Λουτσέσκου στο Sportal: «Λάθος που είπα πως δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα»

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

©intime

Λουτσέσκου στο Sportal: «Λάθος που είπα πως δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα»

Μάνος Τσαλγατίδης 10:00 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 18.07.2023

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για όλους και για όλα στο Sportal.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ έλαβε τέλος και ο Ράζβαν Λουτσέσκου μιλώντας στο Sportal, έκανε το... ταμείο αυτής, ενώ μίλησε και για όλα τα θέματα των «ασπρόμαυρων».

Ο Ρουμάνος τεχνικός των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε στα μεταγραφικά θέλω του, στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τα όσα συμβαίνουν γύρω τους, ενώ απάντησε και στο αν αυτή η χρονιά είναι το... last dance του στον Δικέφαλο.

Σαφώς, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Ιβάν Σαββίδη και στη σχέση που έχει μαζί του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου:

- Όταν πριν δύο χρόνια επιστρέψατε στην ομάδα ήσασταν πολύ πιο αισιόδοξος από όλους για την πορεία της. Φέτος τι έχει αλλάξει τόσο πολύ και τα βλέπετε όλα πιο ρεαλιστικά, εσείς ένας προπονητής που ποντάρει και πάρα πολύ στην αυτοπεποίθηση του συνόλου;

«Γύρισα με πάρα πολύ αγάπη έχοντας στο μυαλό μου όσα έγιναν στην πρώτη περίοδο. Ρόλο είχαν παίξει και πολλές συζητήσεις που έκανα πριν υπογράψω το νέο συμβόλαιο. Και στο τέλος παρά το ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιο τρόπαιο, η σεζόν 2021-2022 ό τι και αν λέτε, ήταν μία πολύ επιτυχημένη περίοδος. Για τον προπονητή και τους παίκτες που έπαιξαν σε αυτές τις συνθήκες και έφθασαν στα προημιτελικά της Ευρώπης, στον τελικό του κυπέλλου που έχασαν με αυτό τον τρόπο, αλλά και τελειώνοντας δεύτεροι στο πρωτάθλημα, ήταν πράγματι μία σημαντική σεζόν.

Μπορώ να σας πω ότι ως προπονητής και όπως βλέπω την καριέρα μου, είχα απογοητευτική σεζόν αλλά ακόμη και σε αυτή την περίοδο μπορώ να σας πώ ότι από την αρχή είδαμε τους ρεαλιστικούς στόχους και πολλές φορές σημείωσα την εξέλιξη μέσα στην περίοδο. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες όπως πάντα στον ΠΑΟΚ και η πραγματικότητα που υπάρχει σε ένα γκρουπ μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική. Αν οι προσδοκίες είναι μεγάλες και το γκρουπ δεν είναι δομημένο σωστά γι αυτές, πάντα θα υπάρχει απογοήτευση. Αν οι προσδοκίες είναι ρεαλιστικές σε σχέση με την ποιότητα του γκρουπ η σεζόν θα είναι κανονική με βάση και την βελτίωση που θα έρθει. Είναι πάντα σωστό να έχεις στρατηγική και να μην χάνεις αυτή την προσμονή να χτίσεις μία ομάδα που θα έχει δυναμική να ξαναγίνει πολύ δυνατή.

Αποφασίσαμε μετά από εκείνη την πρώτη σεζόν να εμπιστευθούμε πολλούς νέους παίκτες. Όταν πας σε τέτοια στρατηγική πρέπει να καταλάβεις ότι είναι δύσκολο να κερδίσεις κάποια διοργάνωση επειδή όταν έχεις τόσους νεαρούς πρέπει να περιμένεις και πολλά σκαμπανεβάσματα. Πολλά λάθη αλλά και φανταστικά ματς, μέσα στο ίδιο παιχνίδι χάσιμο συγκέντρωσης από την αρχή και το πώς από το πουθενά μπορεί να χαθεί η αυτοπεποίθηση. Το να χτίσεις μία τέτοια ομάδα δεν είναι εύκολο. Αν πάρουμε όλα τα παραδείγματα τέτοιων ομάδων που χτίζονταν κάπως έτσι, μεγάλες και ιστορικές ομάδες που ανανέωσαν με τέτοιο τρόπο το ρόστερ τους, θα καταλάβουμε τα προβλήματα που έχουν.

Το καλύτερο παράδειγμα είναι της Άρσεναλ. Από τότε που αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική, έκανε βήματα μπροστά αλλά ποτέ δεν κέρδισαν τίτλους σε ομάδα που βεβαίως παίρνει τους καλύτερους νεαρούς σε όλο τον κόσμο. Γι αυτό είμαι εδώ και μετά από τόσες αλλαγές είμαι πιο ρεαλιστής».

