και του Άρη (pic)

Μαχαραγιάς ο Διαμαντάκος: Πανό 30 μέτρων στην Ινδία για τον πρώην διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού και του Άρη (pic)

Ο πρώην φορ του Ολυμπιακού και του Άρη Δημήτρης Διαμαντάκος λατρεύεται από τους οπαδούς της Κεράλα Μπλάστερς, οι οποίοι τον αποθέωσαν με ένα γιγάντιο πανό!

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος τον Αύγουστο του 2022 πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Ινδία.

Ο 31χρονος πλέον άσος της Κεράλα Μπλάστερς στη χώρα που σύντομα θα είναι η πιο πολυπληθής στον πλανήτη, λατρεύεται ως μαχαραγιάς.

Στον εντός έδρας αγώνα τον playoffs με την Ιστ Μπενγκάλ την Τρίτη οι οπαδοί της Κεράλα έδειξαν την αγάπη τους στον Έλληνα φορ. Ολυμπιακός (17 ματς, 4 γκολ), Πανιώνιος (9-0), Άρης (13-0), Εργοτέλης (27-10) είναι οι ομάδες που έπαιξε στην Ελλάδα. Ο ίδιος φόρεσε επίσης πέντε φορές της φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Στο εξωτερικό αγωνίστηκε στη Γερμανία με τις Καρλσρούη, Σεντ Πάουλι, Μπόχουμ, στο Ισραήλ με την Ασντόντ και στην Κροατία με τη Χάιντουκ Σπλιτ. Το καλοκαίρι του 2022 μετακόμισε στην Ινδία για την Κεράλα κι εκεί έχει γίνει εκτελεστής. Σε 44 ματς μετράει 28 γκολ κι επτά ασίστ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σύντομα.

Οι οπαδοί της Κεράλα, ούτε που θέλουν να σκέφτονται την αποχώρηση του «διαμαντιού» τους. Έτσι, τον αποκαλούν. Ο 31χρονος επιθετικός στο εντός έδρας ματς με την Ιστ Μπενγκάλ την Τρίτη, είδε τους οπαδούς της Κεράλα να σηκώνουν στο κέντρο του γηπέδου ένα πανό σχεδόν 30 μέτρων με τον ίδιο να πανηγυρίζει και το όνομα «Dimi Diamond». Είχαν σχεδιάσει πάνω του διαμαντάκια και φυσικά ο Έλληνας φορ δεν έκρυψε την έκπληξή του: «Ευχαριστώ την Κεράλα για το απίστευτο πανό, εκτιμώ πραγματικά την αγάπη και την υποστήριξη, που σημαίνει πολλά», έγραψε στο μήνυμά του στα social ο Διαμαντάκος.

Δείτε το πανό

«Έλληνας ήρωας»

Στην ανάρτηση του Διαμαντάκου η ομάδα του σχολίασε: «Η δική μας μηχανή των γκολ, ο δικός μας Ντίμι».

Στους δικούς της λογαριασμούς, πάντως, τον αποκάλεσε διαφορετικά: «Ο Έλληνας ήρωάς μας». Και συνόδευε το μήνυμα με ένα διαμαντάκι.

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 5 Μαρτίου 1993. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ατρόμητο Πειραιά και μετακόμισε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού το 2009. Το 2012 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Πανιώνιο. Τον Ιανουάριο του 2013 παραχωρήθηκε στον Άρη εκ νέου με μορφή δανεισμού για έξι μήνες κι έκανε το ντεμπούτο του τη 18η αγωνιστική στην ισοπαλία με την ΑΕΚ. Το καλοκαίρι του 2013 συμφωνήθηκε να πάει στον Εργοτέλη και πάλι ως δανεικός.

Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε στον Ολυμπιακό και συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας. Υπήρξε μέλος της αποστολής που ταξίδεψε στην Αμερική για το διεθνές τουρνουά International Champions Cup, στο οποίο είχε εξαιρετική παρουσία. Πέτυχε τρία γκολ σε ισάριθμους αγώνες με αντιπάλους σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Μίλαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι) και ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Στις 23 Αυγούστου 2014 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, το οποίο συνδυάστηκε με γκολ, αφού σημείωσε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στον εντός έδρας αγώνα με τη Νίκη Βόλου (3-1).

Στις 27 Αυγούστου 2014 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών. Ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Κλαούντιο Ρανιέρι τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Ρουμανίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2016, στον οποίο στις 7 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του, περνώντας στο 46’ στη θέση του Γιώργου Σαμαρά.