Λουίς Πάλμα, ο «μάγος» από την Ονδούρα που κατάφερε να... μαγέψει τη Σκωτία

Λουίς Πάλμα

i

©Celtic Fc

Λουίς Πάλμα, ο «μάγος» από την Ονδούρα που κατάφερε να... μαγέψει τη Σκωτία

Δημήτρης Χούπης 09:08 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 15.11.2023

Ο Λουίς Πάλμα στους πρώτους του μήνες με τη φανέλα της Σέλτικ έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει τόσο την ομάδα όσο και τους οπαδούς των «κελτών» που τον έχουν κάνει τραγούδι στα χείλη τους.

Ο Λουίς Πάλμα μέσα σε δύο χρόνια είδε την καριέρα του να «εκτοξεύεται», αφού από τη Λατινική Αμερική και την Ονδούρα, όπου έπαιζε, κατάφερε να πάρει μεταγραφή στον Άρη και έπειτα στη Σέλτικ.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έφτασε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022 για λογαριασμό του Άρη, ο οποίος τον απέκτησε από τη Βίντα, ομάδα της πατρίδας του. Με τη φανέλα των «κίτρινων» κατάφερε να κάνει... παπάδες αφού ήταν ίσως ο καλύτερός τους παίκτης στον ενάμισι χρόνο που έπαιξε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Σε αυτή την περίοδο μέτρησε 52 συμμετοχές, 17 γκολ και έντεκα ασίστ, κάνοντας παράλληλα τον κόσμο του Άρη να τον αγαπήσει. Οι καλές του εμφανίσεις στην Ελλάδα τράβηξαν τα βλέμματα αρκετών μεγάλων ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ωστόσο η Σέλτικ ήταν η τυχερή που τον έκανε δικό της το περασμένο καλοκαίρι. 

Από το τρίτο κιόλας παιχνίδι με τη φανέλα των «κελτών», ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα βρήκε το πρώτο του τέρμα απέναντι στη Μάδεργουελ στη νίκη της Σέλτικ με 2-1. Έκτοτε ο 23χρονος μετράει πέντε γκολ και πέντε ασίστ σε μόλις 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. 

Μάλιστα πριν από περίπου είκοσι μέρες πέτυχε και το πρώτο του γκολ στο Champions League στην ισοπαλία της σκωτσέζικης ομάδας με την Ατλέτικο Μαδρίτης (2-2). Ο 23χρονος λοιπόν έχει καταφέρει μέσα περίπου τέσσερις μήνες να «κερδίσει» τους οπαδούς της Σέλτικ, οι οποίοι μάλιστα τον έκαναν ήδη τραγούδι στα χείλη τους. 

«Δεν περίμενα να φτιάξουν τραγούδι για εμένα. Ευχαριστώ τους οπαδούς, είναι οι καλύτεροι που είχα σε όλες τις ομάδες. Νιώθω ευγνώμον, ελπίζω ο Θεός να με κάνει να συνεχίσω έτσι», ήταν τα λόγια του για το σύνθημα που έφτιαξαν οι οπαδοί της Σέλτικ για εκείνον. 

Την ίδια ώρα ο θαυμασμός για τον Πάλμα έφτασε μέχρι την Ισπανία, όπου η MARCA να αποθεώνει τον μεσοεπιθετικό από την Ονδούρα. 

«Κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει με έναν 22χρονο νεαρό από ένα μικρό κλαμπ της Ονδούρας, εξ ου και το «όχι» ήρθε από περισσότερες από 30 ομάδες... μέχρι να εμφανιστεί η μόνη εξαίρεση. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης, πρόεδρος του Άρη Θεσσαλονίκης, θα είχε το όραμα να αποκρυπτογραφήσει το ταλέντο του και το θάρρος να ποντάρει στην πορεία του. Δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα, γιατί ο Έλληνας πρόεδρος μετά από ένα διάστημα θα έκλεινε μια πώληση για 16 φορές περισσότερο από αυτό που επένδυσε», αναφέρει μεταξύ άλλων το εν λόγω δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας.