Ο ήρωας της Μπριζ με την Άντερλεχτ και συμπαίκτης του Εκόνγκ γεύτηκε τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Europa Conference League! (vids)

Ο ήρωας της Μπριζ με την Άντερλεχτ και συμπαίκτης του Εκόνγκ γεύτηκε τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Europa Conference League! (vids)

Ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη θ’ αντιμετωπίσει τη Μπριζ στο Βέλγιο, στην οποία αγωνίζεται ο Ράφαελ Ονιεντίκα. Ο Νιγηριανός μέσος αποκλείστηκε από τον «Δικέφαλο» στο Europa Conference League, ως παίκτης της Μίντιλαντ.

Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του το ντέρμπι με την ΑΕΚ και στρέφει το μυαλό του στο Europa Conference League.

Εκεί, όπου την ερχόμενη Πέμπτη θα φιλοξενηθεί από τη Μπριζ, στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Κόντρα σε μία δύναμη του βελγικού ποδοσφαίρου θα επιδιώξει να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά και να γράψει ιστορία.

Στη Μπριζ αγωνίζεται ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, ο οποίος κάνει pol;y καλή σεζόν. Έως τώρα μετράει 38 αγώνες με 6 γκολ κι 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο ρόστερ της, όμως, υπάρχει και ο Ράφαελ Ονιεντίκα. Ο 23χρονος (19/4/11) Νιγηριανός αμυντικός μέσος, ο οποίος έχει ύψος 1,84 και παίζει και στόπερ είναι βασικό στέλεχος της Μπριζ. Έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 39 συμμετοχές με 3 γκολ και 2 ασίστ.

Τα δύο από τα τρία γκολ τα πέτυχε στην κυριακάτικη νίκη της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, επί της Άντερλεχτ στο κλασικό ντέρμπι του Βελγίου. Στο 61’ και στο 89’ με δεξί σουτ και τις δύο φορές, σημείωσε το 2-0 και το 3-0, αντίστοιχα, για τη Μπριζ, ενώ το τελικό σκορ ήταν 3-1.

Ο Ονιεντίκα θα βρεθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ κι αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά. Πριν από δύο σεζόν ήταν επίσης βασικός κόντρα στον «Δικέφαλο» του Ραζβάν Λουτσέσκου, πάλι για το Europa Conference League. Η διαφορά ήταν ότι βρισκόταν στο ρόστερ της Μίντιλαντ και η αναμέτρηση με την ομάδα της Δανίας ήταν για τα playoffs της διοργάνωσης.

Στον αγώνα στη Δανία στις 17/2/22 ο Ονιεντίκα ήταν βασικός στη νίκη της ομάδας του με 1-0. Αντίκρισε κίτρινη στο 73’ στον πρώτο αγώνα, όπου έπαιξε και στα 90 λεπτά.

Στη ρεβάνς της Τούμπας στις 24/2/22 αγωνίστηκε και πάλι από την αρχή κι έβγαλε και την παράταση. Αλλά δεν χτύπησε πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ με σκορ 2-1 πήγε την αναμέτρηση στα πέναλτι κι εκεί προκρίθηκε με 5-3.

Ο Ονιεντίκα είχε συμμετοχή, μάλιστα, στο 2-0 του ΠΑΟΚ με τρομερό σουτ του Βιεϊρίνια. Αγωνιζόμενος με το «37» στη φανέλα, έχασε την κεφαλιά από τον Τσόλακ και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στον αρχηγό του ΠΑΟΚ, ο οποίος με έναν κεραυνό με το αριστερό έγραψε το 2-0.

Δείτε τον Ονιεντίκα με το «37» στο 1-0.

Στο 1-0, ο Ονιεντίκα ήταν μακριά από τη φάση. Άργησε να μπει στην περιοχή και να κάνει κάτι για την ομάδα του.

Ο Νιγηριανός στη φάση του 2-0.

Τα 9,5 εκατ. ευρώ και συμπαίκτης του Εκόνγκ

Το καλοκαίρι του 2022, λίγους μήνες μετά τον αποκλεισμό από τον «Δικέφαλο», ο Ονιεντίκα παραχωρήθηκε από τη Μίντιλαντ στη Μπριζ έναντι του ποσού των 9.5 εκατ. ευρώ! Για να γίνουν αντιληπτές ακόμα οι διαφορές που υπάρχουν με την Ελλάδα.

Ο Ονιεντίκα έκτοτε, έγινε βασικός κι αναντικατάστατος στη Μπριζ. Έχει υπογράψει έως το 2027 και σε δύο σεζόν μέχρι στιγμής έχει 79 συμμετοχές, 3 γκολ και 2 ασίστ.

Ο μέσος της Μπριζ είναι και μέλος της εθνικής Νιγηρίας. Ήταν στην αποστολή στο πρόσφατο Κόπα Άφρικα, αλλά έπαιξε μόνο στο τρίτο ματς του ομίλου με τη Γουινέα Μπισάου. Μία διοργάνωση, στην οποία έλαμψε ο Εκόνγκ. Η Νιγηρία με ηγέτη τον στόπερ του ΠΑΟΚ άγγιξε το τρόπαιο και το έχασε με ανατροπή στο φινάλε. Ο Εκόνγκ, ωστόσο, αγωνιζόταν τραυματίας με αποτέλεσμα να πάθει μεγάλη ζημιά και τώρα είναι εκτός δράσης, χάνοντας σημαντικούς αγώνες του «Δικεφάλου».

Τα highlights του αγώνα ΠΑΟΚ - Μίντιλαντ