Ο ΠΑΟΚ... κέρδισε στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μεϊτέ-Ντεσπόντοφ

i

©intime

Ο ΠΑΟΚ... κέρδισε στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μάνος Τσαλγατίδης 13:15 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:23 - 08.04.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τα κέρδη του ΠΑΟΚ από την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ.

Αν κάποιος δει... στεγνά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα μπορεί να πει πως ο Δικέφαλος δεν κέρδισε κάτι, αφού όλα μένουν ως έχουν στον βαθμολογικό πίνακα και οι δύο αντίπαλοι συνεχίζουν τον μαραθώνιο σχεδόν δίπλα-δίπλα.

Κι όμως οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν πολλά το βράδυ της Κυριακής 7/4. Αρχικά είναι αυτό που βλέπουν και κατανοούν όλοι, παρέμεινε στην πρώτη θέση και ατενίζει τους υπόλοιπους από ψηλά. Τα πιο σημαντικά όμως είναι τα... άλλα, αυτά που δεν φαίνονται. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε επιτέλους να πάρει αποτέλεσμα σε ένα γήπεδο που έμπαινε και έβλεπε τις εστίες σα.. σπιρτόκουτα και το γήπεδο να μοιάζει κατηφόρα.

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να βρουν τα τρωτά σημεία της ΑΕΚ, που τόσο καιρό τα έβρισκαν όλοι εκτός από αυτούς και έφτασαν σε σημείο να τη φοβήσουν με ανατροπή κιόλας. Αυτό δεν πρόκειται απλά για μια ένεση ψυχολογίας, αλλά για ένα τεράστιο boost, αφού πλέον οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου θα μπορέσουν να αποβάλλουν από μέσα τους το... ψυχολογικό θέμα με τους «κιτρινόμαυρους», αφού πλέον κατάλαβαν ότι υπάρχει τρόπο να κερδίσουν την ομάδα που δεν έκαναν ούτε φάση στα προηγούμενα παιχνίδια απέναντι της.

Αυτή η ισοπαλία είναι σα νίκη για τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο για τα παραπάνω, αλλά και για το γεγονός πως έπαιζε κόντρα σε έναν... εχθρικό διαιτητή. Ο Γερμανός Στίλερ έμοιαζε να τα βλέπει «κιτρινόμαυρα» τα πράγματα και είναι απορίας άξιο πως η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 παίκτες. Ο Ντομαγκόι Βίντα γλίτωσε την κίτρινη όχι μία, αλλά 3-4 φορές, ο Άμραμπατ 2-3, ενώ ο Πόνσε αντί για κόκκινη είδε κίτρινη. Από την άλλη οι παίκτες του Δικεφάλου κιτρινίζονταν από τον Γερμανό ρέφερι με περίσσια ευκολία, την ώρα που σε αυτούς της ΑΕΚ είχε περάσει ασυναίσθητα το μήνυμα πως όσο σκληρά και αν παίξουν αν δεν βγάλει αίμα ο αντίπαλος δεν θα δουν κάρτα.

Αν και οι διαιτητές ελίτ παίζουν σαν τους Έλληνες και χειρότερα, τότε... ζήτω που καήκαμε!