Ποια ομάδα θα βρεθεί στο Europa League αν η Μάντσεστερ Σίτι κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας

Έρλινγκ Χάαλαντ & Ραφαέλ Βαράν

i

©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Ποια ομάδα θα βρεθεί στο Europa League αν η Μάντσεστερ Σίτι κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας

Κώστας Τόπας 09:42 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:05 - 29.05.2024

Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται σήμερα (25/05, 17:00) στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναμετρηθούν το Σάββατο (25/05, 17:00) στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και για τις δύο ομάδες θα είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν.

Για τους «κόκκινους διαβόλους» διακυβεύεται περισσότερο από το ενδεχόμενο να σηκώσει έναν τίτλο και να πάρει μια βαθιά οικονομικά «ανάσα», καθώς σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, τότε η ομάδα του Τεν Χαχ θα μπορεί να παίξει στο Europa League την επόμενη σεζόν.

Εάν η ομάδα με επικεφαλής τον Έρικ τεν Χαχ κερδίσει τον τελικό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, θα προκριθεί αυτόματα στο Europa League. Αν και έχουν τερματίσει στην όγδοη θέση της Premier League και δεν έχουν καμία πιθανότητα να παίξουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν, αν σηκώσουν τον τίτλο η πρόκρισή τους στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση θα είναι εξασφαλισμένη.

Στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι, οι Πολίτες έχουν κερδίσει την Premier League και ως εκ τούτου, έχουν ήδη καταταγεί για την επόμενη διοργάνωση του Champions League, οπότε αν η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κερδίσει τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, η Τσέλσι θα είναι η ομάδα που θα παίξει στο Europe League την επόμενη σεζόν και η Νιούκαστλ θα βρεθεί στο Conference League.

Οι «μπλε» τερμάτισαν έκτοι στην Premier League, ενώ οι «καρακάξες» ολοκλήρωσαν τη σεζόν στην έβδομη θέση. Η όγδοη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα είχε καμία πιθανότητα να παίξει σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν, εάν δεν κερδίσει τον τελικό του Σαββάτου.