Η Μάντσεστερ Σίτι ανανέωσε παίκτη ο οποίος έχει δύο παιχνίδια σε πέντε χρόνια

Μάντσεστερ Σίτι

i

©intime

Η Μάντσεστερ Σίτι ανανέωσε παίκτη ο οποίος έχει δύο παιχνίδια σε πέντε χρόνια

Κώστας Τόπας 10:57 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 29.05.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την ανανέωση για μία ακόμη σεζόν του τρίτου τερματοφύλακά της Σκοτ ​​Κάρσον, ο οποίος θα γίνει 39 ετών τον Σεπτέμβριο.

Η ανανέωση του Σκοτ ​​Κάρσον με τη Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι η είδηση ​​της χρονιάς, όπως και ο ρόλος του 38χρονου Άγγλου τερματοφύλακα δεν ήταν υπερβατικός για την επίτευξη των πρόσφατων επιτυχιών της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Φυσικά, ο τρίτος τερματοφύλακας των Πολιτών έχει ένα από τα πιο ζηλευτά ρεκόρ στην ήπειρο. Μόλις δύο παιχνίδια και 107 λεπτά στο γήπεδο τα οποία του επέτρεψαν να κερδίσει δέκα τίτλους με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ολική ανατροπή: Ο Τεν Χαχ αποκάλυψε τι του είπαν οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το μέλλον του
PREMIER LEAGUE

10:20 - 25.05.2024

Ολική ανατροπή: Ο Τεν Χαχ αποκάλυψε τι του είπαν οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το μέλλον του

Ο Έρικ Τεν Χαχ αποκάλυψε τι του είπαν οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το μέλλον του εν μέσω ισχυρισμών ότι θα απολυθεί μετά τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Κάρσον εντάχθηκε στους Πολίτες ως δανεικός από την Ντέρμπι το 2019 και στη συνέχεια παρέμεινε στο «Έτιχαντ» ως ελεύθερος. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει 39 ετών και το 2024-2025 θα είναι η έκτη σεζόν του ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, ο πολύπειρος Άγγλος τερματοφύλακας έχει περάσει δύο σεζόν χωρίς να φορέσει τα γάντια του σε επίσημο αγώνα.

Αφού πέρασε τις δύο τελευταίες ολόκληρες σεζόν μεταξύ του πάγκου και της κερκίδας, η τελευταία του συμμετοχή με τους πολίτες χρονολογείται στις 9 Μαρτίου 2022, όταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα του έδωσε την ευκαιρία να κάνει εκ νέου ντεμπούτο στο Champions League. Ο Σκοτ ​​Κάρσον έπαιξε τα τελευταία 17 λεπτά του δεύτερου αγώνα της φάσης των «16» εναντίον της Σπόρτινγκ. Ωστόσο, έκτοτε δεν έχει παίξει ξανά. Παρ' όλα αυτά η τροπαιοθήκη του είναι γεμάτη με μετάλλια και τρόπαια.

Συνολικά, από το 2019, έπαιξε τα 90 λεπτά της 36ης αγωνιστικής της Premier League 2020-2021 κόντρα στη Νιούκαστλ, στην οποία έκανε τρεις αποκρούσεις και την προαναφερθείσα εμφάνιση στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση πριν από δύο χρόνια.

Ακόμα κι έτσι, ως τρίτος τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι και πολύ αγαπημένο πρόσωπο στα αποδυτήρια, ο Σκοτ Κάρσον συγκεντρώνει: Τέσσερις τίτλους Premier League, έναν Champions League, έναν European Super Cup, ένα Super Cup Αγγλίας, δύο Carabao Cup και ένα Community Shield. Αν και το Κύπελλο Αγγλίας που κέρδισαν πέρυσι οι Πολίτες δεν εμφανίζεται στο ρεκόρ του, ο Σκοτ ​​Κάρσον μπορεί επίσης να καυχηθεί ότι κέρδισε ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Champions League με τη Λίβερπουλ. Και ο Άγγλος ήταν μέρος των Reds που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 2004-2005.

Με τον Έντερσον ως βασικό τερματοφύλακα και τον Στέφαν Ορτέγκα να επιδεικνύει αρκετά προσόντα για να παλέψει για τη θέση του Βραζιλιάνου , ο Σκοτ ​​Κάρσον δυσκολεύεται να πάρει λεπτά. Ακόμα κι έτσι, θα έχει μια ακόμη σεζόν, 2024-2025, για να συνεχίσει να διευρύνει το αξιοζήλευτο ρεκόρ των τροπαίων του.