- Στα μεταγραφικά μίτινγκ πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, τι χαρακτηριστικά είχατε ζητήσει και σε περίπτωση που δεν βρεθούν αυτά που ακριβώς χρειάζεστε, αλλάζει κάτι στο πλάνο σας και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας;

«Με δεδομένο το γκρουπ που έχουμε από πέρυσι και μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, ζήτησα προσωπικότητα. Το ξέρετε αυτό.

Η προσωπικότητα λοιπόν είναι το βασικό συστατικό για να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Αυτή θα μας δώσει την ικανότητα να διαχειριστούμε όλους τους αγώνες υψηλής έντασης. Επίσης, ζήτησα παίκτες με μεγαλύτερη ταχύτητα γιατί κατά την άποψη μου, γιατί ως γκρουπ είμαστε λίγο πιο αργοί από τα στάνταρς που έχω θέσει. Είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας.

Το τρίτο στοιχείο που ζήτησα, ήταν το εύκολο γκολ. Οι ποδοσφαιριστές μου δουλεύουν πολύ σκληρά μέσα στο γήπεδο, δημιουργούν πολλές προϋποθέσεις για γκολ, όλοι τους βγαίνουν στο γκολ, αλλά στο τέλος της ημέρας υποφέρουν γιατί δεν σκοράρουν.

Η ουσία είναι πως όταν σκοράρεις εύκολα, αποκτάς τα επίπεδα αυτοπεποίθησης που πρεπει για να προστατέψεις το αποτέλεσμα.

Όταν δεν σκοράρεις, η συνοχή της άμυνας πιέζεται πολύ περισσότερο από το φυσιολογικό γιατί οι αμυντικοί ξέρουν πως ένα λάθος ισοδυναμεί ουσιαστικά με ήττα.

Καταλήγοντας, τα τρία στοιχεία που ζήτησα ήταν προσωπικότητα, ταχύτητα και εύκολο γκολ».

- Στον ΠΑΟΚ αλλά και όλες τις ομάδες πρωταθλητισμού, αυτό που καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιτυχία ή την αποτυχία είναι το αποτέλεσμα. Νιώθετε καλύτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή συγκριτικά με το πως νιώθατε πέρσι τέτοιον καιρό, λίγες ημέρες πριν τους αγώνες με την Μπεϊτάρ; Θεωρείτε πως κάνατε κάποια λάθη στα πλέι οφ και στον τελικό κυπέλλου; Σε παίκτες που χρησιμοποιήσατε ή εμπιστευτήκατε, στη διαχείρηση του ρόστερ, στην προετοιμασία της ομάδας...

«Η κατάσταση είναι διαφορετική φέτος, γιατί διαθέτουμε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που έχει δουλέψει μαζί πέρσι και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Αυτό το γκρουπ έχει οργάνωση, καλή χημεία, ίσως όπως είπαμε πριν μας λείπει κάτι, αλλά γενικά είμαστε σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με την περσινή ίδια περίοδο, στην οποία πολλοί ποδοσφαιριστές ήταν καινούργιοι. Δεν γνώριζε ο ένας τον άλλον, δεν γνώριζαν σε ποιο περιβάλλον ήρθαν, δεν περίμεναν να αντιμετωπίσουν μια ατμόσφαιρα με τεράστια πίεση. Είναι διαφορετικά, αυτό αισθάνομαι. Και αν θέλετε να σας πω ένα παράδειγμα, με έναν ποδοσφαιριστή που είχα μία κουβέντα πριν λίγες ημέρες, μου είπε πως όταν ήρθε στην ομάδα πέρσι, είχε την αίσθηση πως η ομάδα δεν ήταν έτοιμη. Τώρα, αυτή τη στιγμή, αισθάνεται πως η ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Οπότε, νιώθω περισσότερη σιγουριά.

