Λουτσέσκου: «Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν παίκτες αλλά ρόστερ»
i

Ραζβάν Λουτσέσκου / © Intime

Λουτσέσκου: «Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν παίκτες αλλά ρόστερ»

Sportal newsroom 19:49 - 27.12.2022

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη Nova ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν δύσκολο αντίπαλο.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κερδίσει τον Ατρόμητο, για να διατηρήσει το προβάδισμα στη βαθμολογία εναντίον του Ολυμπιακού. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη NOVA ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης, μιλώντας για διάφορες πτυχές του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ότι κάνουν Χριστούγεννα μακριά από τις οικογένειές τους: «Τι μπορούμε να κάνουμε; Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτή είναι η κατάσταση οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε. Η ατμόσφαιρα γύρω μας είναι ωραία, ίσως αισθανόμαστε λυπημένοι που δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε, αλλά στο τέλος η πίεση του παιχνιδιού και η συμμετοχή στις προπονήσεις μας κάνει να μη νιώθουμε αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων».

Για το σερί που έχει χτίσει ο ΠΑΟΚ και αν είναι αλλαγή ή αποτέλεσμα διαδικασίας: «Είναι αποτέλεσμα διαδικασίας. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε μέρα με τη μέρα, υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα, η οποία χτίζεται σταδιακά. Είναι θέμα κατανόησης και καλύτερης σύνδεσης των ποδοσφαιριστών. Έχει περάσει αρκετός καιρός και ένα συγκεκριμένο διάστημα δουλειάς, στο οποίο οι παίκτες καταλαβαίνουν τι ζητάμε».

Για το ότι μόνο η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ κέρδισαν από την πρώτη εξάδα στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου: «Δεν με νοιάζει. Απλά είμαι συγκεντρωμένος στη δική μας δουλειά και το επόμενο παιχνίδι».

Για τον Ατρόμητο: «Πάντα ο Ατρόμητος ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος. Μια ομάδα που στηρίζεται σε ένα δυνατό στυλ παιχνιδιού, οι αντίπαλοι δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που δεν είναι φιλική στον αντίπαλο, οπότε περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ διατηρεί ανέπαφη την εστία του και σε τι οφείλεται: «Γενικότερα ακόμα και πριν ξεκινήσει το σερί δεν δεχόμασταν πολλές ευκαιρίες από τους αντιπάλους μας. Απλά πληρώναμε λάθη, έλλειψη αυτοπεποίθησης και δεχόμασταν λάθη. Τώρα η ομάδα έχει καλύτερη σύνδεση καλύτερη αυτοπεποίθηση και διαχειριζόμαστε καλύτερα τις ευκαιρίες των αντιπάλων μας. Ακόμα και η ατυχία που είχαμε να πληρώνουμε τα λάθη μας, αυτό ξέραμε ότι θα άλλαζε. Είναι ένα κομμάτι της δουλειάς και της διαδικασίας που έχουμε μπει, αλλά και της αυτοπεποίθησης που έχουνε».

Για το αν οι Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ είναι πιο ελκυστικοί στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ: «Κοιτάξτε, δεν υπάρχουν παίκτες. Δεν ξέρω αν θα παίξουν αύριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι έπαιξαν στο Αγρίνιο 70 λεπτά. Η ομάδα δεν έχει καλή βελτίωση αν στέκεται σε παίκτες.

Έχει ένα γκρουπ 15-18 παικτών που θα λογίζονται ως βασικοί και χρειάζεται παίκτες που μπορούν να αλλάζουν από το ένα παιχνίδι στο άλλο, να μπαίνουν από το ένα παιχνίδι στο άλλο, αν φέρνουν διαφορετικές αρετές στο παιχνίδι και διαφορετικό κίνητρο. Ακόμα και αν ένας παίκτης αγωνιστεί για 7-8 συνεχόμενα παιχνίδια κάτι θα χάσει. Το κίνητρό του από την κατάσταση στο οποίο θα βρίσκεται. Υπάρχει όλη την ώρα ανάγκη ανανέωσης της ομάδας.

Σημαντικό για εμάς ότι αλλάξαμε την απόδοσή μας τους τελευταίους μήνες ήταν το θέμα να φέρουμε παίκτες για να μπορέσουν να μπουν στο γκρουπ. Η επιτυχία είναι συνολική και δεν εξαρτάται από τρεις ποδοσφαιριστές είτε πρόκειται για τους συγκεκριμένους είτε για κάποιους άλλους. Υπάρχουν και οι τραυματίες. Αν ένας παίκτης τραυματιστεί πρέπει να φέρουμε κάποιον από το πάγκο. Γι' αυτό πρέπει να έχουμε ένα ανοικτό ροτέισον, αλλά και ποδοσφαιριστές έτοιμους να προσφέρουν».