Ο Μόντριτς θα παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης για ακόμα ένα χρόνο

Λούκα Μόντριτς

i

©Photo by Richard Callis/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Ο Μόντριτς θα παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης για ακόμα ένα χρόνο

Κώστας Τσιακλής 08:52 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 07.05.2023

Ο Λούκα Μόντριτς θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Ρεάλ Μααδρίτης και θα παραμείνει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε Κυπελλούχος Ισπανίας για 20η φορά στην ιστορία της αφού επικράτησε με 2-1 της Οσασούνα στον τελικό της διοργάνωσης. Ωστόσο οι φίλοι της «βασίλισσας» θα έχουν ακόμα ένα λόγο για να χαρούν καθώς ο Λούκα Μόντριτς θα παραμείνει στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι και το 2024.

Το συμβόλαιο του Κροάτη μέσου με τη Ρεάλ Μαδρίτης έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι όμως οι δύο πλευρές θέλησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα. Όπως μάλιστα επιβεβαιώνει ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο 37χρονος άσος απέρριψε μεγάλη πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να παραμείνει στους «μερένγκες».

Η πρόθεση του Μόντριτς να παραμείνει στον Ισπανικό σύλλογο ήταν γνωστή από τον περασμένο Μάρτιο όταν ο ίδιος είχε δηλώσει: «Ελπίζω και πιστεύω ότι θα παραμείνω στη Ρεάλ Μαδρίτης». Όπως αναφέρεται σε ξένα δημοσιεύματα ο μισθός του Μόντριτς φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει και έτσι ο Κροάτης θα είναι ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας, μόνο πίσω από τους Καρίμ Μπενζεμά και Εντέν Αζάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε και η επέκταση της συνεργασίας της Ρεάλ Μαδρίτης με τον έτερο πολύπειρο μέσο, Τόνι Κρόος. Κάπως έτσι η διοίκηση των Μαδριλένων θέλει να κρατήσει την ισορροπία στη μεσαία γραμμά τόσο με έμπειρους, όσο και με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εξάλλου η Ρεάλ βρίσκεται κοντά και στην απόκτηση του 19χρονου Τζουντ Μπέλιγχαμ από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Μόντριτς ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με την Οσασούνα και υπολογίζεται κανονικά για τους διπλούς αγώνες απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του Champions League.

Ο 37χρονος άσος βρίσκεται στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης από το καλοκαίρι του 2012 και αναμφίβολα αποτελεί θρύλο της ομάδας αφού έχει κατακτήσει μάζι της συνολικά 23 τίτλους (πέντε Champions League, πέντε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, τέσσερα ευρωπαϊκά σούπερ καπ και τέσσερα σούπερ καπ Ισπανίας).

Παρά την ηλικία του ο Μόντριτς συνεχίζει να είναι σημαντικός για τη «βασίλισσα» αφού τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει 45 συμμετοχές (με έξι γκολ και έξι ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά με τη φανέλα των «μερένγκες» έχει 481 εμφανίσεις, με απολογισμό 37 γκολ και 77 ασίστ.