Βέβαια, πάντα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι δύσκολα παιχνίδια, ενώ οι ομάδες του Ισραήλ είναι ικανές να σε εκπλήξουν. Μην ξεχνάτε πέρσι τι έπαθαν πέρσι οι ελληνικές ομάδες που αντιμετώπισαν ομάδες του Ισραήλ, ο Ολυμπιακός και ο Άρης.Στη δεύτερη ερώτηση, θα σας πω το εξής: Για το μόνο που μετανιώνω, σε ότι αφορά την προσέγγιση των πλέι οφ, είναι πως έβαλα μεγάλη πίεση στην ομάδα. Την περίοδο που παίρναμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, ποτέ δεν μιλήσαμε για τον τίτλο. Όμως, όταν φτάσαμε σε εκείνο το σημείο (σ.σ. στα πλέι οφ), επέμενα πολύ να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αισθάνομαι πως από την πλευρά μου ήταν λάθος. Δεν ήταν ένα γκρουπ παικτών ικανό να αντιμετωπίσει παιχνίδια με τόση ένταση και να φορτωθεί με έξτρα πίεση. Αρκούσε να παίζουν με ελευθερία.

Για τον τελικό, μπορούμε να κουβεντιάσουμε ό,τι θέλετε. Είπα μετά τον τελικό πως η άλλη ομάδα άξιζε το τρόπαιο, για την δύναμή τους, την πίστη τους, την αυτοπεποίθησή τους, για το τι έκαναν όλη τη σεζόν. Την ίδια στιγμή μπορώ να σας πω όμως πως χάσαμε παίζοντας 11 εναντίον 10, αλλά αν αναλύσουμε πολύ βαθιά την κάθε στιγμή, είχαμε 7-8 ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, δεχθήκαμε ένα γκολ με τον πιο πιθανό τρόπο που θα μπορούσε να σκοράρει μία ομάδα που παίζει με αριθμητικό μειονεκτημα, δηλαδή με μία στημένη φάση. Γιατί φτάσαμε στο σημείο να δώσουμε αυτό το φάουλ, χωρίς αιτία, τόσο μακριά και να δώσουμε στον αντίπαλο τη δυνατότητα να φέρει πολλούς παίκτες στην περιοχή μας, έχει να κάνει με την έλλειψη εμπειρίας ενός νέου ποδοσφαιριστή.

Γιατί δεν κοντρολάραμε καλύτερα την κατάσταση μέσα στην περιοχή μας; Δεν είχαμε την μέγιστη δύναμη και την μέγιστη αυτοπεποίθηση. Σκόραραν γιατί δεν ήμασταν ικανοί να βγάλουμε την μπάλα ήρεμα και ωραία από την περιοχή μας. Άρα, πάλι, είναι μια ιστορία που έχει να κάνει με το άγχος. Πριν ξεκινήσει ο τελικός, ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ παράλληλα ήμασταν και το αουτσάιντερ.

Τη στιγμή που ο αντίπαλος έμεινε με παίκτη λιγότερο, όλα άλλαξαν. Από αουτσάιντερ, αρχίσαμε να νιώθουμε πίεση για τη νίκη και αυτό βγήκε στο παιχνίδι, γνωρίζοντας πως εάν δεν κερδίζαμε, θα είχαμε πρόβλημα. Δεν είπα και δεν λέω πως παίξαμε φανταστικά. Θα πω ξανά όμως πως δημιουργήσαμε 7-8 ευκαιρίες. Από τα έξι μέτρα, από τα οχτώ μέτρα, από τα δέκα μέτρα, από τα δέκαέξι μέτρα, απ΄ όπου θέλετε. Αυτή η πίεση, μας έκανε να μην έχουμε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να σκοράρουμε. Και επίσης, αυτό που άλλαξε πολλά, ήταν το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε. Μέχρι να δεχθούμε το γκολ, είχαμε πίεση για να κερδίσουμε, μετά το ηλίθιο γκολ που δεχθήκαμε είχαμε τη σκέψη τι θα συμβεί εάν δεν κερδίσουμε τον τελικό. Είναι εντελώς διαφορετικό».

- Ο ίδιος είπε πως ήταν λάθος του το να βάλει πίεση στην ομάδα την περσινή σεζόν αναφορικά με την κατάκτηση τίτλων. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που επιβάλλεται να έχει τη πίεση της κατάκτησης τίτλων. Πώς σκοπεύει να το διαχειριστεί αυτό και αν σκοπεύει να αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

«Οι στόχοι δεν τίθενται από εμένα, αλλά πρέπει να τίθενται με ρεαλιστικό τρόπο. Ένα... έξυπνο κλαμπ θα θέσει σωστούς στόχους και οι... έξυπνοι οπαδοί θα καταλάβουν ποιος είναι ο αληθινός στόχος και θα δώσουν όλη τους την υποστήριξη προς την κατεύθυνση αυτού. Από την πλευρά μου η μοναδική στρατηγική που έχω είναι να προστατεύσω το γκρουπ και να είμαι έτοιμος να τους προστατέψω από την πίεση που μπορεί να φτάσει σε αυτούς.

Ο στόχος είναι να τους αφήσω να παίξουν ελεύθερα. Η σκέψη που θα είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Το να πω τώρα ότι θα είμαστε στην τάδε θέση, ή πως κάποια ομάδα θα είναι καλύτερη από εμάς ή πως εμείς θα είμαστε πρώτοι και κάποιος άλλος δεύτερος είναι κάτι που δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Ωστόσο, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε ανεξαρτήτως της ποιότητας της ομάδας.

Πιστεύω πως παίξαμε καλό και όμορφο ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο που οι επαγγελματίες του χώρου το εκτίμησαν. Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που κάνει τους παίκτες να συμμετέχουν. Πολλές φορές ανέφερα πως όταν έχεις νεαρούς παίκτες θα λάθη θα έρθουν. Πρέπει να το ξέρουμε αυτό και να προστατεύουμε τους παίκτες και να τους δίνουμε τη δυνατότητα να βελτιωθούν χωρίς να χάσουν την αυτοπεποίθηση τους.

Ο τρόπος παιχνιδιού θα είναι αυτός. Θα πρέπει να πιέζουμε ψηλά, να οργανωνόμαστε ξανά γρήγορα όταν χάνουμε την μπάλα. Πρέπει να έχουν την κατοχή της μπάλας. Γιατί όταν έχεις την κατοχή της μπάλας μπορείς να κυριαρχείς στα παιχνίδια. Επίσης, πρέπει να ξέρουμε πως να συμπεριφερόμαστε όταν έχουμε την μπάλα. Είναι απλό, αλλά και περίπλοκο ταυτόχρονα».

- Μπορεί να επηρεάζουν εξωγενείς παράγοντες τους νέους κυρίως ποδοσφαιριστές και αυτό δυσκολεύει τη δουλειά που κάνετε μαζί τους;

«Απλά λέω την αλήθεια σε όλους. Αν θέλουν να μάθουν, να καταλάβουν, θα είναι καλό για αυτούς. Γιατί το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να τους κάνω καλύτερους. Αν δεν θέλουν να γίνουν καλύτεροι δεν θα έχουν μέλλον στο ποδόσφαιρο. Το περιβάλλον γύρω από τον ΠΑΟΚ έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια και μου προκαλεί έκπληξη αυτό.

Υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες, ενδεχομένως με ταλέντο αλλά με κακή παιδεία και θα το εξηγήσω. Πολύ λανθασμένα εκπαιδευμένοι από ανθρώπους που είναι γύρω τους και τους νοιάζει μόνο το προσωπικό τους όφελος. Είναι απίστευτο για μένα μια ομάδα με τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ, να δέχεται πίεση από τον πατέρα ενός παίκτη, από την μητέρα ενός παίκτη, τη θεία και τον θείο του, από τον ανιψιό ενός παίκτη, από τον μάνατζερ που είναι φίλος με τον ξάδελφο ενός που δουλεύει στην ΠΑΕ.

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Κύριοι, σταματήστε το αυτό! Αυτό καταστρέφει τα ίδια τα παιδιά, που είναι υποσχόμενα ταλέντα, δεν τους επιτρέπει να αναπτυχθούν με σωστό τρόπο, με μια επαγγελματική σωστή εκπαίδευση, τους βάζουν πίεση από το πουθενά και στο τέλος θα καταστραφούν αυτά τα παιδιά.

Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα ονόματα ποδοσφαιριστών. Δεν έχει σημασία αν είναι εδώ τώρα ή έχουν φύγει. Να αφήσουμε τους παίκτες να είναι ελεύθεροι, να ωριμάσουν, να θεωρούνται ενήλικες. Αυτοί οι γονείς, αυτοί οι συγγενείς, αυτοί οι ατζέντηδες πρέπει να τους αφήσουν να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους!»

- Γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που ζει για το αποτέλεσμα. Αναφέρθηκες πριν στις επαφές με τον Ιβάν Σαββίδη, στις συζητήσεις που έχετε, σου έχει θέσει στόχο ή συμφωνεί μαζί σου με αυτό το game by game;

«Μπορώ να σας δώσω το τηλέφωνό του για να τον καλέσετε και να τον ρωτήσετε (σ.σ. γέλια). Υπήρχαν συζητήσεις, είναι φυσιολογικό αυτό, αλλά είμαστε κάπου στη μέση.

Συζητήσαμε τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να προετοιμαστούμε, τα οποία δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Όλοι μας όμως παλεύουμε για να κάνουμε την ομάδα καλύτερη και να εφαρμόσουμε όσα συζητήσαμε. Παλεύουμε πολύ. Και ειδικά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης».

- Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων. Ήδη έχει φύγει ο Ίνγκασον και αντικαταστάθηκε με τον Εκόνγκ, θα δεχθεί ο κόουτς να πουληθεί κι άλλος, απλά δεχόμενος έναν αντικαταστάτη του ή για κάποιον βάζει ένα βέτο, θεωρώντας ότι μπορεί να αλλοιώσει αυτό που πέτυχε πέρσι ο ΠΑΟΚ, να φτιάξει έναν κορμό;

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πουλήσουμε άλλον παίκτη. Αλλά από την άλλη, είμαι ο προπονητής και θα πρέπει να δουλέψω, να βάλω όλη μου την ψυχή και την ενέργεια στο γκρουπ που έχω. Τα υπόλοιπα είναι στρατηγική του κλαμπ, να έχει μία ισορροπία οικονομική το κλαμπ.Γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Και υπό αυτό το πρίσμα, είμαι επαγγελματίας, και πρέπει να είμαι έτοιμος να υποστηρίζω το κλαμπ. Και οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται από το κλαμπ». 

- Προερχόμενος από μία δύσκολη σεζόν και ένα δύσκολο καλοκαίρι, μετανιώσατε για τη δεύτερη θητεία σας στον ΠΑΟΚ; Αυτή η σεζόν θα είναι το last dance του προπονητή Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, κι αν ναι τι στίγμα θέλετε να αφήσετε;

«Το είπα πολύ καθαρά πριν, είμαι χαρούμενος με ό,τι έχω πετύχει στην δεύτερη μου θητεία στον ΠΑΟΚ. Με τις πιθανότητες και την ομάδα που ήταν σε ένα διαφορετικό επίπεδο, συγκρινόμενη με εκείνη πριν από 3-4 χρόνια πριν, πετύχαμε σημαντικά πράγματα. Ίσως δεν κερδίσαμε τίτλους και γι΄αυτό λυπάμαι αλλά κάθε σεζόν ήμασταν εκεί! Ήταν τεράστια η δουλειά που κάναμε όλοι μας, παίξαμε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τη σεζόν 2021/22 δώσαμε 59 παιχνίδια. 59 παιχνίδια τονίζω. Ήμασταν σχεδόν σαν την Λίβερπουλ που χωρίς να κερδίσει το πρωτάθλημα αλλά κατακτώντας Κύπελλο, έδωσε 62 ή 63 παιχνίδια. Και εμείς δώσαμε 59. Και ήμασταν μες στις 5 πρώτες ομάδες της Ευρώπης που είχαμε αυτόν τον αριθμό αγώνων.

Ήταν τεράστια δουλειά. Θέλω να δω πόσοι προπονητές από την Ελλάδα ή την Ρουμανία έφτασαν στους 8 ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έφτασαν -μάλιστα- δύο φορές ή κέρδισαν Champions League σε άλλη ήπειρο. Θέλω να το δω. Είναι κάτι για το οποίο είμαι περήφανος, αυτό που πέτυχα την πρώτη μου σεζόν στη δεύτερη θητεία. Σας έχω πει είναι καλό να μιλάμε για ανταγωνισμό αλλά στο ποδόσφαιρο μόλις μία ομάδα κερδίζει. Υπήρχαν πολλές ομάδες και πολλοί προπονητές που πάλευαν να κερδίσουν κάτι και δεν το κατάφεραν. Για εμάς ό,τι καταφέραμε ήταν λόγος για να είμαστε περήφανοι, πολύ περήφανοι.

Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα κερδίσω κάθε παιχνίδι. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο αλλά αυτή είναι η νοοτροπία και έτσι πρέπει να είμαι προετοιμασμένος και προσηλωμένος στο να κερδίσω το επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι αυτό απέναντι στην Μπεϊτάρ και μετά θα κοιτάξουμε μπροστά.

Θέλω να το απολαύσω με έναν τρόπο που να μην με αγγίξει τίποτα απ' όλες αυτές τις ιστορίες που κάνουν τα πράγματα να είναι πιο δύσκολα. Να θυμάστε ότι η ζωή μας θα ήταν πολύ καλύτερη, για όλους μας, όχι μόνο για μένα ως προπονητή στον ΠΑΟΚ, αν συγκεντρωνόμασταν σε αυτό που έχουμε να κάνουμε αυτήν την στιγμή. Και εμείς έχουμε τώρα μόνο την Μπεϊτάρ».